Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide

Burger Joint: Σταθερή αξία για αληθινά αμερικάνικο burger στην Αθήνα

Δοκιμάσαμε το νέο burger τους με ανανά, Hawaiian Tropic, και τα σπάει


LUBEN CREW · 19 Ιουλίου 2016

Θα μπορούσε να είναι πλήρης ο οδηγός μας για τα καλύτερα μπεργκεράδικα της Αθήνας αν δεν περιελάμβανε το Burger Joint; Mην απαντήσετε, η ερώτηση είναι ρητορική (αλλά η απάντηση είναι όχι). Το λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι το Burger Joint λανσάρει ένα νέο burger με ανανά, κι έτσι τρέξαμε στο κατάστημά τους στη Γλυφάδα για να το δοκιμάσουμε, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού μας καθήκοντος πάντα. Ακολουθούν τα όσα έλαβαν χώρα, εκείνη την καυτή μέρα του Ιούλη.

_ABL9253

Καταρχάς, αυτό. Απομνημονεύστε το παραπάνω ρητό γιατί είναι θεμελιώδης κανόνας για όποιον θέλει να σερβίρει ή να τρώει burgers, και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι στο Burger Joint αυτός ο κανόνας τηρείται. Tουτέστιν, τα burgers πλάθονται καθημερινά από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, μπαχαρικών, ψωμιού ή άλλης ποιότητας κρέατος και ψήνονται με το που θα δοθεί η παραγγελία, οι πατάτες είναι φρέσκιες και “αληθινές” όπως και όλα τα λαχανικά τους, χρησιμοποιούν μόνο παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης, φτιάχνουν μόνοι τους καθημερινά όλα τα ψωμάκια, τα γλυκά και τα παγωτά τους κτλ. Αλλά αρκετά με τους διδακτισμούς, ας μιλήσουμε για το τι φάγαμε.

_ABL9299

Aρχή με τη Baja Salad (με μαρούλι, pico de gallo, σπιτικό ranch dressing, BBQ sauce, αβοκάντο, καλαμπόκι, τριμμένο τσένταρ, κόλιανδρο, tortilla chips και τηγανητό κοτόπουλο). Οι λέξεις-κλειδιά εδώ είναι “τραγανή”, “δροσερή” και “χορταστική” (την παίρνεις άνετα για κυρίως αλλά και για τη μέση). Θαυμάστε τη και σε μία πανοραμική φωτό σε όλη τη δόξα της:

_ABL9313
#Menoume_Mexico και συνεχίζουμε ακάθεκτοι με Μexican Corn. Bρασμένο καλαμπόκι και μετά ψημένο στη σχάρα, φρέσκο τυρί, γλυκιά πάπρικα και κόλιανδρος. Κάπου εδώ θα τολμήσω να πω ότι το καλαμπόκι είναι το προσωπικό μου αγαπημένο συνοδευτικό για burgers, αλλά μέχρι τώρα το είχα γνωρίσει μόνο στην πιο απλή, αμερικάνικη μορφή του με λιωμένο βούτυρο. Μετά τη συγκεκριμένη συνταγή όμως, νομίζω δεν υπάρχει γυρισμός, τσεκάρετέ το οπωσδήποτε. Προσοχή: Aν δε σας αρέσει ο κόλιανδρος, ζητήστε να σας τo φτιάξουν άνευ. Εμείς πάλι που είμαστε φίλοι του συγκεκριμένου φυτού, αναφωνήσαμε “βίβα Μέχικο” (από μέσα μας, γιατί ήμασταν μπουκωμένοι).

_ABL9308

Περνάμε προς Xαβάη μεριά τώρα, με τη νέα προσθήκη στον κατάλογο: To Hawaiian Τropic είναι με φιλέτο κοτόπουλο, ανανά, καπνιστή μαγιονέζα, τυρί, crispy onions, guacamole, bourbon glaze και διπλό μπέικον.

_ABL9334

Καταρχάς ας μιλήσουμε για το πόσο πλακέ και τραγανό ήταν το μπέικον: ήταν πολύ – και ο λόγος είναι ότι ψήνεται ανάμεσα σε 2 ταψιά, Μαγκιά; Aπό’κει και πέρα τώρα, εμείς έτσι κι αλλιώς στηρίζουμε τον ανανά στο burger απ’όπου κι αν προέρχεται, αλλά το συγκεκριμένο burger κρατούσε τόσο απολαυστικά τις ισορροπίες ανάμεσα στο ζουμερό και στο τραγανό που έχει σίγουρα την αμέριστη στήριξή μας και βασικά προβλέπουμε να κάνει παταγώδες ντεμπούτο στον κατάλογο του μαγαζιού.

Κάπου εδώ θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ήμασταν πλέον πλήρεις και δε φάγαμε άλλα burgers. Ε λοιπόν αυτός ο κάποιος κάνει λάθος και μας υποτιμάει σφοδρά γιατί φάγαμε κανονικότατα άλλα δύο. Γενικά, είναι λάθος πρωτάρη να πας Burger Joint και να μην πάρεις (και) ένα Umami Burger με κατσικίσιο τυρί, a.k.a. τη ναυαρχίδα του μενού τους, αλλά από την άλλη το ίδιο ισχύει και για το Redneck Jack με bourbon bacon marmelade και smoked mayo που έχει γίνει πλέον ένα από τα bestsellers τους, όπως πληροφορηθήκαμε.  Καθόλου έκπληξη δε μας προκαλεί βέβαια, καθότι αυτή η bacon marmelade (με κρεμμύδι, bacon, καστανή ζάχαρη και bourbon) σε ταξιδεύει στον αμερικάνικο Νότο πιο γρήγορα κι απ’ό,τι θα πήγαινες αν έβαζες να δεις το Deliverance ενώ ένας παππούς με καρό πουκάμισο παίζει banjo δίπλα σου. Γι’αυτό αγαπητοί φίλοι εμείς πήραμε και τα 2, κι έχουμε να αναφέρουμε ότι εντάξει, όλα καλά, εξακολουθούν να τα σπάνε το ίδιο με την τελευταία φορά που βρέθηκαν στο πιάτο μας.

_ABL9338

_ABL9337

Μια ακόμα πολύ ευχάριστη έκπληξη που μας περίμενε ήταν η δροσιστικότατη λεμονάδα καρπούζι που μας σέρβιραν και η οποία τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές λογικά βρίσκεται σε μια τεράστια κανάτα πάνω στη μπάρα του μαγαζιού, έτοιμη να σας ξεδιψάσει. Μην της το αρνηθείτε.

_ABL9358

Για επιδόρπιο παίξαμε με Apple Crumble με παγωτό και Νutella Cookie Cheesecake. Μη μας βάζετε να διαλέξουμε ποιο από τα 2 προτιμάμε, είναι άδικο.

_ABL9366

_ABL9359

Φύγαμε με γεμάτα στομάχια και μ’ένα post-orgasmic μειδίαμα ζωγραφισμένο στα πρόσωπά μας. Η τελετή υποδοχής του Hawaiian Tropic είχε ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία.
Α, επίσης τσιμπήσαμε κι από ένα ωραιότατο καπελάκι “Ι <3 ΒJ”  γιατί μας εκφράζει αλλά κι επειδή χαζοχαιρόμαστε με τους πονηρούς συνειρμούς που δημιουργεί.

_ABL9378

_ABL9260

_ABL9256
Τhe Burger Joint
Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα (τηλ: 210-8940260) και Σολωμού 4-6, Ν. Ψυχικό (τηλ: 210-6712222)

Site: Burgerjoint.gr
Facebook: The Burger Joint Glyfada / The Burger Joint Psychiko
Insta: @theburgerjoint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Best of internet