Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ

To oλοκαίνουριο Container μόλις ανέβασε τον πήχη για τα diners αυτής της πόλης

To μότο τους είναι “Greek Taste – Global Concept” και δε θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές


LUBEN CREW · 14 Ιουνίου 2016

Έχουν περάσει λίγες μόνο μέρες από τότε που άνοιξε το Container στο Νέο Ηράκλειο, αλλά-όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που κάτι αξίζει πραγματικά- το word of mouth έκανε καλά τη δουλειά του με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο σε καθημερινή βάση. Xωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε, το να ανακαλύπτουμε τα καλύτερα μέρη για φαγητό άμα τη εμφανίσει τους είναι μία απ’τις ειδικότητες μας, έτσι σπεύσαμε να το επισκεφτούμε για να δούμε “what the fuss was all about” που λέει κι ο ποιητής.

To πρώτο στοιχείο που μας κέρδισε ήταν ο χώρος: μεγάλος, “καθαρός” και φιλόξενος, με το κατακόκκινο container που στεγάζει την -ανοιχτή φυσικά- κουζίνα να δεσπόζει στο κέντρο και να τραβάει τα βλέμματα. Μια στυλιστική επιλογή την οποία είχαμε συναντήσει σε αντίστοιχες εξορμήσεις μας για φαγητό ή ποτό στο εξωτερικό, αλλά βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Αυτό που πραγματικά μας εντυπωσίασε, ήταν το υποδειγματικό επίπεδο της εξυπηρέτησης. Τα πάντα, από την ευγένεια στον τόνο της φωνής των υπαλλήλων μέχρι το διακριτικό τρόπο με τον οποίο βρίσκονταν διαρκώς σε ετοιμότητα για να μη μας λείψει τίποτα, μαρτυρούν ότι στο Container, τα standards της εξυπηρέτησης έχουν πρωτεύοντα ρόλο – σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλά εστιατόρια αξιώσεων όπου δυστυχώς περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Tα εύσημα για αυτό πηγαίνουν στον general manager, Θάνο Ζάχο και κυρίως στον εμπνευστή του concept, ιδιοκτήτη της επιχείρησης και ενεργό μέλος της ομάδας, το νεαρό επιχειρηματία Νίκο Οκταποδά.

O Νίκος Οκταπόδας (4ος από αριστερά) με μέλη της μεγάλης οικογένειας του Container

O Νίκος Οκταπόδας (4ος από αριστερά) με μέλη της μεγάλης οικογένειας του Container

Container (17)

Ο Θάνος Ζάχος επί το έργον.

Container (21)

Container (18)

Proud team: Ο executive chef Ευάγγελος Λακιάρας (2ος από δεξιά) με το προσωπικό της κουζίνας.

Πριν περάσουμε στο φαγητό, τιμήσαμε -όπως συνηθίζουμε- το bar. Τα ετερόκλητα υλικά του Green Valley με το τζιν, τη μαστίχα Χίου και τη τζιτζιμπύρα, μας ιντρίγκαραν αρκετά ώστε να το δοκιμάσουμε και μπορούμε να πούμε ότι η επιλογή μας,  μας επιβράβευσε και με το παραπάνω. Στον πικάντικο αντίποδα, το Tai like a Greek που παντρεύει  -μεταξύ άλλων- τo Sailor με τη σουμάδα Χίου. Είναι ήδη φανερό ότι το μότο “Greek Taste – Global Concept” δεν έχει επιλεχθεί τυχαία.

Το δροσιστικό Green Valley

Το δροσιστικό Green Valley

 

Tai like A Greek indeed

Tai like A Greek indeed

Container (11)

Τα προϊόντα της Green Cola πρωταγωνιστούν στον κατάλογο των αναψυκτικών

Στον κατάλογο των αναψυκτικών πρωταγωνιστούν τα προϊόντα της Green Cola που είναι σπόνσορας του Container

Container (13)

Ώρα για τα ορεκτικά τώρα. Η αρχή έγινε με τα μπαστούνια τηγανιτής φέτας με μέλι και σουσάμι. Η συνταγή “απλή”, πλην άψογα εκτελεσμένη γι’αυτό και τα εξαφανίσαμε σε περίπου ενάμιση λεπτό.

Container (2)

Από σαλάτες πήραμε ρόκα με φυστίκι Αιγίνης και διακριτικό κατίκι Δομοκού και ρολάκια αγγουριού γεμιστά με σάλτσα γιαουρτιού και καρέ ντομάτας – εξαιρετικό πιάτο και παιχνιδιάρικο οπτικά μιας και σερβίρεται μεταμφιεσμένο σε sushi rolls.

Container (4)

Ρόκα µε αΐσµπεργκ, µάνγκο , φυστίκι Αίγινης βινεγκρέτ από γάλα καρύδας και µέντα κένελ µε κατίκι ∆οµοκού

Container (3)

Tην παράσταση έκλεψαν τα κεφτεδάκια αρνιού ραγού (ειδικά σε συνδυασμό με τα ρολάκια αγγουριού) κι αυτό είναι η ομόφωνη ετυμηγορία μιας παρέας που δεν έχει ακριβώς φιλικές σχέσεις με το αρνί όταν είναι μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε.

Container (5)

Πλέον είχε φτάσει η ώρα για τα κυρίως πιάτα. Το Container three sum στέκεται αντάξιο του kinky ονόματος του και είναι ό,τι πρέπει για να μπει στη μέση του τραπεζιού μιας μπεργκερόφιλης παρέας που σέβεται τον εαυτό της. Το καθένα απ’τα 3 μπεργκεράκια είχε διαφορετικό ψωμί, διαφορετικό περιεχόμενο (μοσχαρίσια φιλετάκια, κοτόπουλο και μπιφτέκι Black Angus) και τη δική του προσωπικότητα.

Container (9)

Δοκιμάσαμε και το Lord of Μέτσοβο  με καπνιστό τυρί Μετσόβου και bacon. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ξαναφάει έξω  κάποιο “burger αλά Ελληνικά” για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, κρίνοντας πάντως από το συγκεκριμένο, θα θέλαμε να συναντάμε αυτή τη μίξη δύο γευστικών κόσμων συχνότερα.

Container (10)

Στο όνομα του μαγαζιού υπάρχει και η λέξη “steak” όμως, οπότε σαφέστατα έπρεπε να φάμε και κρέας. Για το rib eye black angus δεν έχουμε να πούμε πολλά. Οι φίλοι του σπορ ξέρουν ότι αν η ποιότητα του κρέατος είναι αυτή που πρέπει και το ψήσιμο έχει γίνει σωστά, το πιάτο απογειώνεται κι αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει σ’αυτή την περίπτωση.

Container (8)

To έτερο πιάτο με κρέας ήταν μοσχαρίσια ταλιάτα με τοματίνια confit και λάδι τρούφας. Κάτι ξέρουν και οι Ιταλοί από κρέας τελικά – ή τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι Έλληνες που τιμούν την κουζίνα τους.

Container (7)

Κι επειδή όταν μιλάμε για κρέας, ο ρόλος της sauce είναι μείζονος σημασίας, να πούμε κάπου εδώ ότι και οι 3 “σπιτικές” sauce του Container παίζουν το ρόλο τους πολύ καλά με πρωταγωνίστρια τη μυστηριώδη Green Cola sauce της οποίας η συνταγή δε μας αποκαλύφθηκε ποτέ (πάντως εμείς προσπαθήσαμε).

Bεβαίως, για όσους δεν είναι τόσο fan του μοσχαριού, να κάνουμε μια ειδική μνεία και στο κοτόπουλο φιλέτο saute µε άγριο ρύζι καί σάλτσα πράσσου:

Container

To επιδόρπιο μας, πιστό στο πνεύμα του μαγαζιού ήταν ένα μιλφέιγ γαλακτομπούρεκο. Απόλαυση 2 σε 1.

Container (16)

Και τώρα ένα pro tip: Ένα τέτοιο λουκούλειο γεύμα κλείνει ιδανικά με ένα  φλιτζάνι καφέ, ιδίως όταν μιλάμε για κάτι τόσο εκλεκτό όσο το Hausbrant speciallity coffee της Νadali που σερβίρεται στο Container.

Container (6)

Αυτά τα ολίγα. Το πόρισμα μετά την επίσκεψή μας είναι σαφές: O πήχης για τα diners της Αθήνας μόλις ανέβηκε σημαντικά.

Container Steaks & Burgers
Πεύκων 12, Ν. Ηράκλειο

Τηλ: 210-2855247
Site: Containerestaurant.gr
Facebook: Container Steaks & Burgers

 

 

 

 

Best of internet