Quantcast

“The Favourite”: Ένα γυναικείο ερωτικό τρίγωνο στην Αγγλία του 18ου αιώνα είναι το σενάριο της νέας ταινίας του Γ. Λάνθιμου

Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν θα μάχονται για εξουσία και τα μάτια της Βασίλισσας Άννας, Ολίβιας Κόλμαν

LUBEN CREW

16 Μαΐου 2017

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας (δραματικής) ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The Favourite». Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι βραβευμένες με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, αλλά και η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Ολίβια Κόλμαν του «Αστακού». Όπως αναφέρεται, το setting της ταινίας θα είναι η αυλή της Βασίλισσας Άννας της Αγγλίας, εντός της οποίας οι χαρακτήρες των δυο βραβευμένων με Όσκαρ ηθοποιών χρησιμοποιούν κάθε μέσο διαθέσιμο για να κερδίσουν ανώτερη θέση, εξουσία και προνόμια.

Η περίοδος στην οποία βασίλισσα ήταν η Άννα και διαδραματίζεται η ταινία είναι η Αγγλία του 18ου αιώνα. Η Ρέιτσελ Βάις ως Σάρα Τσώρτσιλ, Δούκισσα του Μάρλμπορο έχει σχέση φιλική, συμβουλευτική αλλά και ερωτική με τη Βασίλισσα που υποδύεται η Ολίβια Κόλμαν. Τα πράγματα περιπλέκονται με τη άφιξη της Άμπιγκεϊλ, η οποία είναι η μικρότερη σε ηλικία ξαδέρφη της Άννας και στο ρόλο της βρίσκεται η Έμα Στόουν. Η Άμπιγκεϊλ και η Σάρα θα συγκρουστούν μεταξύ τους για την εύνοια αλλά και τον έρωτα της Βασίλισσας.

Γιώργος Λάνθιμος και Ρέιτσελ Βάις

Αρκετά μακριά από της δυστοπία του «Αστακού» (η οποία παρόλα αυτά κέρδισε το κοινό σε ελλάδα και εξωτερικό, κερδίζοντας και το Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών το 2015) βρίσκει το «The Favourite» τον έλληνα σκηνοθέτη. Άλλη μια διαφορά είναι πως το σενάριο της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου δεν έγινε από το συνήθη ύποπτο Ευθύμη Φιλίππου αλλά από τον Τόνι ΜακΝαμάρα και την Ντέμπορα Ντέιβις. Στην ταινία εκτός από τις τρεις γυναίκες θα παίζουν επίσης και οι Νίκολας Χουλτ, Μαρκ Γκάτις και Τζο Άλγουιν.

(Πηγή)

Best of internet