Quantcast

Ο Ντέιβιντ Μπάουι προοριζόταν να παίξει τον «κακό» στο «Blade Runner: 2049» αντί για τον Τζάρεντ Λέτο

Μάλλον θάνατος του Μπάουι ανάγκασε τον Βιλνέβ να ψάξει κάποιον άλλο με αέρα ροκ σταρ

Χρήστος Πρόεδρος

27 Σεπτεμβρίου 2017

Ενώ ακόμα δεν έχουμε καταλήξει εάν θέλουμε όντως ένα σίκουελ του Blade Runner 35 χρόνια μετά, έρχεται μια δήλωση του Ντενίς Βιλνέβ που μας κάνει να οραματιζόμασταν διαφορετικές εκδοχές της επερχόμενης ταινίας Blade Runner 2049.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, τον ρόλο του “κακού” Νίαντερ Γουάλας αρχικά προοριζόταν να τον ενσαρκώσει ο Ντέιβιντ Μπάουι, αντί για τον Τζάρεντ Λέτο, ο οποιός και τελικά επιλέχτηκε. Ωστόσο για ευνόητους λόγους και εξ’ αιτίας των δυσάρεστων εξελίξεων, ο Βιλνέβ έπρεπε να βρει κάποιον άλλο ηθοποιό ο οποίος θα είχε ένα κάποιο αέρα ροκ σταρ όπως ο Μπάουι.

O σκηνοθέτης Ντενίς Βιλνέβ στα γυρίσματα του BLADE RUNNER 2049. Φωτογραφία: Sony Pictures Releasing International.

«Η πρώτη μας σκέψη [για τον χαρακτήρα] ήταν ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος είχε επηρεάσει το Blade Runner με πολλούς τρόπους. Όταν μάθαμε τα δυσάρεστα νέα, ψάξαμε να βρούμε κάποιον σαν αυτόν.»

Τελικά αυτή η αναζήτηση του σκηνοθέτη και της παραγωγής κατέληξε στον Τζάρεντ Λέτο, ο οποίος είχε μόλις ξεμπερδέψει από τα γυρίσματα του Suicide Squad.  Όσο για την επιλογή του Ράιαν Γκόσλινγκ ο Βιλνέβ είπε ότι ήταν η πρώτη και η μόνη σκέψη του για τον ρόλο του Officer K. «Ο ρόλος γράφτηκε για τον Ράιαν εξ’ αρχής. Ήταν ο ιδανικός.»

Η ταινία «Blade Runner: 2049» βγαίνει στις αίθουσες στις 5 Οκτωβρίου.

Best of internet