Quantcast

Τρομοσινετσιτάτα

Εννέα ταινίες για την τρομοκρατία.

Moloch

31 Μαρτίου 2013

The Baader Meinhof Komplex
der-baader-meinhof-komplex_5-768937

2008. Η άνοδος και η πτώση της διαβόητης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF), μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, που έδρασε στην Γερμανία ως τις αρχές των 1970. Φονικές βομβιστικές επιθέσεις απειλούν την εύθραυστη γερμανική δημοκρατία, τη δεκαετία του ‘70 . Μια ομάδα ανταρτών, με αρχηγούς τον Andreas Baader, την Ulrike Meinhof και τον Gudrun Ensslin, έχουν ξεκινήσει ένοπλη μυστική επανάσταση εναντίον ενός νέου είδους φασισμού που αναδύεται: του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που υποστηρίζεται από τις γερμανικές κυβερνήσεις.


Βίος και Πολιτεία
BIOS_KAI_POLITEIA_2

1987. Ο Νίκος Περάκης, τρία χρόνια μετά την επιτυχία της πρώτης Λόυφας γύρισε την ταινία Βίος και Πολιτεία, έχοντας κεφάλαιο και από την Δυτική Γερμανία. Την ημέρα του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου, στην οποία θα παίξει η Εθνική Ελλάδας, ο Μιχάλης Καραμάνος, ένας εργαζόμενος του ΤΟΕ, συνδέει τον υπολογιστή του Γενικού Διευθυντή του με έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Απειλεί ότι θα ανατινάξει το κτίριο, αν δεν του επιτρέψουν να εμφανισθεί στην τηλεόραση πριν από τη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα, για να καταγγείλει όλα εκείνα τα στραβά που καταπιέζουν τον Έλληνα πολίτη. Μια κωμωδία καταστάσεων με το πιο ηχηρό καστ (Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Κοτανίδης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Βάνα Μπάρμπα, Δημήτρης Πουλικάκος, Γιώργος Νινιός).

http://www.youtube.com/watch?v=H90brJPhhpw
Four Lions
four_lions_-_exploding-crow

2010. Τέσσερις αγωνιστές της Τζιχάντ με έδρα το Λονδίνο προσπαθούν να οργανώσουν μια βομβαρδιστική επίθεση.  Πρόβλημα πρώτο: δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιων το αίμα πρέπει να χυθεί. Πρόβλημα δεύτερο: η ομάδα είναι μάλλον πιο επικίνδυνη για τον εαυτό της παρά για την βρετανική κοινωνία.


What to Do In Case of Fire?
what to do in case of fire

 

2oo1. Στο Βερολίνο του 1987 μια ομάδα αναρχικών τοποθετεί μια χειροποίητη βόμβα σε μια έπαυλη. Δεκατρία χρόνια αργότερα εκρήγνυται και τραυματίζει δύο άτομα. Η αστυνομία ξεκινά έρευνα για να ανακαλύψει τους υπεύθυνους. Η ομάδα επανενώνεται για να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η απάντηση είναι “Let it burn!”.


The Legend of Rita
Die_Stille_nach_dem_Schuss_90705_0

 

2000. Ακόμη μία ταινία από την Γερμανία. Θέμα της η δράση της Rita Vogt, μιας τρομοκράτισσας από το Δυτικό μέρος της διασπασμένης Γερμανίας, που αργότερα, επειδή την καταζητούν, βρίσκει άσυλο και μία νέα ταυτότητα στο Ανατολικό. Παρά το νέο της ξεκίνημα, ζει  με ένα διαρκές άγχος ότι θα την ανακαλύψουν.


Love and Anarchy
anarchia116

1973. Κινηματογραφική ιλαροτραγωδία από την Ιταλία. Λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ένας άνδρας, αναρχικής ιδεολογίας φθάνει στην Ρώμη με σκοπό να δολοφονήσει τον Μουσολίνι. Βρίσκει στέγη σε ένα πορνείο, όπου ερωτεύεται μια από τις κοπέλες. 

http://www.youtube.com/watch?v=zJEXrsD6WOY

 
Germany in Autumn
germany in autumn

1978. Συλλογική ταινία, χωρίς πλοκή. Ένα κολάζ στιγμιότυπων από κινηματογραφικές σκηνές, αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με σκοπό να απεικονιστεί η κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του 70, μετά την σύλληψη και το θάνατο των μελών της RAF. Ο Rainer Werner Fassbinder και ο Volker Schlondorff συνυπογράφουν την ταινία.

http://www.youtube.com/watch?v=kSmKm0DhgTs&feature=youtu.be
Twelve Monkeys
featured_asset

1995. Χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας του Terry Gilliam, εμπνευσμένη από την αριστουργηματική ταινία μικρού μήκους La Jetée, του 1962. Σε ένα μελλοντικό σύμπαν(2035), η ανθρωπότητα ζει κάτω από την γη για να προφυλαχθεί από έναν ιό, που συνεχώς μεταλλάσσεται. Ο κατάδικος Bruce Willis ταξιδεύει στο παρελθόν με την αποστολή να διερευνήσει την πηγή του ιού, ώστε στην συνέχεια οι επιστήμονες να κατασκευάσουν ένα εμβόλιο για τους διασωθέντες και να μπορέσουν να κατοικήσουν ξανά την επιφάνεια της Γης.


A Wednesday!
movgal201976

 

2008. Θρίλερ made in India. Είναι Τετάρτη μεσημέρι,ένας άνδρας (ο εικονιζόμενος) τηλεφωνεί στην αστυνομία, εάν δεν του παραδώσουν τέσσερις φυλακισμένους τρομοκράτες σε τέσσερις ώρες, θα ενεργοποιήσει πέντε βόμβες που έχει τοποθετήσει σε πέντε κρυφά σημεία της πόλης.

Best of internet