Quantcast

The Rise of the Synths: Ο John Carpenter αφηγείται ένα ντοκιμαντέρ για το synthwave, τα αυτιά μας είναι ευτυχισμένα

Κι αύριο θα κυκλοφορεί ελεύθερο στα ίντερνετς

THE NERDSTREAM

28 Μαΐου 2020

Είναι αδύνατον να μην λατρέψεις τον John Carpenter. ΟΚ, πρώτα απ’ όλα, για μια δεκαπενταετία από τα μέσα των 70s μέχρι τα τέλη των 80s έφτιαξε ΜΟΝΟ ταινιάρες, από το Halloween και το The Thing μέχρι το Big Trouble in Little China και το They Live (προσωπική μας επιλογή, για την ιστορία, το Escape from New York). Εκτός αυτών, τον έχουμε λατρέψει για τις εμφανίσεις του με την Ρούλα Κορομηλά, για τις απαντήσεις του σε νεοναζί, για την μουσική του, για όλες τις φορές που οι ταινίες του ενέπνευσαν κάτι σαν αυτό ή αυτό.

Εκτός αυτών, όμως, ο τύπος έγραφε συχνά και τις μουσικάρες των ταινιών του, συνεισφέροντας τα μάλα σ’ αυτήν την 80s synth σαουντρακική αισθητική στην οποία απέτισε retroνοσταλγικό φόρο τιμής το Stranger Things φέρνοντάς τη μαζικά στην επιφάνεια. Να ας πούμε, ήδη πρόπερσι έγραψε την υπέροχη μουσική του αξιοπρεπέστατου Halloween reboot.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για το synthwave το οποίο έχει τον John Carpenter στην αφήγηση. Συγκεκριμένα, μιας και τα περισσότερα φεστιβάλ είτε ακυρώθηκαν είτε ιντερνετοποιήθηκαν λόγω πανδημίας, το The Rise of the Synths έρχεται από το online Synthrider Festival. Από αύριο, 29 Μαΐου, και για 24 ώρες, το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για streaming. Τσεκάρετε την επίσημη σελίδα για περισσότερα και δείτε το trailer:

Best of internet