Quantcast

Χοακίν Φίνιξ: Ψηφίστε την καλύτερη ερμηνεία του ανθρώπου-χαμελαίοντα, αν μπορείτε

Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο

23 Μαρτίου 2018

Χτες, Πέμπτη 22 Μαρτίου, συνέβη κάτι υπέροχο αγαπητοί φίλοι και φίλες. Οι κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας υποδέχτηκαν όχι μία αλλά δύο (2) ολόκληρες ταινίες με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πρώτη, το You Were Never Really Here, είναι μια από τις καλύτερες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η δεύτερη, το Mary Magdalene, είναι μεγάλη μούφα βάσει των όσων βλέπουμε στο IMDb και το Rotten Tomatoes. Επίσης, πριν από λίγες βδομάδες παρά λίγο να χάσουμε το μυαλό μας με την φήμη ότι ο Φίνιξ είναι κοντά στο να συμφωνήσει να εμφανιστεί ως Joker στην επερχόμενη solo ταινία του αγαπημένου μας villain. Τέλος, μέσα στο 2018 περιμένουμε άλλες δύο ταινίες με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή: το Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot και το The Sisters Brothers.

Με λίγα λόγια, είμαστε σε έναν Χοακίν Φίνιξ πυρετό. Και, δικαίως, θα προσθέσουμε – αφού ο Φίνιξ είναι χωρίς ουδεμία αμφιβολία ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του (γάμησέ το, ο καλύτερος είναι) κι είναι επίσης ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να γεμίσουν το κενό του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις που αποσύρθηκε φέτος από την υποκριτική. Ναι, ο Φίνιξ έχει παίξει τα πάντα με κάθε πιθανό τρόπο. Από μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές εποχής σαν το Gladiator μέχρι αλλόκοτες meta δημιουργίες σαν το I’m Still Here, κι από βιογραφικά δράματα σαν το Walk the Line μέχρι ιντελεξουέλ sci-fi ρομάντζα σαν το Her. Και φυσικά, υπάρχουν κι οι δύο εξαιρετικές ταινίες που έχει γυρίσει με τον Paul Thomas Anderson, δηλαδή το The Master και το Inherent Vice.

Έτσι, λοιπόν, μαζέψαμε τις 10 αγαπημένες μας ερμηνείες του Χοακίν Φίνιξ και καλούμε εσάς να ψηφίσετε χωρίς φόβο (αλλά με πάθος) την ταινία όπου σας σόκαρε περισσότερο το ταλέντο και η ικανότητα του να μεταμορφώνεται στο ένα, το άλλο, το παράλλο – και σε όλα μαζί.

 

323

Walk the Line (2005)

254

Her (Δικός της, 2013)

252

The Master (2012)

223

Gladiator (Μονομάχος, 2000)

120

Inherent Vice (Έμφυτο ελάττωμα, 2014)

90

You Were Never Really Here (Δεν ήσουν ποτέ εδώ, 2017)

40

Signs (Οιωνός, 2002)

35

We Own the Night (Η νύχτα μας ανήκει, 2007)

32

Quills (Η πένα της αμαρτίας, 2000)

28

I'm Still Here (2010)

Best of internet