Quantcast

10 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις του David Bowie από την χειρότερη στην καλύτερη

Από τον Μπομπ Σφουγγαράκη μέχρι το Zoolander και τον τελευταίο πειρασμό του Χριστού, ο τεράστιος Ζίγκυ υπήρξε πληθωρικός και στην μεγάλη και στην μικρή οθόνη

Χρήστος Πρόεδρος

8 Ιανουαρίου 2018

Ο άνθρωπος που κυκλοφορούσε στο δρόμο κρατώντας στα χέρια του μια ελληνική εφημερίδα ώστε να μην τον αναγνωρίζουν, Ο Ντέιβιντ Μπάουι, είτε υποδυόταν έναν χαρακτήρα στην μεγάλη οθόνη είτε μια από τις μουσικές περσόνες του, σίγουρα ήξερε πως να παίζει ένα ρόλο. Γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη που ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα εμφανίστηκε περισσότερες από 12 φορές σε ταινίες, σειρές αλλά και καρτούν. Αυτά είναι 10 από τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά του καμεό από το καλύτερο στο χειρότερο. Ορισμένα αριστουργηματικά και άλλα εξωφρενικά, ακριβώς όπως υπήρξε και ο ίδιος.

10. Merry Christmas Mr. Lawrence (1983)

Ένας από τους αγαπημένους και πιο απαιτητικούς ρόλους για τον Ντέιβιντ Μπάουι ήταν αυτός του Τζόν Μπλέηλοκ στο «Καλά Χριστούγεννα Κύριε Λώρενς». Μια Γιαπωνέζικη ταινία για τον παραλογισμό του πολέμου με τον Μπάουι να υποδύεται ένα Βρετανό στρατιώτη σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιαπωνία.

9. The Hunger (1983)

Ο Μπάουι στο «Αίμα και Πάθος» είναι ο αγεραστος σύντροφος ενός βαμπίρ σε μια ταινία του Τόνι Σκοτ γεμάτη ποστ πανκ. Στην ταινία συπρωταγωνιστούν και η Κατρίν Ντενέβ με την Σούζαν Σάραντον σε μια από τις πλέον συζητημένες κινηματογραφικές ερωτικές σκηνές.

8. ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ (ΦΩΝΗ)

Και στο βυθό του Μπικίνι βρέθηκε ο Ντέιβιντ, αφού στο επεισόδιο «Μπόμπ Σφουγγαράκης και η Ατλαντίδα», ο Βρετανός καλλιτέχνης δάνεισε τη φωνή του στον βασιλιά της Ατλαντίδας.

7. ΠΡΕΣΤΙΖ (2005)

Ο Κρίστοφερ Νόλαν οραματίστηκε τον Τέσλα στη σάρκα του Ντέιβιντ Μπάουι και ο Ντέιβιντ Μπάουι με χαρά ενσάρκωσε τον Σέρβο εφευρέτη με μια δόση μαγείας. Για τον Καραθεοδωρή όμως δε λέτε.

6. ΜΠΑΣΚΙΑΤ (1998)

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης δε χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να υποδειχθεί έναν άλλο εκκεντρικό καλλιτέχνη. Ο Μπάουι γίνεται Άντι Γουόρχολ στη βιογραφική ταινία “Μπασκιάτ” του 1996, ενώ στα γυρίσματα φοράει μέχρι και την περούκα που φορούσε στην πραγματικότητα ο Αμερικανός εικαστικός.

5. ΤΗΕ ΜΑΝ WHO FELL TO EARTH (1976)

Η πρώτη εμφάνιση του Μπάουι στο σινεμά, σε ένας ρόλος που θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι αυτοβιογραφικός. Ο Μπόουι είναι ο εξωγήινος που έπεσε στη γη για να βρει νερό για τον πλανήτη του.Κάπου ανάμεσα στην περσόνα του Ziggy Stardust, του Little Thin Duke και πολλών ναρκωτικών, ο Μπάουι δημιουργεί το τέλειο αίνιγμα στην ταινία του Νίκολας Ρεγκ.

4. ΤΗΕ LAST TEMPTATION OF CHRIST (1988)

Στην ταινία του Σκορσέζε, ο Μπάουι υποδύεται τον Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος για τον Μπάουι είναι ένας στυγνός γραφειοκράτης που δεν έχει το Θεό του και ο οποίος με τάκτ και τη γνωστή του χάρη, σκοτώνει τον Χριστούλη.

3. LABYRINTH (1986)

Ο Μπάουι ως «Βασιλιάς των Ξωτικών» βγάζει πολύ περισσότερο νόημα από πολλές άλλες περσόνες του Βρετανού τραγουδιστή. Πλασάρεται κοντά στην κορυφή μόνο και μόνο για το μαλλί.

2. ZOOLANDER (2001)

Ο Μπάουι υποδυόμενος τον Μπάουι που στήνει την υπέρτατη πασαρελομαχία μεταξύ δύο μισοχαζεμένων μοντέλων είναι μάλλον μια από τις πιο κουλ στιγμές που έχει ζήσει ποτέ ο κινηματογράφος.

1. ΤWIN PEAKS

Το σκοτεινό και μυστικό σύμπαν του Τουίν Πικς ζητούσε απεγνωσμένα την παρουσία ενός Μπάουι. Στην ταινία «O ύποπτος κόσμος του Τουίν Πικς» βλέπουμε εντελώς ξαφνικά τον πράκτορα Phillip Joeffreys να στέκεται στα γραφεία του FBI σε μια φάση παραληρήματος, φυτεύοντας απορίες που θα λύνονταν 25 ολόκληρα χρόνια μετά την ταινία και σχεδόν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Μπάουι.

+ Bonus: Αυτή η τεράστια εμφάνιση στο Extras του Ricky Gervais

Best of internet