Quantcast

Τα “Κουραφέλκυθρα” έχουν νέο άλμπουμ (και, επιτέλους, αναδρομική έκθεση)

Ο αγαπητός Αντώνης Βαβαγιάννης επιστρέφει ακόμα πιο κοκοβιός καλεμιτζής

LUBEN CREW

27 Απριλίου 2015

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης εκτός από μεγάλο παιχτρόνι της συντακτικής ομάδας του Luben είναι βέβαια και ο δημιουργός των ανεπανάληπτων “Κουραφέλκυθρων”. Πριν λίγες μέρες στο φετινό Comicdom έκανε την πρεμιέρα του το νέο άλμπουμ του που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, με το όνομα “Κουραφέλκυθρα Light”, στο οπισθόφυλλο του οποίου μαθαίνουμε πως:

 

Τα «Κουραφέλκυθρα Light» περιλαμβάνουν όλα τα Κουραφέλκυθρα και Κολυμπηθρόξυλα που δημοσιεύτηκαν στο socomic.gr από τον Απρίλη του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015, καθώς και μια επιλογή από «Ανέκδοτα με Μέτριο Γέλιο».

Τα Κουραφέλκυθρα είναι το μακροβιότερο και δημοφιλέστερο ελληνικό webcomic. Ααααχ! Εμείς στην εποχή μας δεν είχαμε webcomic και τέτοια, μόνο μικρή Λουλού διαβάζαμε τυπωμένη σε λαδόκολλα από το τυπογραφείο του μπαρμπα-Φανούρη, που’τανε τα χέρια του πίσσα και κατράμι από τα μελάνια και δωσ’του ο Τάμπυ να κερνάει σάμαλι τη μικρή Λουλού, και δώσ’του η μικρή Λουλού να βάζει τρικλοποδιές σε ένα σαμιαμίδι και το Μαριώ…ΑΧ! Το Μαριώ!

 

11030403_365967000273901_562325913_o

 

 

 

Όπως έχεις ήδη καταλάβει σε αυτό το άλμπουμ βρίσκεται και ο μέγας Θείος Αιμίλιος

aimilios17

 

 

… και οι λοιποί κλάσικ χαρακτήρες του κόμικ όπως η Ζοζεφίνα

zoze19

 

 

… και βέβαια ένα σωρό από τις μεγαλοφυείς γελοιογραφίες του Αντώνη, πχ το “Μια Συνηθισμένη Μέρα στη Δουλειά”:

geliografia116

 

 

 

Το βιβλιαράκι το τσιμπάς ως έχει πατώντας εδώ, για ολοκληρωτική Κουραφελκυθριανή εμπειρία το μεγάλο ραντεβού όμως είναι από τις 13 ως τις 22 Μαΐου στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28) όπου θα γίνει η πρώτη μεγάλη έκθεση με τα έργα του Αντώνη Βαβαγιάννη, ενός από τους ελάχιστους σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς που δεν μπορείς παρα να τους βρεις συμπαθέστατους.

 

amore17

Best of internet