Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE ΦΑΓΗΤΟ

Weekly dose of Athens, από το Μαρούσι

…με τα καλύτερα από την αγαπημένη γειτονιά του Βόρειου Τομέα


27 Νοεμβρίου 2017

Ασβεστόλακος

O Ασβεστόλακος είναι ένα κουτούκι με την παλιά καλή σημασία της λέξης. Ξεκίνησε την λειτουργία του στο υπόγειο του καταστήματος, μόλις 18 τ.μ. ενώ το σημερινό μαγαζί είναι το παλιό σπίτι της οικογένειας. Αν αναρωτιέσαι για το όνομα, να σου πούμε ότι το πήρε απ’ τους ίδιους τους πελάτες του, καθώς η γιαγιά Μαρία ασβέστωνε την είσοδο για να ‘ναι καθαρό και έτσι το μέρος έδινε την εντύπωση πως πρόκειται για λάκκο με ασβέστη.
Στον Ασβεστόλακο θα βρεις πρώτης ποιότητας κρεατικά, ελληνική δημιουργική κουζίνα με σεβασμό στην παράδοση (το μενού έχει επιμεληθεί ο ιδιοκτήτης Γιάννης Ιωαννίδης) ενώ κάθε βράδυ εκτός Δευτέρας θα ακούσεις ζωντανά λαϊκά και έντεχνα. Το μαγαζί φιλοξενεί ανά τακτά διαστήματα άκρως ενδιαφέροντα γαστρονομικά event, κάθε μήνα παρουσιάζει πέντε νέα πιάτα ενώ φέτος ξεκίνησε συνεργασία με τον σεφ Άρη Καλλιπολίτη.

Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως Θεοτόκου 4, Μαρούσι
Τηλ.: 21 0802 5298

 

Τροχαλία

Μια νέα άφιξη στα Βόρεια Προάστια έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αποκτήσει μια θέση στα καλύτερα εστιατόρια του Αμαρουσίου. Την “Τροχαλία” την λειτουργούν από τον Ιούνιο του 2016 τρεις φίλοι. Η Σταυρούλα, ο Γιάννης και ο Στέλιος έχουν στήσει έναν εναλλακτικό «πολυχώρο»ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά στην φιλοσοφία του handmade και της ανακύκλωσης. Το μαγαζί, μάλιστα, κοσμούν πίνακες και αντικείμενα που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον ίδιο τον Στέλιο και τον πατέρα του Νίκο Λανίτη. Η Τροχαλία διαθέτει εξαιρετικό σπιτικό φαγητό που επιμελείται η Σταυρούλα και όλος ο κατάλογος βασίζεται στα ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς των Χανιών, την καταγωγή του Γιάννη.
Καθημερινά θα βρεις πολλές επιλογές από μαγειρευτά φαγητά με μια δημιουργική προσσέγγιση και χειροποίητες πίτες, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει, θα απολαύσεις έναν καφέ ή έναν φρεσκοστυμένο χυμό στην πίσω αυλή του μαγαζιού. Bonus του χώρου οι πολύ ωραίοι θαμώνες και το cozy παταράκι του!

Θησέως 42, Μαρούσι
Τηλ.: 21 3027 2617

 

Imagine

Ένα all-day cocktail cafe-bar στο Μαρούσι, γεμάτο πράσινες γωνιές και funky-soul μουσικές, είναι το πιο εναλλακτικό after office της περιοχής. Το Imagine βρίσκεται επί της Αγίου Κωνσταντίνου, σερβίρει καθημερινά ποιοτικό καφέ (δοκίμασε έναν μονοποικιλιακό espresso Hondura) και signature εξωτικά cocktails ενώ διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε Bourbon και Whiskey. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχει δοθεί το απαιτούμενο βάρος και στην κουζίνα κι έτσι μπορείς να βρεις όλες τις ώρες ωραιότατα burgers και πεντανόστιμα gourmet “τσιμπολογήματα». Τις ανοιξιάτικες μέρες θα καθίσεις στα εξωτερικά τραπεζάκια που γίνεται χαμός και τον υπόλοιπο χρόνο στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο με τον ωραίο φωτισμό και τις vintage πινελιές.

Αγ. Κων/νου 40, Μαρούσι (Εμπορικό κέντρο Αίθριο)
Tηλ.: 21 0610 0976

 

Κaramuza

Στα σύνορα Αμαρουσίου-Πεύκης βρίσκεται ένα μαγαζί που είναι πάντα γεμάτο. Ζεστός φωτισμός από ευφάνταστα φωτιστικά, ξύλινα χειροποίητα τραπέζια και σκαμπό καθώς και ένας εξωτερικός χώρος με μεγάλα «stages» και πολύχρωμες μαξιλάρες, κάνουν την Κaramuza ιδιαίτερη και ταυτόχρονα οικεία. Γι αυτό μάλλον εκτός από την πιστή local πελατεία της,  συρρέουν απ’ όλη την Αθήνα για να την επισκεφτούν.
Εδώ, σερβίρονται μερικά από τα πιο καλοφτιαγμένα cocktail που θα δοκιμάσεις στην πόλη, τα οποία ανανεώνονται κάθε εξάμηνο και ετοιμάζονται με handmade σιρόπια και φρέσκα μυρωδικά. Κάθε μήνα μάλιστα θα βρεις το “cocktail of the month” που καταφτάνει μπροστά σου σε mystic box ενώ αν πας σύντομα, θα πετύχεις αυτό του Νοεμβρίου που η παραγωγή του γίνεται με…φωτιά.
Ακριβώς δίπλα στο μαγαζί, παρασκευάζονται σε ξεχωριστό χώρο λαχταριστά burgers τα οποία καταφθάνουν μπροστά σου ζεστά-ζεστά σε χρόνο dt ενώ καθημερινά υπάρχει διαφορετικός dj και οι μουσικές δεν είναι ποτέ mainstream. Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, την ιστορία πίσω από το όνομα, αφού πρόκειται για ένα inside joke των δύο ιδιοκτητών του μαγαζιού που όποτε ήθελαν να ‘πουν πως πέρασαν καλά έλεγαν «πέρασα καραμούζα»!

Περικλέους 42, Μαρούσι
Τηλ.:21 3025 4835

Best of internet