Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ The Meat Lovers' Guide ΦΑΓΗΤΟ

Στο PO’BOYS είναι μάστορες στο αυθεντικό σιγοκαπνιστό αμερικάνικο BBQ

Απαραίτητη στάση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ στην καρδιά της Αθήνας.


Το καλό το κρέας αργεί να γίνει, λέει μια παροιμία που μόλις σκεφτήκαμε, αλλά κατά τ’ άλλα είναι 100% πραγματική. Αυτή τη μεγάλη σοφία τη γνωρίζει πολύ καλά η ομάδα του Mama Roux, δημιουργώντας το πρώτο αυθεντικό BBQ joint στην Αθήνα, το «PO’BOYS», στα στενάκια του Ψυρρή. Ο chef Βασίλης Σπόρος που πλέον θεωρείται Street-Food guru, μυήθηκε και λάτρεψε το αυθεντικό Αμερικάνικο μπάρμπεκιου και βάλθηκε να μας πείσει και εμάς για του λόγου το αληθές.

Οι υποψιασμένοι και ανήσυχοι μερακλήδες θα είχαν ήδη συναντήσει τα σιγοκαπνιστά Low and Slow κρέατα από Food Markets και Street Food Festivals, αφού το PO’BOYS ξεκίνησε ως pop-up street foοd truck του Mama Roux, ενώ τώρα οι γεύσεις από τον Αμερικάνικο Νότο εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη γωνία Αγαθάρχου και Λεπενιώτου στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός από το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ, οι επιστήμονες του κρέατος στο PO’BOYS σερβίρουν εξαιρετικά Brisket, Short Ribs, Spare Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120οC για τουλάχιστον 8 ώρες, ενώ το μενού, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, αλλά έχει και άφθονες επιρροές από την κουλτούρα του Αμερικάνικου Νότου. Κι επειδή όπως λένε στο Texas, «δεν είναι σίγουρο αν το BBQ δημιουργήθηκε για τη μπύρα, ή η μπύρα για το ΒΒQ», στο PO’BOYS θα βρείτε 40 ετικέτες με μπύρες από τις καλύτερες ελληνικές μικροζυθοποιίες μαζί με διακεκριμένες guest εμφανίσεις από το εξωτερικό και οργανωμένο food pairing, απογειώνουν την εμπειρία του ΒΒQ.

Τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 σερβίρεται λαχταριστό Νεορλεανέζικο brunch, ενώ κάθε εβδομάδα παίζουν live events με jazz μπάντες και μουσικές από τη Νέα Ορλεάνη στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Po’Boys.

PO’BOYS
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Αθήνα
Τηλ: 210.3234672
FB Page: @PoBoysBarbeque

 

 

Best of internet