Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ

Φάγαμε στο Barbara Que και ακόμα παραμιλάμε

Oι δημιουργίες του chef Στέλιου Μάνδαλου χάρισαν μια αξέχαστη εμπειρία στους γευστικούς μας κάλυκες


LUBEN CREW · 4 Ιουνίου 2016

To Βarbara Que είναι ένα πολύ καλό εστιατόριο. Βρίσκεται σε μια ευάερη και ευήλια γειτονιά των Bριλησσίων και, για να μιλήσουμε και τη γλώσσα της νεολαίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι γευστικά ελέγχει τη φάση στα Βόρεια.

Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει με το που περάσεις το κατώφλι του, είναι ο μεγάλος, cool και φιλόξενος χώρος που ενδείκνυται για κατανάλωση δροσερών cocktails και πιάτων που ξεκάθαρα βρίσκονται στη σωστή πλευρά του γκουρμέ (funny story: αυτά ακριβώς θα συναντήσεις και στο μενού του).

P2320434

P2310761

P2320069

P2320482

P2320622

P2320341

Η κουζίνα στο Barbara Que είναι ανοιχτή. "Καθαρός ουρανός" κτλ...

Η κουζίνα στο Barbara Que είναι ανοιχτή. “Καθαρός ουρανός” κτλ…

Πριν βιαστείς να βγάλεις το συμπέρασμα, φίλε αναγνώστη, ότι το όνομά του είναι ένα περίεργο λογοπαίγνιο στη λέξη “barbeque”, σε ενημερώνουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Η Barbara Que ήταν μια μάγισσα που ζούσε στο New Jersey το 1700 και – όπως συχνά συνέβαινε τότε για τα άτομα του συγκεκριμένου κλάδου – καταδικάστηκε σε θάνατο και κάηκε στην πυρά. Από τότε, οι κάτοικοι του New Jersey έκαναν αναφορά στη Barbara κάθε φορά που ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που θα χρειαζόταν για να ψήσουν κρέας, και με τα χρόνια οι 2 λέξεις έγιναν μία (βλέπε “Hold the Door” κτλ) και φτάσαμε στο “barbeque”.

Είναι εμφανές ότι από Ιστορία καλά τα πάει το προσωπικό του Barbara Que. Aς μιλήσουμε τώρα και για το πόσο λαμπρά τα πήγαν στο κομμάτι της γαστρονομίας, μιας κι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τους επισκεφτήκαμε.

“Τα ορεκτικά είναι η μισή δουλειά” λέει μια αρχαία κινέζικη παροιμία που μόλις έβγαλα απ’το μυαλό μου, και μπορούμε να πούμε ότι στο Barbara Que η δουλειά γίνεται σωστά. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

P2310184

P2310225

P2310127

Το μενού που μας ετοίμασε ο head chef Στέλιος Μάνδαλος ξεκίνησε, ως είθισται, με σαλάτες: Cospaia, με πράσινη και κόκκινη ρόκα και κόκκινα cherry τοματίνια συνοδευόμενα με αυθεντική ιταλική burrata και ντρεσαρισμένα με χειροποίητο balsamico από φρέσκα framboise και Caesars Piletsa με καρδιές μαρουλιών iceberg, ραντίτσιο και εσκαρόλ με dressing light μαγιονέζας και lime, κοτόπουλο σχάρας και flakes παρμεζάνας.
Ξέρουμε ότι αντιβαίνει τους νόμους της συμβατικής Φυσικής, αλλά πρόκειται για μία δροσερή κόλαση, και στις 2 περιπτώσεις (γι’αυτό και εξαφανίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες).

P2310356

Τα Cigarillos είναι πουράκια απο φύλλα ρυζιού γεμιστά με μείγμα μπαχαρικών και μαλακά λευκά τυριά. Είναι τόσο υπέροχα όσο ακούγονται – μια ιντριγκαδόρικη μίξη αλμυρού-γλυκού (μήπως κι η ζωή μας δεν είναι κάτι τέτοιο;).

P2310206

Όταν το chilly con carne είναι σωστό και μερακλίδικο, σχεδόν δεν έχεις ανάγκη για κυρίως πιάτο. Τονίζουμε το “σχεδόν” γιατί φυσικά και δε σταματήσαμε εκεί. Το Chilly con carne του Στέλιου έχει μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο με φρέσκια τομάτα, καυτερή πιππεριά rawit, φασόλια kidney  και μυρωδικά και σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές και δροσερή home made sour cream. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει.

P2310292

Αν και ο ανταγωνισμός ήταν δύσκολος, την παράσταση στα ορεκτικά έκλεψε το Μagic Mushroom με μανιτάρι portobello παναρισμένο με μείγμα τυριών και γεμιστό με αφράτη αλμυρή κρέμα τυριών και μυρωδικά. Δεν έχουμε να πούμε πολλά εδώ, απλά αν πάτε και παραλείψετε να το δοκιμάσετε, είστε άξιοι των επιλογών σας.

Τα κυρίως τώρα, ήταν μια ωδή στις νέες μεταγραφές του καταλόγου. Δοκιμάσαμε το Soho Burger για το χορτοφαγικό ξεκάρφωμα της υπόθεσης (ιταλική  foccacia με μαρμελάδα λιαστής τομάτας, πράσινη ρόκα φιλέτο πλευρωτους και μελιτζάνα στην σχάρα αρωματισμένα με λάδι ασπρης τρούφας) κι έχουμε να δηλώσουμε ότι υπάρχει (απολαυστική) ζωή και μετά απ’το κρέας. Να κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα πούμε.

P2310449

Συνέχεια με το Creole Burger: 200 gr μπιφτέκι black angus ψωμί μπριοσένιο, mousse κρέμας τυριου για να  σβήσει την αψάδα τις αυθεντικά home made μαγειρεμένης mild creole sauce συνοδευόμενα με κινέζικο λάχανο και τομάτα.

P2310509

Το Sausage Βurger μας πήρε τα μυαλά: Ciabatta προζυμένια, καρδιά iceberg, δροσερή τομάτα, mild mustard sauce και 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ειδικά σχεδιασμένο μόνο για το Barbara Que.P2310548 Last but not least, το Smoking Barrel: Το μπιφτέκι black angus 200 γρ βρήκε παρέα ένα french toast bun οποίο στρογγυλοκάθησε επάνω σε καπνιστή cheddar sauce τομάτα μαρούλι iceberg και καραμελωμένα ”βρωμικα” κρεμμύδια ala Barbara Que style και έγινε ο απόλυτος στοματικός πανικός.P2310648Για επιδόρπιο πήραμε το Barbara’s Orgasm με κομμάτια brownie πικρής κουβερτούρας σε mousee gianduja (που λιώνει στον ουρανίσκο σου όπως ακριβώς πρέπει να κάνει), σερβιρισμένα με πούδρα feuilletine και καραμελωμένα φουντούκια. Είχαμε πολλές άγνωστες λέξεις στη συγκεκριμένη περιγραφή αλλά όταν ένα γλυκό έχει τέτοια γεύση, τίποτα δε μας πειράζει, αλήθεια.P2320824

Ο ιθύνων νους/chef, Στέλιος Μάνδαλος

Ο ιθύνων νους/chef, Στέλιος Μάνδαλος

Αυτά. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβατε, το πόρισμα είναι το εξής: Nα πάτε.

P2320748

Barbara Que
Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια

Τηλ: 213-0349058
Site: Barbaraque.com
Facebook: Barbara Que

 

 

Best of internet