Quantcast
MISC

Πώς να καείς στο laptop σου ένα ολόκληρο ΣΚ

Ή ένας μικρός οδηγός επιβίωσης για τα σαββατοκύριακα στο πατρικό σου


Μαρίτα Αλημίση · 12 Δεκεμβρίου 2017

Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αγαπητοί φίλοι, έχω την ατυχία την τύχη να φιλοξενούμαι ακόμη στο πατρικό μου ενώ αισίως πάτησα τα 30. Πρακτικά, λοιπόν, ο τίτλος του κειμένου περιγράφει το πως μπορεί κανείς να μην οδηγηθεί στην παράνοια συνυπάρχοντας με τους γονείς του όντας ώριμος ενήλικας (που δεν μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του ούτε για ζήτω).

Τις καθημερινές που λέτε, η κατάσταση πάει κι έρχεται. Λείπεις όλη μέρα στην δουλειά, κοιμάσαι σχετικά νωρίς, δεν υπάρχουν και πολλές-πολλές συναντήσεις. Τα σαββατοκύριακα, όμως, και μάλιστα εκείνα στο τέλος του μήνα που δεν έχεις φράγκο για να βολτάρεις, μπορούν να εξελιχθούν σε μια μικρή κόλαση με πρωταγωνιστές ηλεκτρικές σκούπες και σουτζουκάκια σμυρνέικα.

Βασικά στοιχεία επιβίωσης; Η συνδρομή Nova που έχουν πληρώσει οι λατρεμένοι σου πρόγονοι (έχει και τα καλά της η συγκατοίκηση) και το λάπτοπ σου όπου έχεις προνοήσει να βάλεις Nova GΟ ώστε να απολαμβάνεις όλα τα καλά του σαλονιού ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΑΚΙ ΣΟΥ. Για να δούμε.

Λιώσε στην τηλεόραση όλη μέρα

Το σαλόνι στο μέσο ελληνικό σπίτι επιτελεί χρόνια τώρα έναν και μοναδικό ιερό σκοπό. Να φιλοξενεί την τηλεόραση δίπλα στη νουαζέτα. Όταν υπάρχουν πρακτικοί λόγοι και δεν μπορείς να πλησιάσεις, όμως -όπως ο πατέρας σου που βλέπει novasport ενώ κολλάει με σελοτέιπ το τηλεκοντρόλ- τότε ρίξε ένα πρόχειρο σεμεδάκι στο λάπτοπ και δες από την ασφάλεια του παπλώματός σου ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή της σαλαμάνδρας και μικιμάου. Το πρόβλημα εδώ είναι πως δεν μπορείς να δεις χωρίς ενοχές Τατουάζ ή America’s got Talent με την δικαιολογία πως το βλέπει η μάνα σου. Δεν πειράζει. Ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Μεγάλωσες πια.

Ξεκίνα μαραθώνιο σειρών

Σ’ αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Καταλαβαινόμαστε με τα μάτια εμείς οι εθισμένοι. Απλώς φρόντισε πριν αρχίσεις την καινούργια σειρά του Fox να έχεις αποχαιρετίσει φίλους και συναδέρφους, να έχεις υπογράψει την διαθήκη σου, να έχεις κάνει μπάνιο τέλος πάντων, γιατί δεν ξέρεις αν και πότε θα ξαναβγείς από το δωμάτιο. Mόλις τα φροντίσεις αυτά, ξεκίνα να βλέπεις κύκλους ΟΛΗ ΜΕΡΑ.

Άραξε με ταινιάκια και ποπ-κορν

Μιλάμε για τον χρυσό συνδυασμό που σ’ έχει βγάλει ασπροπρόσωπο χρόνια τώρα, όταν ακόμα λέγοντας σειρά εννοούσες τον Πρίγκιπα του Μπελ-Αιρ. Παράγγειλε φαγητό (από τη μάνα σου στην κουζίνα) και άραξε χουχουλιάζοντας και λιώνοντας στις ταινίες. Ξέρω, ξέρω δεν είναι ίδια η γλύκα του κάψιματος αφού την ίδια στιγμή που βλέπεις 3 κύκλους σερί Criminal Minds ή Walking Dead, το Logan ξαφνικά ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. Αλλά το bonus εδώ είναι το γεγονός ότι μπορείς να φωνάξεις τον κολλητό σου ο οποίος με σαφείς οδηγίες θα μπει γρήγορα-γρήγορα στο δωμάτιο φέρνοντας απ’ την κουζίνα το φαγητό σου ή ποπ-κορν που θα έχει αγοράσει ο ίδιος. Άλλωστε, για κάποιο λόγο η σειρά είναι πιο προσωπική υπόθεση ενώ η ταινία πιο ομαδικό σπορ. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Μπες social media μέχρι να πάρει φωτιά το laptop

Δεν θέλεις να σπαταλίσεις ούτε λίγη ζωτική ενέργεια ώστε να κάνεις κάτι έστω και στο ελάχιστο επιμορφωτικό; Δεν θέλεις να δεις άνθρωπο ζωγραφιστό χωρίς όμως να κινδυνεύεις με κοινωνική περιθωριοποίηση; Κανένα πρόβλημα. Στα διαλείμματα βαρεμάρας μπορείς ακόμα να καείς στα σόσιαλ. Έτσι και θα κοινωνικοποιηθείς κουτσομπολεύοντας από πλεονεκτική θέση τους άλλους και θα ενημερωθείς για το τι συμβαίνει έξω απ´το βασίλειό σου χωρίς να το κουνήσεις ρούπι. Μαγεία.

Τα καλά νέα είναι ότι το σαββατοκύριακο όπως και ο μήνας κάποια στιγμή θα τελειώσουν και θα επιστρέψεις στην κανονική ζωή, αγαπητέ φίλε. Τα κακά νέα είναι ότι έρχεται Δευτέρα και θα εύχεσαι να είχες παραμείνει στη σπηλιά σου έστω και υπό περιοριστικούς όρους.

Ηρέμησε. Η υπηρεσία Nova GΟ είναι δωρεάν και μπορείς να επιλέξεις να την βάλεις και στο κινητό ή στο tablet σου, για να ξεκλέβεις λίγη ώρα ένοχης πλήν αγνής διασκέδασης ακόμα και στη δουλειά. Ναι, ενώ τρως εκείνα τα ξαναζεσταμένα σουτζουκάκια.

Best of internet