Quantcast
MISC

Τα 5 χριστουγεννιάτικα επεισόδια σειρών που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Η τηλεόραση δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να ασχοληθεί με τις γιορτές


Αναστασία Γεωργάκη · 17 Δεκεμβρίου 2014

Μια απ’ τις αγαπημένες μας παραδόσεις των Χριστουγέννων είναι να παρακολουθούμε τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις των αγαπημένων μας τηλεοπτικών (και μη, αλλά σ’ αυτή τη λίστα θα επικεντρωθούμε εδώ) χαρακτήρων.

 

The Best Chrismukkah Ever (The O.C.)

sethoc

Ένας ακόμα Christmas Wizard ήταν κι ο Seth Cohen που σκαρφίστηκε τον τέλειο τρόπο να αποφύγει να διαλέξει ανάμεσα στο Hannukah (απ’ την πλευρά του πατέρα Sandy) και στα Χριστούγεννα (απ’ την πλευρά της μαμάς Kirsten) – να δημιουργήσει μια καινούρια υπεργιορτή, το Chrismukkah. Το Chrismukkah έχει διπλάσια δύναμη και αντοχή απέναντι στον κυνισμό και την κακία αυτού του κόσμου και το πάθος με την οποία πιστεύει ο Seth σε αυτή τη γιορτή είναι αρκετή για να ζεστάνει την καρδιά και του πιο αρνητικού ανθρώπου.

 
-Don’t give up on the miracle that is Chrismukkah. What is happening to you…? You’ll see. You’ll see, too. You’ll all see. You’ll all see.
-You’re really starting to scare me.
-I’m okay with that.

 

The one with the Holiday Armadillo (Friends)

Friends Television Stills

Στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο της λίστας, το επεισόδιο αυτό προσπαθεί να ‘συζητήσει’ το θέμα του πως τα Χριστούγεννα έχουν επισκιάσει όλες τις άλλες θρησκείες και παραδόσεις, συγκεκριμένα αυτή του Hanukkah. Ήταν απ’ τις πρώτες έντονες αναμνήσεις του πόσο ενοχλητικός χαρακτήρας είναι ο Ross.

 

How Lily stole Christmas (How I met your mother)

How-I-Met-Your-Mother-How-Lily-Stole-Christmas

Στις παλιές, καλές πρώτες του εκείνες σεζόν το HIMYM ήταν απολαυστικό. Ο τρόπος με τον οποίο η Lily ξηλώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων απ’ το διαμέρισμα, γιατί ο Ted την αποκάλεσε κάτι προσβλητικό (εδώ βάλτε την δική σας εκδοχή για το ‘grinch’), ήταν απλά φαντασμαγορικός. Και του άξιζε, γιατί ο Ted Mosby είναι απ’ τους ενοχλητικότερους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες σ’ ολόκληρο τον χωροχρόνο. Στα bonus, η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού είναι σαν να έχει ξεράσει το πνεύμα των Χριστουγέννων, κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

 

Citizen Knope (Parks and Recreation)

citizen-knope

Η Leslie προσπαθεί να απασχολήσει τον εαυτό της μετά το σκάνδαλο και, όταν οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως είναι πρακτικά αδύνατο να κερδίσει, οι σύμβουλοί της παραιτούνται. Όμως επειδή έχουμε Χριστούγεννα, κι επειδή η Leslie έχει σταθεί σε κάθε ένα από τα μέλη της ομάδας της (ακόμα κι όταν εκείνα δεν το ζήτησαν-ήθελαν), εκείνοι αποφασίζουν να της κάνουν ένα τέλειο και ιδιαίτερα προσωπικό δώρο – τα γραφεία του Parks φτιαγμένα από gingerbread – που στην πορεία συνοδεύεται από την προσφορά της ομάδας να αναλάβει την προεκλογική καμπάνια της Leslie. Στα bonus: o master του σύμπαντος, Ron Swanson, δεν μπορεί να ‘χτίσει’ την κατασκευή από gingerbread κι η αγανάκτηση του είναι σχεδόν εξίσου αξιολάτρευτη με την marshmallow εκδοχή του.

 

Abed’s Uncontrollable Christmas (Community)

abeds-uncontrollable-christmas-16813-1280x800

Τούτο δω είναι σίγουρα το αντικειμενικά καλύτερο της λίστας. Έχει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν όχι απλά ένα καλό Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, αλλά ένα απ’ τα πιο αξιοσημείωτα επεισόδια της τηλεόρασης, και ένα απ’ τα πιο ιδιαίτερα της σειράς – και για μια σειρά όπως το Community, που αποτελείται κατά βάση από ‘ιδιαίτερα’ επεισόδια, αυτό λέει πολλά.

Το επεισόδιο έχει ένα τρομερό gimmick που δένει με την ζεστή και αγαπησιάρικη διάθεση της εποχής, με το stop motion animation να κάνει τον Abed και τον Troy ακόμα πιο γλυκούληδες. Ταυτόχρονα, καταφέρνει να μην βασιστεί απόλυτα σ’ αυτό, δίνοντας στην ιστορία ένα συναισθηματικό βάθος, με τον Abed να χρησιμοποιεί την φαντασία του για να αντιμετωπίσει την μοναξιά που συνοδεύει την εποχή αυτή. Extra bonus η παρουσία του John Oliver ως Christmas Wizard/Warlock.

 

Best of internet