Quantcast

Τέλος η μουσική του John Williams για τα Star Wars μετά το Episode 9

Ο σπουδαίος κινηματογραφικός συνθέτης κρεμάει τις μπαγκέτες του

THE NERDSTREAM

8 Μαρτίου 2018

Αυτό ήταν, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμος με το Star Wars σχεδόν στον ίδιο βαθμό με τον George Lucas, δηλαδή ο πολυ-βραβευμένος συνθέτης John Williams, ανακοίνωσε ότι μετά το επόμενο επεισόδιο του franchise σκοπεύει να σταματήσει να φτιάχνει μουσική για έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό KUSC, ο 86χρονος πλέον Williams θα συνθέσει την μουσική για το επερχόμενο Star Wars: Episode IX του J.J. Abrams, κάτι για το οποίο ανυπομονεί, όπως λέει. Η ταινία θα είναι το 9ο Star Wars για το οποίο φτιάχνει το soundtrack o Williams, αφού το μόνο για το οποίο δεν έχει συνθέσει τη μουσική ήταν το Rogue One του 2016 (όπως δεν θα συνθέσει ούτε για το επερχόμενο φετινό Solo).

Εκτός του Star Wars franchise, ο John Williams είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την μουσική των Jaws, Indiana Jones, E.T., Harry Potter, Jurassic Park και Schindler’s List, ενώ συνολικά έχει κερδίσει 24 Γκράμι, 5 Όσκαρ και 4 Χρυσές Σφαίρες – συγκεντρώνοντας συνολικά 51 υποψηφιότητες για Όσκαρ, δηλαδή τις δεύτερες περισσότερες μετά τον Walt Disney.

To Episode IX θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2019. Μέχρι τότε, δείτε τον να διευθύνει ενθουσιωδώς μια ορχήστρα που παίζει το Star Wars theme και συγκινηθείτε μαζί μας:

Best of internet