Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE

Weekly dose of Athens, από Καλλιθέα city

Εντοπίσαμε μερικούς καλούς λόγους για να επισκεφτείς την όμορφη συνοικία


1 Δεκεμβρίου 2017

Βill’s Barbershop

Οld school but never old fashioned. To Βill’s Barber shop είναι ένα vintage μπαρμπεράδικο με punk διακόσμηση, ωραίο κόσμο και…έμπειρα χέρια. Οι μάστερ του είδους εξειδικεύονται στα αντρικά κουρέματα, στο ξύρισμα με φαλτσέτα και σε ό, τι έχει να κάνει με την φροντίδα της γενειάδας σου. Bonus τα εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης που θα βρεις στο κατάστημα.

Μενελάου 88, Καλλιθέα
Tηλ.:21 1408 7315

 

El Paso Tattoo Studio

To El Paso Tattoo Studio έχει πολλές διακρίσεις και βραβεία, πράγμα που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εκεί. Τα παιδιά αγαπούν την τέχνη του tattoo, συζητούν μαζί σου για να καταλάβουν τι ακριβώς θέλεις και αναλαμβάνουν όλη την ποικιλία σχεδίων: Aπό black & grey, traditional Japan και American style, realistic, μέχρι maori, lettering και full color. Έχε υπόψιν σου ότι στο μαγαζί παίζουν συχνά δώρα και προσφορές ενώ ενημερωθήκαμε πως σύντομα θα μετακομίσει σε νέο ανανεωμένο χώρο.

Παναγή Τσαλδάρη 149, Καλλιθέα
Tηλ.: 21 3024 6940

 

Τα Μεζεκλίκια

Τα Μεζεκλίκια είναι ένα παρεϊστικο μεζεδοπωλείο με ζεστή ατμόσφαιρα και ρετρό διάθεση που συνδυάζει ιδανικά το παλιό με το καινούργιο. Στο μαγαζί θα ακούσεις κρητικές και ρεμπέτικες μουσικές ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει, θα καθίσεις στα πολύχρωμα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο. Τις πιο χειμωνιάτικες μέρες, θα χαζέψεις με τις ώρες τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους και τα αντικείμενα από μια άλλη εποχή που υπάρχουν διάσπαρτα στο εσωτερικό.
Τα… μεζεκλίκια του καταλόγου έρχονται συνοδευόμενα από ουζάκι και τσιπουράκι (κατευθείαν από το Σπήλαιο Έβρου) ενώ μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το χειροποίητο λουκάνικο. Ο κύριος Κώστας, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού το φτιάχνει με τα χεράκια του όπως και το χωριάτικο ψώμακι. Ξεχωρίσαμε, επίσης, τα γλυκά ψητά παντζάρια, τις φρεσκοκομμένες πατατούλες στο τηγάνι με γραβιέρα Νάξου και φυσικά την σπεσιαλιτέ του καταστήματος, το burger με το χειροποίητο μπιφτέκι. Για το τέλος, παρήγγειλε ένα από τα χειροποίητα γλυκά του καταλόγου.

Παναγή Τσαλδάρη & Σπάρτης 159, Καλλιθέα
Τηλ.:21 0943 1565

 

Αμοργιανό πέρασμα

Το Αμοργιανό πέρασμα είναι αυτό που λέει το όνομά του. Ένα πέρασμα από τις εικόνες, τις γεύσεις και, φυσικά, την ψημένη ρακή της Αμοργού. Εκλεκτοί μεζέδες -δοκίμασε την χειροποίητη κρεατόπιτα-, χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα με ρετρό αντικείμενα, τσίγκινα τραπεζάκια και ξύλινες καρέκλες καφενείου συνθέτουν ένα μεζεδοπωλείο ιδανικό για παρέες και βραδιές με ζωντανή μουσική και ντόπια καθαρά ποτά. Πίσω στην αυλή του μαγαζιού, μάλιστα, θα βρεις  και το μπαράκι.

Με την ίδια αμοργιανή διάθεση, το Μπαρ παίζει περισσότερο ξένη, ροκ και funk μουσική ενώ πραγματικά η όλη ατμόσφαιρα σου φτιάχνει επιτόπου το κέφι. Το λευκό χρώμα και η πέτρα που κυριαρχούν στο μαγαζί σε ταξιδεύουν κατευθείαν στις Κυκλάδες ενώ εσύ απολαμβάνεις τα κοκτεϊλάκια σου στην πρωτεύουσα.

Σιβιτανίδου 51,Καλλιθέα
Τηλ.: 21 0959 2080

Best of internet