Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ THE BARBER SHOP GUIDE

Το «Pari’s Barber Shop» είναι το καλύτερο μέρος για σένιο και ιδανικό κούρεμα

Spoiler Alert: Δεν είναι στο Παρίσι, αλλά ο Πάρης έχει το πιο σωστό μπαρμπέρικο στα Βορειοδυτικά της Αθήνας


Χρήστος Πρόεδρος · 25 Ιανουαρίου 2018

Πριν προλάβει να πάει το μυαλό σας στην πόλη του φωτός, να αναφέρουμε ότι το Pari’s Barber shop δεν είναι «Μπαρμπέρικον: Το Παρίσι», αλλά το Barber Shop του Πάρη Σαββίδη, στο οποίο ο Πάρης μαζί με τον Νίκο και τον Δημήτρη μοιράζουν σένια κουρέματα σε απαιτητικούς πελάτες.

Το «Pari’s Barber Shop» υπάρχει ήδη από τις αρχές του 2014 στο Μενίδι, αλλά ο Πάρης ασχολείται με την τέχνη του μπαρμπέρη περίπου 19 χρόνια. Όπως περιγράφει ο ίδιος, ο πατέρας του του έκανε δώρο την πρώτη του κουρευτική μηχανή Wahl και ξεκίνησε να κουρεύει τους φίλους του. Στη συνέχεια στο στρατό ήταν ο κουρέας του στρατοπέδου μέχρι που έπιασε δουλειά στο καλύτερο κομμωτήριο της Αθήνας στο Κολωνάκι, όπου και εκεί έμαθε πολλά πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς του.

Ο Πάρης, όμως, πήρε την απόφαση και άνοιξε το δικό του μπαρμπέρικο και μέσα στο πρώτο εξάμηνο στο crew προστέθηκαν και οι Νίκος Βουρδας και o Δημήτρης Θεοδωρόπουλος. Από τότε στο «Pari’s Barber Shop» η αγία αυτή τριάδα κάνει θαύματα στα κεφάλια των πελατών, σε ένα μπαρμπέρικο που συνδυάζει το old school με το σύγχρονο και που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι μπαρμπέρηδες εδώ δουλεύουν με όλα τα χρήσιμα εργαλεία της μπαρμπερικής, όπως το ψαλίδι, το φινίρισμα με την φαλτσέτα, αλλά και με την κουρευτική μηχανή.

Τον πρώτο λόγο στο κουρείο τον έχει το κούρεμα, αλλά στη διάθεση του πελάτη υπάρχει και το παραδοσιακό Λονδρέζικο ξύρισμα με hot towels, ενώ για όσους από εσάς έχετε ένα thing με την old school φαλτσέτα, θα μείνετε πολύ ευχαριστημένοι, μιας και οι μπαρμπέρηδες στο Pari’s Barber Shop τελειώνουν πάντα το κούρεμα με φαλτσέτα. Τις παλιές αλάνθαστες τεχνικές τις μπαρμπερικής έρχεται να συμπληρώσει και η κουρευτική μηχανή, η οποία δίνει περισσότερες επιλογές και δυνατότητες για το τελικό αποτέλεσμα που θα θαυμάσετε στο κεφάλι σας. Γι’ αυτό, άλλωστε ο συνδυασμός του ψαλιδιού και της χτένας, με την φαλτσέτα και την μηχανή είναι και η αγαπημένη τεχνική του Πάρη.

Δεν ξέρουμε εάν σας απασχολεί, αλλά να αναφέρουμε ότι ο Πάρης και η ομάδα του είναι εξαιρετικά τυπάκια. Μάλλον σας νοιάζει γιατί το κούρεμα στη μούγκα με μονόχνωτους μπαρμπέρηδες θα ήταν μια τιμωρία που δεν αξίζει ούτε ο εχθρός σας. Γι’ αυτό, αμέσως μετά από την βιρτουόζικη τεχνική του Πάρη, του Δημήτρη και του Νίκου, το χαλαρό και παρεΐστικο περιβάλλον στο Pari’s Barber Shop είναι ο δεύτερος καλύτερος λόγος να επισκεφτείτε αυτό το μπαρμπέρικο.

Το μπαρμπέρικο απέχει λίγα μέτρα από την 7η Στάση Πάρνηθας, που εξυπηρετείται από τις λεωφορειακές γραμμές Α10 και Β10.

Το κούρεμα που προτείνει το Pari’s Barber Shop είναι ένα Slick Back:

Pari’s Barber Shop
Αγίου Πέτρου 39 κ Αρχιμήδους
136 74 Μενίδι, Αττική
Τηλ: 21 0244 4766

Best of internet