Quantcast

Οι Run The Jewels έβγαλαν τον κατάλληλο δίσκο την κατάλληλη στιγμή, και μάλιστα τζαμπέ

Not the heroes we deserve, but the heroes we need

THE NERDSTREAM

4 Ιουνίου 2020

Είναι οι Run the Jewels, είναι ο Killer Mike κι ο El-P, κι είναι μάλλον το hip-hop συγκρότημα που έχουμε περισσότερο ανάγκη αυτήν την στιγμή. Ο μαύρος rapper από την Ατλάντα κι ο λευκός rapper από την Νέα Υόρκη έχουν βγάλει ήδη 3 δίσκους μαζί, και φέτος, στις 5 Ιουνίου, περιμέναμε να βγάλουν τον καινούριο τους.

Τελικά, το RTJ4 δεν κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου. Κυκλοφόρησε χτες, και μάλιστα για δωρεάν κατέβασμα από την ίδια τη μπάντα στο επίσημο site της. Ο λόγος που επέσπευσε την κυκλοφορία με τέτοιο τρόπο δεν είναι άλλος από την εξέγερση για την αστυνομική δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολις και τις κινητοποιήσεις που ξέσπασαν σε όλη την Αμερική (και όχι μόνο).

Φυσικά, οι Run the Jewels είναι ένα γκρουπ που ήταν πάντα πολύ βροντόφωνο όσον αφορά την εναντίωση στην αστυνομική βία, την κρατική καταπίεση και την φυλετική διάκριση (παρόλο που ο Mike τα μάσησε λίγο αυτές τις μέρες), οπότε τίποτα πιο λογικό από το να θελήσουν η μουσική τους να αποτελέσει ένα soundtrack για εξέγερση. Ούτως ή άλλως, με τον Zack de la Rocha των Rage Against the Machine να συμμετέχει (ξανά) στον δίσκο τους, δε θα μπορούσε να γίνει και πολύ διαφορετικά.

Τσεκάρετε παρακάτω πώς ανακοίνωσε ο El-P την κυκλοφορία και κατεβάστε με την ησυχία σας:

Σε άλλα νέα, πιο κινηματογραφικά και τηλεοπτικά, θυμίζουμε ότι το γκρουπ έχει συνεργαστεί με Rick and Morty, ενώ ο El-P έχει φτιάξει ένα soundtrack για το Capone κι ένα παρά λίγο για το Blade Runner 2049.

Best of internet