Quantcast
guide NEWS

Το Vans Shop Riot 2018 θα είναι το event του σαββατοκύριακου, είτε σκάσετε με το skateboard στο χέρι είτε όχι

Το 5ο συνεχόμενο Vans Shop Riot θα ενώσει όλη την street skate κοινότητα Ελλάδας και Κύπρου για άλλη μια φορά


24 Σεπτεμβρίου 2018

Όλα τα παιδιά ματώνουν τα γόνατά τους, αλλά τα παιδιά των 90s και early 00s είχαν έναν πιο κουλ τρόπο να τα ματώνουν. Όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν με Tony Hawk και τα πρώτα παιδικά skate θυμούνται πολύ καλά την εποχή: Όταν δεν τράβαγε το ίντερνετ για να δεις τα βίντεο με τις φιγούρες των πιο διάσημων skater, όταν πάλευες να βγάλεις στο χειριστήριο ότι δεν έβγαινε στο τσιμέντο και όταν κουβαλιόσουν μέχρι την πλατεία της Αγίας για να γνωρίσεις τους υπόλοιπους ομοιοπαθείς, αφού προφανώς δεν υπήρχε skate park ούτε για δείγμα.

Και φυσικά, όταν παρακαλούσες τον πατέρα σου και τη μάνα σου να σου πάρουν παπούτσια και βερμούδες Vans. Τα ρούχα φετίχ για όποιον είχε κάνει έστω και πέντε δευτερόλεπτα πάνω στο skateboard, τα απόλυτα γκάτζετ για να είσαι το πιο κουλ σκεϊτόπαιδο της πλατείας. Γιατί ένα γαμάτο άλμα άξιζε όσο 666 μελανιές στα πλευρά, όπως όλοι μπορούν να επιβεβαιώσουν.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και τα πράγματα μπορεί να είναι να μην είναι τόσο ρομαντικά, αλλά είναι σαφώς πιο οργανωμένα και το 5ο συνεχόμενο Vans Shop Riot είναι η επιβεβαίωση. Η κορυφαία street skate διοργάνωση μετράει ήδη 10 συναπτά χρόνια στην Ευρώπη και το event της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 θα είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τον μεγάλο τελικό του Μιλάνου. Κάθε skater, κάθε skateshop και προφανώς κάθε θεατής που σέβεται τον εαυτό θα είναι εκεί για τα αποθεώσει τα καλύτερα κόλπα, για περάσει καλά και αν έχουμε και καμιά μελανιά, στο πρόγραμμα είναι κι αυτή.

Το δε θέαμα θα το εξασφαλίσουν οι ίδιοι οι skaters, που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να χτυπήσουν τα βραβεία σε δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς. Κάθε κόλπο λοιπόν μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε αυτά:

ΕΠΑΘΛΑ VANS SHOP RIOT GREECE 2018:

1η θέση: 1500€ & μία θέση στον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό του θεσμού, 26-28 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα

2η θέση: 1000

2η θέση: 750

BEST TRICK CONTEST:

500& δώρο προϊόντα από τη Spitfire για το μεγάλο νικητή

Κι επειδή ακριβώς δεν είμαστε πλέον στο ρομαντικό 1995 οπότε αξίζουμε και κάτι παραπάνω, το όλο show θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Maroussi Skatepark στο ΟΑΚΑ (Αμαρυσίας Αρτέμιδος & Γ. Πιτταρά). Για το κερασάκι στην τούρτα κι επειδή και τα 10 χρόνια του θεσμού αξίζουν το κάτι παραπάνω, η street skate γιορτή θα κλείσει πανηγυρικά με δύο punk rock δυναμίτες: Οι Despite Everything και οι Day Oof θα καταλάβουν το stage του Vans Shop Riot Greece, για μια ολοκληρωμένη skate εμπειρία.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 14:00, η όλη φάση ξεκινάει στις 16:00, η επίσημη σελίδα του event είναι αυτή εδώ και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το Vans Shop Riot 2018 είναι ξεκάθαρα το event του σαββατοκύριακου, είτε είσαι skater, είτε όχι!

 

Best of internet