Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ THE BARBER SHOP GUIDE

Το «Μπαρ Μπεράδικο» είναι πολλά περισσότερα από το λογοπαίγνιό του

Παραδοσιακά κουρέματα και ξύρισμα με φαλτσέτα σε ένα μπαρμπέρικο με ντραμς κιθάρες και ουίσκια


Χρήστος Πρόεδρος · 1 Φεβρουαρίου 2018

Πιστοί στις αξίες μας που μας θέλουν να επιβραβεύουμε κάθε σωστή επιχείρηση που χρησιμοποιεί λογοπαίγνια, σας παρουσιάζουμε περήφανα το «Μπαρ Μπεράδικο», που αξίζει, όχι μόνο για το όνομα, αλλά και για τη χάρη.

Σε αυτό το κλασικό κουρείο που εξειδικεύεται στο παραδοσιακό ανδρικό κούρεμα και ξύρισμα με καυτές κομπρέσες και περιποίηση, ο Νίκος Λάππας έφερε στο Μπουρνάζι κάτι παραπάνω από μια εμπειρία κουρέματος και ξυρίσματος. Το Μπαρ Μπεράδικο είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, ή από το ανελέητο άραγμα και να αφήσετε τα γένια, τα μουστάκια και τα μαλλιά σας να καλλωπιστούν και να φροντιστούν από τα μαγικά χέρια του Νίκου, με εργαλείο το ψαλίδι, τη φαλτσέτα, τη μηχανή αλλά και με κολόνιες και κρέμες και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστούν οι τρίχες σας.

Σε ένα χώρο που θυμίζει λονδρέζικο μπαρμπέρικο (και μπαρ), με το ξύλο και την μυρωδιά από το ουίσκι, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δικαιολογούν το όνομα αυτού του μπαρμπέρικου. Εκεί, πέρα από κλασσικά κουρέματα, αναβιώνεται και όλη η ατμόσφαιρα του παλιού μπαρμπέρικου. Αυτό, όμως, που κάνει τη διαφορά με τα κομμωτήρια, είναι το παραδοσιακό ξύρισμα. Όπως λέει ο Νίκος: «Το ξύρισμα είναι ένα είδος ιεροτελεστίας. Το βλέπεις όταν τελειώνει το κούρεμα, που είναι μια ας πούμε αναγκαστική διαδικασία εφόσον κάποιος δεν θέλει να αφήσει κοτσίδα, και αρχίζει η διαδικασία του ξυρίσματος. Εκεί ακριβώς νιώθεις τον πελάτη να κατεβάζει διακόπτη. Εκεί ξεκινάει η ευχαρίστηση και η χαλάρωση μιας που το ξύρισμα συνοδεύεται από μασάζ και πίλινγκ στο κεφάλι και στο πρόσωπο».

Ο Νίκος Λάππας ξεκίνησε στο χώρο της κομμωτικής από το 2012, ωστόσο η τέχνη της μπαρμπερικής ρέει στο αίμα της οικογένειας ήδη από τέσσερις γενιές πίσω. Ο προπαππούς του Νίκου, μετανάστης από Ελλάδα, είχε ανοίξει μπαρμπέρικο στην Αμερική. Πολλά χρόνια αργότερα, ο Νίκος αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό του Old School μπαρμπέρικο που θα προφέρει όλες τις υπηρεσίες που αφορούν στααντρικά μαλλιά, γένια και πρόσωπο.

Μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο Μπαρ Μπεράδικο, μιας και βρίσκεται δέκα λεπτά από τη στάση μετρό Περιστερίου, ενώ απέχει μόλις λίγα μέτρα από τη στάση Αρκαδίου (γραμμή 24) και “Πλατεία Δασκαλογιάννη” (γραμμή 732).

Το κούρεμα που προτείνει το Μπαρ Μπεράδικο είναι αυτό:

Μπαρ Μπεράδικο
Μωρογιάννη 46, Περιστέρι
Τηλ: 210574 3233
barberadiko.gr

Best of internet