Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ

Dragon Burger: High-end προσέγγιση στο burger, από τη Ραφήνα με αγάπη

Ένα από τα πιο ποιοτικά μπεργκεράδικα της πόλης, μόλις άνοιξε έξω απ’αυτή


LUBEN CREW · 10 Ιουνίου 2016

Ως γνήσιοι μπεργκεράδες, παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια -τρίβοντας τα χέρια και τις κοιλιές μας από ικανοποίηση- το αγαπημένο μας έδεσμα να εδραιώνεται ως γευστικό trend στην Ελλάδα, και διάφορα burger houses να πηγαίνουν τη φάση μπροστά, συχνά προσδίδοντας μια πιο γκουρμέ διάσταση σε ένα φαγητό παραδοσιακά συνυφασμένο με την έννοια του street food. Σ’αυτή τη γραμμή, το Dragon Burger που μόλις άνοιξε στη Ραφήνα, τερμάτισε την τάση αυτή με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Κι επειδή θα ταξιδεύαμε μέχρι και το 7ο επίπεδο της κολάσεως αν κάποιος μας έλεγε ότι παίζουν ωραία burgers εκεί, κάναμε μια μικρή εκδρομούλα για να δοκιμάσουμε τα άπαιχτα burgers για τα οποία μας είχαν μιλήσει οι σύνδεσμοί μας στα Ανατολικά.

Ακολουθούν τα όσα απολαύσαμε, μετά από ένα κοινωνικό μήνυμα, προσφορά των παιδιών απ’το Dragon:

_ABL7940

To λοιπόν. To Dragon βρίσκεται στην πλατεία της Ραφήνας (πολύ ωραία πλατεία παρεμπιπτόντως, θα της βάζαμε 4 στα 5 αστεράκια) δίπλα στο ιστορικό rock bar της περιοχής Sante. To άνοιξαν πριν (ούτε) ένα μήνα, οι 2 ιδιοκτήτες του Sante Σπύρος και Γρηγόρης Μισοκοίλης μαζί με το σεφ Άρη Ρούσσο των Serial Eaters που βρίσκεται και πίσω από την κουζίνα. Η λεπτομέρεια που κάνει τον πρωταθλητή στην περίπτωση του Dragon είναι ότι χρησιμοποιεί τη μέθοδο sous vide, μια τεχνική μαγειρέματος που μεχρι πρότινος την βλέπαμε μονο σε high-end εστιατόρια. Το κρέας μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες κάτω από τους 70 βαθμούς και σε κενό αέρος, με σκοπό να δημιουργηθούν  γεύσεις και υφές που δεν μπορούν να γίνουν σε συμβατικά μαγειρέματα.

Xαρακτηριστικά, ο Άρης μας είπε ότι το μαγειρεμένο με sous vide κοτόπουλο μπορεί κάλλιστα να γίνει κρέμα ή και μακαρόνια (μακαρόνια.από.κοτόπουλο) και θα τον κοιτούσαμε με τα στόματα ανοιχτά αν δεν ήταν μπουκωμένα non-stop.

Να τι φάγαμε:

Black Angus με 100% κιμά από μοσχάρι angus από το κρεοτεχνείο Γεωργιάδη.

_ABL7873

_ABL7880 _ABL7875

Smokey Βurger με καπνιστό τυρι που σερβίρεται μεσα σε καπνό απο applewood.

_ABL7954

Για να γίνουμε πιο σαφείς, το burger καπνίζεται επιτόπου, με την εξής ψαρωτική διαδικασία:

Dragon

The Hot Chick με τραγανό κοτόπουλο μαγειρεμένο στο sous vide για 2 ώρες και extra hot coleslaw.

_ABL7884

_ABL7892 _ABL7891

Chicken Parm με κοτόπουλο sous vide, τη δίκη τους κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο.

_ABL7900

Η σύντομη κριτική μας: Kαι τα 4 ήταν υπέροχα – αλήθεια δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο. Εμείς αυτά τα ξενόφερτα τα σουβίντ δεν τα ξέραμε αλλά στηρίζουμε από καρδιάς γιατί πραγματικά δίνει μοναδική γεύση και υφή στο κρέας.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στη σαλάτα που πήραμε (Crunchy ΒΒQ με τραγανό κοτόπουλο και σως βαλσάμικου αρωματισμένη με BBQ παραγωγής τους) η οποία τα έσπασε.

_ABL7858

_ABL7863

Επίσης να πούμε (αν και σ’αυτό το σημείο ψιλοεξυπακούεται) ότι για τις πρώτες ύλες του μενού του, το Dragon συνεργάζεται αποκλειστικά με μερικές από τις καλύτερες φάρμες για μοσχάρια και κοτόπουλα της χώρας.

Ο Άρης Ρούσσος.

Ο Άρης Ρούσσος.

_ABL7931

Το ρεζουμέ:
1) Γίνονται πραγματάκια στη Ραφήνα.
2) Καλοκαιράκι είναι, πηγαίντε μια εκδρομούλα κατά ανατολικά μεριά και μετά το μπανάκι, φάτε στο Dragon. Άμα δεν πείτε (έστω από μέσα σας) “μας έφτιαξες πάλι ρε Luben” θα κάτσουμε να μας κάνετε sous vide.

Dragon Burger
Πλατεία Ραφήνας

Τηλ: 22940-23600
Facebook: Dragon Burger

 

 

 

Best of internet