Quantcast

Ο Ντέιβιντ Λιντς ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ ταινία επειδή στο σινεμά επιβιώνουν πλέον μόνο τα μπλόκμπάστερ

Ευτυχώς που κοντεύει η πρεμιέρα του Τwin Peaks να απαλύνει τον πόνο

President Creed

8 Μαΐου 2017
 Πάνω που έχουμε γκώσει από την αναμονή για την επιστροφή του Twin Peaks μετά από 25 χρόνια, όλοι εμείς που γυρεύουμε λίγα ψίχουλα από Λίντς τρώμε μια μεγάλη απογοήτευση διαβάζοντας την τελευταία συνέντευξη του Αμερικανού σκηνοθέτη στην οποία δηλώνει ότι δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά κινηματογραφική ταινία, γιατί ο σύγχρονος σινεμάς είναι τίγκα στα μπλοκμπάστερ και δε χωράει τις ταινίες του.

Η τελευταία ταινία του Λιντς ήταν το Inland Empire το 2006 και όπως λένε τα κακά μαντάτα, θα είναι και η τελευταία του ταινία γενικά. O Aμερικανός σκηνοθέτης δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ ξανά κινηματογραφική ταινία και ότι το Inland Empire θα συμβολίζει για πάντα το τέλος της φιλμογραφίας του. Όπως διαβάζουμε εδώ:

David Lynch David Lynch speaks during a press preview of David Lynch: The Unified Field, at his former school The Pennsylvania Academy of the Fine Arts (PAFA) in Philadelphia. The show is schedule to be on view from Sept. 13, 2014 to Jan. 11, 2015, and is the first major U.S. museum exhibition of the filmmaker and PAFA alumnus' workArt David Lynch, Philadelphia, USA

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Τόσες πολλές ταινίες δεν τα πήγαιναν καλά στο box office παρά το ότι μπορεί να ήταν αξιόλογες και τα πράγματα που τα πήγαιναν καλά στο box office, δεν ήταν αυτά που θέλω εγώ να κάνω.

Μάλιστα όταν ο Λίντς ερωτήθηκε εάν έχει τελειώσει με τις κινηματογραφικές ταινίες (συγκεκριμένα εάν έχει γυρίσει δηλαδή την τελευταία ταινία της καριέρας του), αυτός μετά από μια μικρή παύση απάντησε “Ναι”.

Κάπως έτσι, 40 χρόνια μετά την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη-μύστη του ονειρικου/εφιαλτικού σινεμά, ανακοινώνεται και το οριστικό κλείσιμο της φιλμογραφίας του Λίντς. Τουλάχιστον βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του 3ου κύκλου του Twin Peaks, όπου 25 χρόνια μετά θα δούμε τι σκατά έχει συμβεί με τους βασανισμένους, παράορους και αγαπημένους κατοίκους της πόλης του Twin Peaks.

 

Best of internet