Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Color Your Skin 2018

Στο Black Rose Tattoο κρατάνε το American Traditional Tattoo αληθινό

Η επιτομή του τι σημαίνει τατουάζ, με κλασσικά σχέδια γεμάτα νοήματα


Σε ένα στενάκι στο πολύβοο Ψυρρή, σ’ ένα κόκκινο κτίριο με ριγέ τέντες, εδώ και 13 χρόνια οι βελόνες του crew του Black Rose Tattoo «βαράνε» αυθεντικά παραδοσιακά σχέδια που αποτελούν τον ιδεότυπο του σκληροτράχηλου τατουάζ, με γοργόνες, άγκυρες, τριαντάφυλλα και pin-up girls να συμπληρώνουν τη μεγάλη γκάμα σχεδίων για τα οποία το Black Rose έχει γίνει ξακουστό.

Ήδη από το 2005 προέκυψε ο χώρος στην οδό Παλλάδος 16, ο οποίος σιγά σιγά άρχισε να πλημμυρίζει από μουσικές και σχέδια από παλαιότερες εποχές, δημιουργώντας κάτι που μοιάζει με μικρό μουσείο με αντικείμενα από το ’20 έως το ’70 και δημιουργεί ένα περιβάλλον που μεταφέρει αυτή την αισθητική στον κόσμο, χωρίς να χρειάζονται πολλά μπλα μπλα.

Η βάση αυτού του studio είναι το American Traditional Tattoo και τα παρακλάδια του. Στο Black Rose Tattoo δίνεται μεγάλη σημασία στο κομμάτι του παραδοσιακού tattoo και οι καλλιτέχνες του crew μέσα από τις δικές τους αναζητήσεις και γνώσεις προσπαθούν να το μεταφέρουν στο κοινό, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση με αυτογνωσία και όχι μόνο με βάση την διακόσμηση του σώματος.

Τα σχέδια, τα χρώματα και οι συνθέσεις σε αυτά τα τατουάζ είναι πράγματα που αν μεταφραστούν κρύβουν μέσα τους μυστικά και έννοιες που ταξιδεύουν μέσα από τους καιρούς. Πιο συγκεκριμένα, στο Black Rose Tattoo ζωγραφίζουν και βαράνε σχέδια που φέρουν έννοιες και σημασίες, με ιδιαίτερα απλοϊκή απόδοση, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στη τεχνική.

Στα χρόνια που υπάρχει το BlackRose έχουν περάσει διάφοροι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει με τη σειρά τους το δικό τους στίγμα. Πλέον μετά από τόσα χρόνια τα άτομα που είναι στο μαγαζί αποκαλούνται οικογένεια και όχι απλά συνεργάτες και αυτό είναι κάτι που θα το αντιληφθείτε και εσείς οι ίδιοι όταν βρεθείτε σε αυτό το studio.

Μπαίνοντας στο μαγαζί το πρώτο άτομο που θα συναντήσετε στη reception είναι ο Χρήστος, υπεύθυνος του μαγαζιού και κοντραμπασίστας της γνωστής Αθηναϊκής Psychorockabilly μπάντας “THE THRILLER”. Το ταλαντούχο crew συμπληρώνει ο Μανώλης (MannyTattooer), ένας από τους βασικότερους καλλιτέχνες του Black Rose, ειδικευμένος πάνω στο American Traditional Tattoo και μέλος του Bristol Tattoo Club. Ο Νικόδημος (NKDMS) είναι ο νεότερος καλλιτέχνης του μαγαζιού με ιδιαίτερη αγάπη στο ClassicTattooing. Ο Δημήτρης (DimitrisV.Tattooer) είναι γνωστός για τα Mindfuck Traditional σχέδιά του και τέλος ο Διονύσης (DK) έχει μια δυνατή παλέτα στο New Traditional Tattooing.

Το Black Rose Tattoo είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα «ξερό» studio. Εδώ, πέρα από το περιβάλλον που δένει απόλυτα με τον προσανατολισμό της ομάδας προς το παραδοσιακό τατουάζ, παράλληλα διοργανώνονται και μερικά nightsessions για πελάτες και φίλους του καταστήματος, στα οποία μάλιστα παίζουν live και διάφορες μπάντες.

Πάντως δεν χρειάζεται να περιμένετε το επόμενο nightsession, αφού το μαγαζί λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 και τα Σάββατα από τις 11:00 μέχρι τις 17:00. Καλά θα κάνετε να έχετε ρίξει προηγουμένως ένα τηλέφωνο για να κλείσετε ένα ραντεβού, ή εάν δεν το έχετε καθόλου με τα κανονίσματα, τότε μπορείτε απλά να σκάσετε στο κατάστημα χωρίς ραντεβού κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, όπου το Black Rose Tattoo δέχεται Walk ins από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 δημιουργώντας συγκεκριμένα flashes για τη ημέρα από 50-100€.

Black Rose Tattoo

Παλλάδος 16 Ψυρρή – Αθήνα
Τηλ: 2103238610

Fb page: BlackRoseAthensTattoo
Instagram: Black_rose_tattoo

Best of internet