Quantcast

Πάλι το παλιό Hollywood θα αφορά το επόμενο πρότζεκτ του Quentin Tarantino, αλλά δεν θα είναι ταινία

Αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε ότι ο φίλος γουστάρει το σινεμά γενικά

THE NERDSTREAM

1 Οκτωβρίου 2019

Δεν θα πούμε ψέματα. Ο Quentin Tarantino μας έδωσε ψωμάκι. Κι όταν λέμε ότι μας έδωσε ψωμάκι εννοούμε ότι η κυκλοφορία της νέας ταινίας του, Once Upon a Time in Hollywood, μας έδωσε το υλικό και την έμπνευση ώστε να κάνουμε διάφορα πράγματα, από το να κάνουμε μια αναδρομή στην σχέση του με το hip hop και το να βάλουμε την φιλμογραφία του στη σειρά (ή να την μετατρέψουμε σε ελληνική καλτίλα) μέχρι να ξαναφτιάξουμε τη νέα ταινία από την αρχή και να την ξεψαχνίσουμε αναλυτικά.

Τουλάχιστον, απ’ ό,τι φαίνεται, η ταινία δεν θα είναι εν τέλει η τελευταία του Tarantino, αφού ο σκηνοθέτης μάλλον μας έδωσε false alarm σχετικά με το τέλος της καριέρας του. Ανάμεσα στα άλλα, μας χρωστάει ακόμα κι ένα R-Rated Star Trek. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο δημιουργός ανακοίνωσε πως αυτόν τον καιρό γράφει ένα βιβλίο. Και ναι, το θέμα του θα είναι ξανά το παλιό Hollywood. Βλέπουμε ένα μοτίβο εδώ.

Όπως μαθεύτηκε από τη συζήτησή του με τον Martin Scorsese για λογαριασμό του Directors Guild of America, το μυθιστόρημα που ετοιμάζει ο Tarantino θα αφορά το δίπολο “Hollywood movies vs. foreign films” και θα έχει για πρωταγωνιστή έναν βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που στα 50s απογοητεύεται από το αμερικάνικο σινεμά της εποχής κι έτσι αρχίζει να ανακαλύπτει τον παγκόσμιο κινηματογράφο, με ειδική θέση να επιφυλάσσεται στο Seven Samurai του Akira Kurosawa και το La Dolce Vita του Federico Fellini. Δεν θα πούμε ψέματα, ακούγεται ενδιαφέρον.

Κατά τ’ άλλα, θυμίζουμε ότι το 5ωρο director’s cut του Once Upon a Time in Hollywood ετοιμάζεται να κατευθυνθεί στο Netflix, σε περίπτωση που δεν σας έφτασαν οι 3 ώρες στη μεγάλη οθόνη.

Best of internet