Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FOOD GUIDE 2017 ΦΑΓΗΤΟ

Στο Κουκάκι βρίσκεται ο Μπαμπάς σας

Ένα εναλλακτικό beer bar με τηγανητά corn dogs και take away μπύρες


Μαρίτα Αλημίση · 3 Νοεμβρίου 2017

Για τον Μπαμπά στο Κουκάκι έχουμε ξαναμιλήσει καθώς μας άρεσε απ’ την αρχή το ιδιαίτερο concept του μαγαζιού. Βλέπεις, δεν είναι μπυραρία -διαθέτει μια απλή και κατανοητή beer list με 30 ιδιαίτερες ετικέτες μπύρας που ανανεώνεται συχνά- αλλά ένα ελληνικό all day beer bar, από τα πρώτα τέτοιου τύπου που άνοιξαν στην Ελλάδα.

Στον Μπαμπά θα συναντήσεις αρκετούς εναλλακτικούς τουρίστες που αναζητούν το local στοιχείο ενώ το μαγαζί είναι πέντε χρόνια τώρα στέκι όλων εκείνων που ξέρουν από σωστή μπύρα. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλη σχέση με το σπορ, το εκπαιδευμένο προσωπικό του θα σε κατατοπίσει πλήρως. Μπαίνοντας, θα αντικρίσεις παντού ξύλο. Στους πάγκους, στην γωνιακή μπάρα, στην ψαγμένη κατασκευή Βlues Βrothers στον τοίχο. Θα δεις διάσπαρτα βινύλια των Black Uhuru και των Βee gees, ένα pop κάδρο του John Lenon καθώς και επετειακά αλμανάκ απ’ αυτά που διάβαζες πιτσιρίκι. Δεν ξέρουμε αν παίζει ρόλο ότι ο ιδιοκτήτης του Μπαμπά έγινε κι αυτός μπαμπάς πρόσφατα αλλά παρατηρήσαμε κι έναν μπάτμαν να σκαρφαλώνει ανάμεσα στα καφάσια με τα ποτά και τα λικέρ πάνω απ’ το μπαρ..

Στο μαγαζί δίνουν ξεκάθαρα μεγάλη βάση στην ελληνική μικροζυθοποιία (ξεχωρίσαμε τις ιδιαίτερες Noctua και Flaros) ενώ έχουν αναπτύξει πλέον προσωπική σχέση με τους ζυθοποιούς. Στον κατάλογο υπάρχει μια πολύ μικρή παρουσία πολυεθνικών αφού ακόμα και οι εισαγώμενες μπύρες είναι μικροζυθοποιίας (όπως η αμερικάνικη Stone IPA ή η Νορβηγική Hoppy Joe red ale). Εδώ, εφαρμόζεται και το λεγόμενο «Meet the brewer» καθώς συχνά-πυκνά θα πετύχεις παρουσιάσεις αγαπημένων ζυθων από τους δημιουργούς τους αλλά και
το -διαδεδομένο στο εξωτερικό- tap takeover όπου φιλοξενείται ένα βαρέλι micro μπύρας για μια συγκεκριμένη μέρα ή εβδομάδα. Bonus του μαγαζιού αποτελεί, φυσικά, και το ράφι «Take Away» απ’ το οποίο μπορείς να προμηθευτείς σε καλύτερη τιμή μια μπύρα για έξω σε μπουκάλι ή μια καλή βαρελίσια σε πλαστικό ποτήρι.

Εντύπωση, όμως, μας έκανε και η δημιουργική κουζίνα που βρήκαμε εκεί. Εκτός από τα απαραίτητα burgers σερβιρισμένα με χειροποίητα onion rings και τηγανιτές πατάτες με cheddar αλλά και τις γίγας ποικιλίες που διαθέτει κάθε μαγαζί που σερβίρει μπύρα και σέβεται τον εαυτό του, δοκιμάσαμε και μια σειρά από άλλες πρωτότυπες λιχουδιές.

Πρώτα και καλύτερα τα κολασμένα corn dogs. Λουκάνικα φρανφούρτης με επικάλυψη cheddar, τηγανισμένα σε κουρκούτι πικρής μπύρας, βουτηγμένα σε σάλτσα μουστάρδας. Πραγματικά ό,τι πρέπει για συνοδευτικό στην μπύρα. Όμορφα διαφορετική μας φάνηκε και η “πειραγμένη” χωριάτικη με αγγούρι, κρεμμύδι, παξιμάδι με χειροποίητη σος μπαλσάμικου και ψητό ταλαγάνι με χιόνι αγγουριού (ένα απίστευτο μίγμα με τριμμένο αγγούρι, αρωματισμένο με δυόσμο και μαριναρισμένο σε ρούμι όπως μας εξήγησαν χωρίς παρομοιώσεις).

Πεντανόστιμο, όμως, ήταν και το κοτόπουλο μασάλα που κατέφθασε μπροστά μας για κυρίως πιάτο. Φιλετάκια κοτόπουλου, μαγειρεμένα σε ιταλικό λευκό ημίγλυκο κρασί, σερβιρισμένα με λιγκουϊνι. Τα συγκεκριμένα, τα συνοδεύσαμε με ένα ποτήρι ξηρό λευκό μοσχοφίλερο καθώς το μαγαζί διαθέτει και μία ενημερωμένη κάβα από κρασιά. Στο τέλος, κλείσαμε με ένα κλασσικό μπανόφι με βουτηρωμένο μπισκότο, αυθεντική κρέμα toffee, σπιτική καραμέλα γάλακτος και σαντιγύ. Αυτό ήταν στ’ αλήθεια στα μέτρα μας.

Ενημερωθήκαμε, μάλιστα, ότι ο Μπαμπάς σερβίρει και πρωινό τα σαββατοκύριακα ενώ κάθε Παρασκευή απόγευμα υπάρχει Aperitivo με low alcohol coctails και free μπουφέ τύπου tapas, με αλλαντικά και τυράκια για να συνοδεύσεις το ποτό σου. Για του λόγου το αληθές, ήπιαμε και οι ίδιοι ένα cocktail Big Mama – οικογενειακή υπόθεση η φάση-με λονδρέζικο τζιν, τρεις φέτες αγγούρι, lime, τζίντζερ, ζάχαρη και σόδα γκρέιπφρουτ. Το εν λόγω ήρθε μπροστά μας με μια…σύριγγα γρεναδίνης, προφανώς για να το κάνουμε “pink” όπως μας υποσχέθηκε το όνομα.

Στον Μπαμπά, λοιπόν, θα χαλαρώσεις από νωρίς το πρωί με τον καφέ η το τσάι σου, θα απολαύσεις νοστιμότατη κουζίνα και θα πιεις την μπύρα ή το ποτό σου σε έναν χώρο με ανάλαφρη διάθεση και ζεστή διακόσμηση. Καιρού επιτρέποντος, μην διστάσεις να καθίσεις στα τραπεζάκια του πεζοδρόμου με την παρέα σου ή -γιατί όχι;- να πάρεις κι εσύ ένα pint για μια χαλαρή βόλτα στα πέριξ.

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, Κουκάκι
Τηλ.:21 5550 5565

Best of internet