Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ THE BARBER SHOP GUIDE

Το μπαρμπέρικο «The old man’s comb» δίνει μαθήματα στιλ στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η μαγική τσατσάρα του Θάνου Μπιρμπίλη κάνει θαύματα


Χρήστος Πρόεδρος · 22 Ιανουαρίου 2018

Στην Ακαδημία Πλάτωνος, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, το παλιό το καλό το μπαρμπέρικο που κάνει θαύματα με το ψαλίδι και τη φαλτσέτα, είναι το «The Old Man’s Comb» που έχει κάνει τη μαγική τσατσάρα του παππού σου να μοιάζει πιο τωρινή από ποτέ.

Μιλήσαμε με τον Θάνο Μπιρμπίλη, ο οποίος μας ξεδίπλωσε την ιστορία του μπαρμπέρικου του και απ’ ό,τι φαίνεται πρόκειται για μια οικογένεια με δυνατή μαλλιτεχνική φλέβα. Το «The Old Man’s Comb» αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην οδό Κίμωνος 41 και πέρασε στα χέρια του Θάνου από την μητέρα του, η οποία το ξεκίνησε 33 ολόκληρα χρόνια πριν, μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω από το σημερινό μπαρμπέρικο. Στα τέλη των 80s με τις αρχές των 90s το ανδρικό κομμωτήριο μεταφέρθηκε στο σημείο όπου σήμερα υπάρχει ένα από τα πιο μερακλίδικα μπαρμπέρικα σε όλη Αθήνα. Εκεί, εκτός από τον Θάνο, στα ψαλίδια και στις φαλτσέτες κάνει θαύματα και ο Κώστας, ο οποίος βρίσκεται ήδη ένα χρόνο στο μπαρμπέρικο και τον οποίο πέρα από τη συνέπεια και την πειθαρχία ως επαγγελματία, με τον Θάνο τον ενώνει και μια παλιά φιλία.

Ο Θάνος παρέλαβε το κομμωτήριο της μητέρας του, του άλλαξε τα φώτα, φέρνοντάς το στιλ του μαγαζιού στο δικό του ύφος, μετατρέποντάς το σε ένα αυθεντικό μπαρμπέρικο που θα κάνει θαύματα με τα μαλλιά σας, τα γένια και τα μούσια σας. Ατμόσφαιρα που μυρίζει ολντσκουλιά, βινύλια και εικόνες ζόρικων τύπων από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, αλλά και η χαρακτηριστικές φαλτσέτες που κρέμονται στους τοίχους, όλα μαρτυρούν ότι αυτό το μπαρμπέρικο αυτό δεν αστειεύεται καθόλου.

Στο «The Old Man’s Comb» ο χαρακτήρας του oldschool ικανοποιεί μέχρι και τα πιο σύγχρονα και απαιτητικά γούστα, αφού παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις με τον αέρα και την αλάνθαστη τεχνική του παλιού καλού μπαρμπέρικου. Είτε είστε παραδοσιακοί τύποι, είτε εάν θέλετε κάτι πιο εξεζητημένο, στο «The Old Man’s Comb» το ψαλίδι και η φαλτσέτα στα χέρια του μπαρμπέρη θα κάνουν θαυματάκια πάνω στο κεφάλι σας, χαρίζοντάς σας είτε ένα από τα πιο smooth fades που κυκλοφορούν εκεί έξω, είτε ό,τι άλλο σκεφτόσασταν (ή δεν μπορούσατε καν να σκεφτείτε). Κάπως έτσι, είναι πρακτικά αδύνατο να μη βγείτε από την πόρτα του ευχαριστημένοι και φρεσκοκουρεμένοι.

Εδώ, το κούρεμα και το grooming είναι μια σοβαρή αλλά και εύκολη υπόθεση, γι’ αυτό και το «The Old Man’s Comb» έχει γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή. Κλασσικά κουρέματα, τα καλύτερα fades και ξυρίσματα με αφρό και επιλεγμένα προϊόντα φροντίδας, για να έχετε κεφάλι και πρόσωπο προβλεπέ και για τις πιο απαιτητικές περιστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που το T.O.M.C. επιλέγουν μύστες του καλού κουρέματος από πέντε έως εκατόν πέντε χρόνων.

Η πρόσβαση στο επόμενό σου κούρεμα είναι πολύ εύκολη, αφού το μπαρμπέρικο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη στάση «Άγιος Γεώργιος» της γραμμής 051. Για να είστε up to date με τα νέα του καινούριου σας μπαρμπέρη, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε like στη σελίδα facebook του «The Old Man’s Comb».

Old Man’s comb
Κίμωνος 41, Αθήνα 104 41

Τηλ: 21 2106 2395

Best of internet