Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FRIDAY WALK

Friday Walk | Luben Guide goes Kerameikos

Γίναμε τριμπούρδελο στην αγαπημένη γειτονιά του Κεραμεικού


22 Ιουνίου 2017

Big Kahuna

To Big Kahuna έγινε γνωστό και προκάλεσε αίσθηση πολύ πριν τη λειτουργία του. Στο Burger Fest ’16 οι ιδιαίτερες δημιουργίες του Στέφανου Στεφανίδη, είχαν τόση ζήτηση που ήταν πλέον αναγκαία μία μόνιμη στέγη για το Project του.

Σε έναν χαρακτηριστικό πεζόδρομο του Κεραμεικού , περνάς την πόρτα μιας συνηθισμένης εξωτερικά αποθήκης μεταφέρεσαι σε μια άλλη, παραλιακή διάσταση. Βρίσκεσαι πλέον σε ένα αλήτικο beach bar με κουζίνα-καντίνα για να κάνεις surf σε τροπικά κύματα απόλαυσης. Το πάντα γελαστό προσωπικό είναι υπέρ του δέοντος εξυπηρετικό και καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι επιτηδευμένο. Αν δεν έχεις κάνει κράτηση, μπορείς να παρηγορηθείς με ένα από τα καλύτερα cocktail στην Αθήνα περιμένοντας να αδειάσει τραπέζι.

Ο Στέφανος, με παθιασμένη εμμονή στη λεπτομέρεια, έχει δημιουργήσει ένα εξωτικό μενού προσιτής πολυτέλειας με ξεχωριστές πρώτες ύλες όπως κροκόδειλος, βατραχοπόδαρα και φιλέτο αστακού, μοσχάρι Kobe ή πάπια Κορέας. Όλο όμως το επηρεασμένο από διεθνείς κουζίνες μενού θα σε εκπλήξει ενώ το εξωτικό γλυκάκι επιμελημένο από τον Χάρη Σταυρόπουλο θα σε αποτελειώσει με τον καλύτερο τρόπο. Αποκλείεται να μη φύγεις με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Big Kahuna
Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός

 

Mentaleaty

Το Mentaleaty είναι η προσπάθεια του κοινωνικού συνεταιρισμού Αθήνα Ελπίς να προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις δίνοντας εργασία σε εργαζόμενους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Πρόκειται για την απόλυτη έκπληξη του Κεραμεικού, σε έναν ζεστό και προσεγμένο χώρο οπού προσφέρονται οι απίθανες ασιατικές δημιουργίες του σεφ Rolando Herico.

Αν δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από το καινούργιο μενού, ο Ηλίας με αξιοπρόσεχτο ζήλο θα σε βοηθήσει να βρείς το πιάτο που σου ταιριάζει. Μπορείς να είσαι σίγουρος πως οι ταξιδιάρικες δημιουργίες που θα απολαύσεις θα είναι αγνές από μία αυστηρά πεντακάθαρη κουζίνα. Μην αμελήσεις να δροσιστείς από τις καυτερές γεύσεις με σάκε και μπύρα κινέζικης, ταϊλανδέζικης η ιαπωνικής προέλευσης.

Mentaleaty
Μεγ. Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός

 

Τα Κανάρια

Στα 9 χρόνια λειτουργίας του το παραδοσιακό καφενείο Κανάρια διαμόρφωσε τον νέο χαρακτήρα της γειτονιάς του Κεραμεικού. Αναμφισβήτητα έδωσε το στίγμα για πολλές παρόμοιες επιχειρήσεις που ξεπετάχτηκαν μετέπειτα τριγύρω. Το φιλικό προσωπικό που απαρτίζεται από τύπικες φατσούλες προσφέρει από το πρωί προσεγμένο καφέ, ποικιλία μεζέδων, και άπαντα αλκοολούχα.

Στα Κανάρια διοργανώνονται βραδιές με ζωντανή μουσική και ξέφρενη διάθεση όπου το μαγαζί πλημμυρίζει μέσα έξω με κόσμο που χορεύει και τραγουδάει (πολύ δυνατά). Αναπόφευκτα θα αναρωτηθείς αν είσαι στον Κεραμικό ή σε κάποιο νησί δεκαπενταύγουστο ή αν κάποιος έχει γενέθλια και κάνει πάρτυ. Είναι απλώς ένα βράδυ στα Κανάρια. Η ανεπιτήδευτη χαλαρότητά σε συνδυασμό με τον άψογο επαγγελματισμό των παιδιών είναι το μυστικό που τα Κανάρια σκίζουν κάθε βράδυ.

Τα Κανάρια
Κεραμεικού 88, Κεραμεικός

 

Favela

Βολτάροντας στον Κεραμεικό, η Favela σου προκαλεί την περιέργεια να μπεις μέσα να κοιτάξεις. Και αυτό που θα δεις θα σου αρέσει και θα κάτσεις. Απολαμβάνοντας μία από τις αναρίθμητες επιλογές από ροφήματα και ακουστικά cocktail, χάνεσαι στη λεπτομερή διακόσμηση που αποτελεί ένα mix βιομηχανικού με παραδοσιακό design.

Στην κρυμμένη δροσερή αυλή θα χαλαρώσεις με επιλεγμένα κομμάτια από την jazz/blues, funk και ροκ μουσική σκηνή. Μπορεί να ανοίξεις και συζήτηση με τον ιδιοκτήτη-εγκυκλοπαίδεια κ. Δημήτρη. Εάν γουργουρίσει το στομάχι σου από την πολλή χαλάρωση τσίμπησε κάτι από το μενού που ανανεώνεται διαρκώς με νέες αφίξεις και πιάτα ημέρας με την επιμέλεια του σεφ Γιώργου Γρηγορόπουλου. Ρώτα και για το ολόφρέσκο γλυκάκι ημέρας.

Ο κ. Δημήτρης φιλοσόφησε και επιμελήθηκε με αγάπη και προσωπικό γούστο τη δική του Favela και έχει φροντίσει το προσωπικό του να αποτελείται από πολύ καλά παιδιά. Και αυτό λέει τα περισσότερα.

Favela
Αρτεμισίου 4, Κεραμεικός

 

Fabrica

O περίφημος πολυχώρος του Κεραμεικού με πολυάριθμες εκδηλώσεις, παραστάσεις, δράσεις, προβολές και σεμινάρια. Ένας πολυχώρος που υπηρετεί πιστά τις αξίες για τις οποίες δημιουργήθηκε και γι’ αυτό δεν αντιγράφεται με τίποτα.

Καθόλου τυχαία λοιπόν, η Fabrica αποτελεί το αγαπημένο στέκι για τις καλλιτεχνικές παρέες της Αθήνας που το καλοκαιράκι αφήνουν το κομψό περίτεχνο σαλόνι για απόδραση στην παιχνιδιάρικα φωτισμένη και δροσερή αυλή.

Απόλυτο must για τις μέρες που έρχονται τα δροσιστικά cocktail που προκύπτουν από διαρκείς πειραματισμούς με νέες γεύσεις. Τα πολυτάλαντα παιδιά στη Fabrica σερβίρουν και δημιουργούν με πειράγματα και γέλια αλλά και επαγγελματισμό στο full. Η Fabrica είναι ένας αυθεντικός χώρος για αυθεντικές προσωπικότητες.

Fabrica
 Μεγ. Αλεξάνδρου 125, Κεραμεικός

 

Rever

Πριν λίγο καιρό ο Στέφανος δημιούργησε ένα από τα καλύτερα μπαράκια στον Κεραμεικό έχοντας προσδώσει στον χώρο τα στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν. Χαλαρά αλλά σταθερά τον εμπλουτίζει σιγά σιγά «χτίζοντας» την προσωπικότητά του. Το Rever έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς θαμώνες, διαφόρων στυλ και είναι όλοι ανεπιτήδευτοι, όπως και το προσωπικό.

Είτε καθίσεις έξω, είτε σε ένα από τα τραπέζια εντός του θα είσαι εξαιρετικά άνετος. Το main spot του μαγαζιού όμως είναι η ξύλινη μπάρα του οπού αράζουν οι παρέες από το πρωι για εξαιρετικό καφέ από την super cool Ιωσηφίνα και το βράδυ για πεντακάθαρα ποτά και σφηνάκια.

Γνωστό για τα εβδομαδιαία του event το Rever, κάθε σαββατοκύριακο προσκαλεί djs και διοργανώνει θεματικές βραδιές από punk rock μέχρι beats. Αν και νέο, το Rever είναι χωρίς αμφιβολία από τα πιο αυθεντικά μαγαζιά στην Αθήνα και έχουμε ακόμα πολλά να δούμε, να ακούσουμε και να τα σπάσουμε.

Rever
Μεγ. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός

Best of internet