Quantcast

To Netflix ετοιμάζεται να κάνει το μπαμ με δύο ταινίες του βασισμένες σε βιβλία του Stephen King

Τα Gerald’s Game και 1922 θα έρθουν στις οθόνες μας αυτό το φθινόπωρο και οι κριτικές τους μας κάνουν να περιμένουμε

THE NERDSTREAM

25 Σεπτεμβρίου 2017

Mπορεί το “It” να ενθουσίασε τους οπαδούς του Στίβεν Κινγκ, αλλά η μεταφορά των βιβλίων του στο σινεμά (για την οποία έχουμε ξαναγράψει) έχει παράξει στο παρελθόν πολύ άνισα αποτελέσματα. Τα “The Shawshank Redemption”, “Stand By Me,” and “The Shining” αλλά το πολύ πρόσφατο “The Dark Tower” ήταν πολύ μέτριο, πράγμα που κάνει τους οπαδού του να είναι πολύ επιφυλακτικοί κάθε φορά που ακούγεται μια καινούρια.

Η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του “It” όμως φαίνεται πως έκανε τουλάχιστον το Netflix λιγότερο επιφυλακτικό. Ο κολοσσός του streaming ετοιμάζεται να δώσει στο κοινό αυτό το φθινόπωρο δύο ταινίες βασισμένες στο δημοφιλή συγγραφέα τρόμου και φαντασίας, οι οποίες και έκαναν πρεμιέρα στο Fantastic Fest αυτό το σαββατοκύριακο.

Οι ταινίες “Gerald’s Game” και“1922” μάλιστα αποθεώθηκαν από τους κριτικούς. To “Gerald’s Game” είναι η μεταφορά της ομώνυμης θρίλερ νουβέλας του 1992 και έχει για πρωταγωνίστρια την Κάρλα Γκουτζίνο στο ρόλο μιας γυναίκας η οποία σκοτώνει τον άντρα της ενώ είναι δεμένη με χειροπέδες στο κρεβάτι της και είναι στη συνέχεια υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει τις φωνές στο κεφάλι της.

Να σημειωθεί ότι κάποιες από τις κριτικές το θεωρούν καλύτερο από το “It” , ενώ άλλες το συγκρίνουν με το ”Misery”. Αυτά είναι σίγουρα καλά δείγμα για ένα από τα πιο δύσκολα έργα του Κινγκ, αλλά φαίνεται πως ο σκηνοθέτης των “Oculus” και “Hush” Μάικ Φλάναγκαν το έχει υπό έλεγχο.

Το ακόμη καλύτερο είναι πως οι κριτικές αποθεώνουν ακόμη περισσότερο το 1922, το οποίο προέρχεται από μια νουβέλα που κυκλοφόρησε με τη συλλογή “Full Dark, No Stars.” του 2010. Σε αυτό ο Τόμας Τζέιν παίζει έναν αγρότη που συνωμοτεί μαζί με το γιο του για να σκοτώσουν τη γυναίκα του. Η γυναίκα του όμως επιστρέφει για να τον στοιχειώσει και σύντομα ο αγρότης δέχεται επίθεση από αρουραίους, με αποτέλεσμα να πειστεί πως η νεκρή γυναίκα του τον τρομοκρατεί από τον τάφο.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως ο πρωταγωνιστής περιγράφεται από τους κριτικούς σαν βγαλμένος απευθείας από το “The Shining”. Όπως φαίνεται το Netflix θα καλύψει και με το παραπάνω τις ανάγκες των οπαδών του Κινγκ για μεγάλη οθόνη αυτό το φθινόπωρο.

 

Best of internet