Quantcast
guide NEWS

Έκλεισε το ιστορικό λουκουματζίδικο «Αιγαίον» επί της Πανεπιστημίου

Μετά από έναν αιώνα ιστορίας οι λουκουμάδες «Αιγαίον» έβαλαν λουκέτο


Χρήστος Πρόεδρος · 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τα λουκέτα σε καταστήματα της Αθήνας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, όταν όμως κλείνει ένα εμβληματικό μαγαζί που έχει σημαδέψει την Αθηναϊκή ζωή για σχεδόν 100 χρόνια, τότε σίγουρα πρόκειται για μια ειδική περίπτωση. Ο λόγος γίνεται για το ιστορικό «Αιγαίον» επί της Πανεπιστημίου με τους γνωστούς λουκουμάδες του, που αποτελούσε ένα από τα πιο αυθεντικά και ελάχιστα πλέον εναπομείναντα παραδοσιακά στέκια της Αθήνας.

Με μια ανακοίνωση στο επίσημο site της επιχείρησης, η διεύθυνση ανακοινώνει ότι το «Αιγαίον» στην Πανεπιστημίου κλείνει αυτό τον κύκλο ενός αιώνα, ενώ το κατάστημα παραμένει πλέον κλειστό.

Ο Διονύσης Μουσμούτης, διευθυντής των Εκδόσεων «Πάπυρος» και γείτονας του «Αιγαίον» ανάρτησε στο facebook μια φωτογραφία του κλειστού πλέον καταστήματος με ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

Ερημώνει η Πανεπιστημίου…..Το ιστορικό "Αιγαίον" με τους περίφημους λουκουμάδες του, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντ…

Posted by Διονύσης Μουσμούτης on Mittwoch, 6. September 2017

Η διεύθυνση δεν έχει ενημερώσει για το εάν πρόκειται η ιστορική επιχείρηση να μεταφερθεί σε κάποια άλλη τοποθεσία, όμως ελπίζουμε με κάποιο τρόπο το «Αιγαίον» να επιβιώσει, ακόμα και αν η συνέχειά του δεν θα είναι στην παραδοσιακή του τοποθεσία.

Best of internet