Quantcast

Banksy Rejected

Οι Times απορρίπτουν το νέο έργο του Banksy

danaouki-hime

29 Οκτωβρίου 2013

Η κατάληψη των δρόμων της Νέας Υόρκης από τον Banksy,  φτάνει στο τέλος της την ερχόμενη Πέμπτη, και αν όλα είχαν πάει σύμφωνα με το σχέδιο του, το έργο της Κυριακής θα ήταν ένα editorial στους πολυαναγνωσμένους New York Times. Σκόπευε ουσιαστικά να καταθέσει την άποψη του για το νέο κτίριο που ανεγέρθηκε στο Ground Zero, όπου άλλοτε βρίσκονταν το World Trade Center, το επονομαζόμενο, για λόγους πρωτοτυπίας φυσικά, One World Trade Center. Τίποτα όμως δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο του και το editorial του απορρίφθηκε από τους Times και έτσι αναγκάστηκε να το αναρτήσει απλά στο site του.

Στο εν λόγω άρθρο κρίνει με ιδιαίτερη σκληρότητα το νέο κτίριο, χαρακτηρίζοντας το “104 ορόφους συμβιβασμού” και “προδοσία για τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου”. Συγκεκριμένα για τονίσει πόσο αδιάφορο το βρίσκει, γράφει: “Είναι σαν κάτι που θα έχτιζαν στον Καναδά” (ναι η ειρωνεία δεν σταματά πουθενά και γι’αυτό τον αγαπάμε).

 

Η εκπρόσωπος της εφημερίδας, σε επίσημη δήλωση της, παραδέχτηκε πως το άρθρο όντως απορρίφθηκε, δεν έδωσε όμως καμία παραπάνω εξήγηση πέραν του ότι “δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε πάνω στην τέχνη και για αυτό το απορρίψαμε”.

Έκανε λοιπόν και ο Banksy αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, το έγραψε στον τοίχο, απλά και ξεκάθαρα: This site containes blocked messages.

Best of internet