Quantcast
MISC

Το αγαπημένο μας τρολ online: 18 βιβλία του Βασίλη Ραφαηλίδη είναι διαθέσιμα για download

Mαζί με 7 συλλογές κειμένων του


felix · 6 Μαρτίου 2017

Είναι μια εποχή δύσκολη, έχουμε γεμίσει τρόμπες και θυμάστε όλο και συχνότερα τον άνθρωπο που έγραψε ας πούμε αυτή την παράγραφο:

Ο φασίστας είναι μια μούμια που της φύγαν όλοι οι χυμοί της ζωής, είναι ένας νεκροζώντανος ένας ζόμπι που πρέπει να ταφεί το ταχύτερο, καταρχήν για λόγους δημόσιας υγείας. Ο φασίστας είναι το άγος και το όνειδος της ράτσας των ανθρώπων, ένα άγος κι ένα όνειδος που ξαπλώνεται σ’ ολόκληρο το ταξικό φάσμα, αλλά που εγκαθίσταται με εντελώς ιδιαίτερη προτίμηση στο κέντρο του, δηλαδή στην περιοχή που καλύπτεται από τον ποικιλότροπο ερμαφροδιτισμό των μικρομεσαίων, απ’ όπου εκπορεύονται ακτινωτά όλες οι συμφορές του κόσμου τούτου.

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στο πόσο λείπει σήμερα μια φιγούρα σαν του δημοσιογράφου, συγγραφέα και κριτικού, Βασίλη Ραφαηλίδη. Ένας άνθρωπος μορφωμένος και με άποψη, με χιούμορ και ειρωνεία που να σπάει κόκκαλα αλλά ευγενέστατος σε κάθε συζήτηση, πιστός στις κομμουνιστικές του ιδέες αλλά με το χάρισμα να μιλά και να γράφει απλά και κατανοητά, με την ανάγνωσή των βιβλίων του να είναι πάντα απολαυστική, όπως πχ η θρυλική “Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους”:

Όλα πήγαν στραβά εξαρχής στο κράτος που ονομάστηκε Ελλάδα, το 1830 που εμφανίστηκε η νέα Ελλάδα, στον ίδιο τόπο που στην Αρχαιότητα υπήρχε η αρχαία Ελλάδα, πράγμα που δημιούργησε μύριες παρανοήσεις οσον αφορά την καταγωγή των  Νεοελλήνων, που βέβαια δεν είναι ανάγκη να έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα για να είναι Ελληνες.
Ούτε είναι κανείς σώνει και καλά Έλληνας, γιατί έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα. Η ζορισμένη γεωγραφία πολύ μικρο ρόλο παίζει στην εθνικότητα,κι αυτο το γνώριζαν καλά οι Αρχαίοι Έλληνες, οι διάσπαρτοι σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο.

Κι επειδή ο αξιαγάπητος Ραφαηλίδης έχει γράψει κάμποσα βιβλία και πολλά κείμενα, τα οποία είναι ενίοτε δυσεύρετα, κάποιοι καλοί άνθρωποι της μπλογκόσφαιρας φρόντισαν να γίνουν διαθέσιμα στο Ίντερνετ, είτε στο Scribd είτε σαν direct downloads sto pernoampariza. O κατάλογος των βιβλίων είναι αυτός:

Πρώτα, ένα βιβλίο για τον ίδιο το Ραφαηλίδη:

Στη συνέχεια, τα βιβλία του:

Και κάποιες συλλογές κειμένων του:

 

Best of internet