Quantcast

Και επίσημα πλέον το Justice League είναι η μεγαλύτερη εμπορική φόλα της DC

Οι αριθμοί μίλησαν

THE NERDSTREAM

21 Μαρτίου 2018

Και οι αριθμοί σπανίως λένε ψέματα σε τέτοιες περιπτώσεις, αγαπητοί φίλοι και φίλες. To Justice League, δηλαδή η ταινία του Zack Snyder (περίπου) που έσκασε στα σινεμά το Νοέμβριο και ήρθε για να ενώσει όλους τους υπερήρωες της DC που γνωρίσαμε στα προηγούμενα φιλμ, έκλεισε τον κύκλο της στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζεύοντας εν τέλει παγκόσμιες εισπράξεις που έφτασαν στο ποσό των $657.924.295.

Τώρα εσείς βέβαια μπορεί να πείτε, για κάτσε ρε Nerdcult, νομίζεις είναι λίγα 657,9 εκ δολάρια; Για να σε δούμε εσένα να φτιάχνεις ταινία που θα βγάλει περισσότερα. Το περιμέναμε όντως αυτό το σχόλιο, φίλοι αναγνώστες, κι απάντηση είναι ότι, πρώτον, ναι είναι λίγα και, δεύτερον, ναι εμείς θα βγάζαμε πολύ λιγότερα. Ο λόγος που οι εισπράξεις αυτές κατατάσσουν το Justice League στις εμπορικές αποτυχίες του blockbuster κινηματογράφου, έναντι του budget ύψους 300 εκ. δολαρίων που είχε η ταινία, είναι ότι προφανώς η DC και η Warner περίμεναν πολλά, πολλά, πολλά περισσότερα.

Αν και η ταινία προοριζόταν να αποτελέσει το μεγαλύτερο crossover event του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC, το Justice Leage τελικά βρέθηκε εισπρακτικά πίσω από όλες τις υπόλοιπες ταινίες του DC Extended Universe που οδηγούσαν σ’ αυτήν (Man of Steel, Batman V. Superman, Wonder Woman, Suicide Squad). Ε, όσο να πεις, το να θέλεις να κοντράρεις την Marvel και τους Avengers, και η αντίστοιχη ταινία σου να μαζεύει τα μισά λεφτά έχοντας μεγαλύτερο budget κατά 80 εκ. δολάρια, είναι μάλλον μια αποτυχία με τα όλα της.

Best of internet