Quantcast
MISC

Οι προβληματικές τηλεοπτικές οικογένειες που αγαπήσαμε

Ντίλερ γονείς, δολοπλόκα παιδιά και αδέρφια που γλυκοκοιτάζονται: η συνταγή της επιτυχίας!


Αναστασία Γεωργάκη · 2 Σεπτεμβρίου 2014

 

Συχνά, ένα κοινό στοιχείο που μπορείς να βρεις σε όλα τα είδη τηλεοπτικών σειρών είναι οικογένειες που είναι από ιδιαίτερες μέχρι απολύτως προβληματικές. Η τηλεόραση πάντα προσπαθούσε, εξάλλου, να εξετάσει και να αναλύσει, είτε με χιουμοριστικό τρόπο ή με σοβαρότερο ύφος, τις λεπτές ισορροπίες της ανθρώπινης κοινωνίας. Κι ας μην ξεχνάμε ότι το προβληματικό πουλάει σχεδόν όσο το σεξ (στην περίπτωση των Lannister χτυπάμε super combo).


Οι Lannister

 

Tyrion-Cersei-Jaime-Lannister-game-of-thrones-34013158-896-1200
Ξεκινάω δυναμικά με το πιο εξόφθαλμο παράδειγμα. Από τη μία έχουμε την αιμομιξία, από την άλλη την περιθωριοποίηση και το bullying του Tyrion και σαν κερασάκι στην τούρτα έχουμε έναν πατέρα που ξεκάθαρα δεν έχει τα προσόντα να μεγαλώσει νορμάλ ανθρώπους. Ο Joffrey σίγουρα δεν είχε και πολλές πιθανότητες να βγει κάτι λιγότερο από ψυχοπαθής.

Οι Bluth

bluth family chicken dance

Αλλάζουμε κλίμα με μια από τις πιο διασκεδαστικές τηλεοπτικές οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα και μια απ’ τις πιο προβληματικές, με κάθε μέλος της οικογένειας να είναι πιο περίεργο απ’ το άλλο. Η σχεδόν αλκοολική μάνα, της οποίας το μητρικό ένστικτο δεν ξύπνησε ποτέ, δεν έχει καμία αίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας. Ο Buster, το τεχνικά εξυπνότερο παιδί, δεν ενηλικιώθηκε ποτέ κι έχει τρομερή εξάρτηση από την μάνα Lucille. Ο εντελώς ανεγκέφαλος Gob, τον οποίο ο πατέρας George Sr αγνοούσε παντελώς ως παιδί κι η Lucille μισεί ανοιχτά, είναι part-time μάγος κι ένας απ’ τους πιο χαζούς ανθρώπους της οικογε λέει πολλά). Η εγωίστρια Linsday μεγάλωσε θεωρώντας τον εαυτό της ακτιβίστρια, ενώ είναι εντελώς άπληστη. Και κάπου εδώ μπαίνει την ιστορία ο analrapist (analyst + therapist), Tobias Funke. Κι ο Michael απλά προσπαθεί να επιβιώσει την παράνοια που αποκαλεί οικογένεια.

Οι White

breaking-bad

Εντάξει, πόσο φυσιολογική μπορεί να είναι μια οικογένεια που στην κεφαλή της βρίσκεται ο Heisenberg; O Walter από καθηγητής χημείας βρέθηκε επικεφαλής ενός meth lab, για να καταφέρει να αφήσει στα παιδιά του μια κληρονομιά και να καλύψει τα καινούρια έξοδα που του έφεραν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που εντόπισαν πως πάσχει από καρκίνο. Οικογένεια και υπεύθυνος επιχείρησης ναρκωτικών είναι δύο ιδιότητες που δεν συνδυάζονται επιτυχημένα (πόσο μάλλον όταν ο κουνιάδος εργάζεται στη Δίωξη).

Οι Griffin

1216-brian-griffin-returns-family-guy_full_600

Δεν έχει σημασία που είναι κινούμενα σχέδια. Ο Family Guy, Peter Griffin, είναι ανώριμος και ανεύθυνος, και μαζί με την Lois κάνουν δύο απ’ τους χειρότερους γονείς στη λίστα, κι αυτό λέει πολλά. Δεν είναι τυχαίο που ο Stewie θέλει με τόση μανία να σκοτώσει την μητέρα του. Η ύπαρξη ενός μωρού με αγγλική προφορά, πατικωμένο κεφάλι, ψυχή και νοημοσύνη ενήλικου, και δολοφονικές τάσεις δεν θα συζητηθεί καν.

Οι Soprano

7-2-13-Sopranos

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Tony έκανε ψυχοθεραπεία. Εκτός από μαφιόζος, ήταν και πατέρας ενός κακομαθημένου γιου, σύζυγος μιας γυναίκας που έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον στα χρήματα του και στον οδηγό του, ενώ κι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα διακριτικός στις εξωσυζυγικές του δραστηριότητες. Γενικά είναι εμφανές ότι έγκλημα και οικογένεια δεν συμβαδίζουν εύκολα.
6

 

Οι Botwins

Weeds
Όταν ο πατέρας της οικογενείας πέθανε πρόωρα κι η μητέρα Nancy ήρθε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει την ειδυλλιακή ζωή στα προάστια, κατέφυγε σε τι άλλο, παρά το εμπόριο χόρτου. Το “Weeds” είναι τόσο βαθιά ποτισμένο στο χόρτο που μόνο με ένα επεισόδιο μπαφιάζεις μέσα από την οθόνη. Εκτός απ’ την έμπορο Nancy, που αντιμετωπίζει γκάνγκστερ και μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών, έχουμε και τον γλοιώδη αδερφό της. Κάπου ανάμεσα στο να προμηθεύει με χόρτο όλα τα προάστια και να παντρεύεται αστυνομικούς της Διώξης Ναρκωτικών βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί και με τα δύο της παιδιά, τα οποία απ’ ότι καταλαβαίνεις μεγαλώνουν με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Best of internet