Quantcast

Ο Ντενί Βιλνέβ το παίρνει πάνω του και υπόσχεται τουλάχιστον δύο ταινίες Dune

Ο δημιουργός των Arrival και Blade Runner 2049 έχει πάρει μεγάλη φόρα

THE NERDSTREAM

12 Μαρτίου 2018

Είναι ο δημιουργός του Arrival και του Blade Runner 2049. Δηλαδή, είναι ο νο.1 υποψήφιος για τη θέση του σωτήρα του sci-fi κινηματογράφου αυτήν τη στιγμή. Εκτός αυτών, έχει γυρίσει υπέροχες ταινίες σαν το Incendies, το Prisoners και το Sicario, αλλά και υποτιμημένες σαν το Enemy. Είναι ο Ντενί Βιλνέβ – κι έχει βάλει στο μάτι το sci-fi έπος του Dune εδώ και κάμποσο καιρό.

Αυτό που μάθαμε μέσα στο σαββατοκύριακο, όμως, έπειτα από τις δηλώσεις του σκηνοθέτη στο Rendez-Vous du Cinema Quebecois, είναι ότι ετοιμάζει τουλάχιστον δύο ταινίες Dune μέσα στα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Βιλνέβ είπε ότι η μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Frank Herbert από το 1965 θα πάρει μάλλον δύο χρόνια μέχρι να γίνει πραγματικότητα, ενώ ο στόχος είναι να γυριστούν δύο ή και περισσότερες ταινίες στο μέλλον.

Η αλήθεια είναι ότι ο κινηματογράφος μας χρωστάει και με το παραπάνω μια ταινία Dune που να είναι όπως της αξίζει, δηλαδή επική και ψυχεδελική, αφού στο παρελθόν το βιβλίο δεν ήταν και τόσο τυχερό στις σχέσεις του με το σινεμά. Από την μία πλευρά, η ομώνυμη ταινία του David Lynch από το 1984 ήταν μία τρομερά cult guilty-pleasure αποτυχία που κι ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει λίγο-πολύ αποκηρύξει. Από την άλλη, η θρυλική απόπειρα του Alejandro Jodorowsky να γυρίσει το Dune στα 70s απέτυχε παταγωδώς, αλλά μας χάρισε τουλάχιστον ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που την εξιστορεί.

Απ’ ό,τι φαίνεται, πλησιάζει επιτέλους η ώρα που θα δούμε το Dune όπως πρέπει – και μάλιστα από τον άνθρωπο που φαντάζει ο καταλληλότερος να το κάνει αυτήν τη στιγμή.

Best of internet