Quantcast
guide FRIDAY WALK

Friday Walk | Luben Guide goes New Philadelphia

Η κεντρικοβορειοανατολικοδυτική γειτονιά με τα κρυμμένα καλά στέκια


LUBEN CREW · 26 Μαΐου 2017

ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΚΑΖΟΖΑ

Αν δεν είναι κίτρινη δεν είναι λεμονάδα και αν δεν είναι και στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει αυτή την έξτρα πινελιά κιτρινόμαυρης αγάπης που σε κάνει να νοιώσεις σαν το σπίτι σου. Αυτό το μέρος το γουστάρεις γιατί τα έχει όλα αλλά και γιατί όταν είσαι εκεί είναι σαν να είσαι με την παλιοπαρέα από τα παλιά. Πας από το πρωί για ένα πρώτο καφεδάκι και μπορείς να μείνεις μέχρι αργά το βράδυ χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι. Ποικιλίες και γλυκά πιο μόρτικα και από τα μόρτικα και για σένα που είσαι μερακλής έχει και το ουζάκι σου για να μην λες.

Extra Tip: Δοκιμάσαμε την σπιτική λεμονάδα με ρόδι και, ρε φίλε, ήταν και σπιτική και όσο νόστιμη λένε οι φήμες. Όταν πας να την δοκιμάσεις και θα με καταλάβεις.

Link
Λεωφόρος Δεκελείας 134, Ν.Φιλαδέλφεια

ΜΑΜΑ GOOSE

Τι να πρωτοπώ για αυτή την μάνα χήνα. Τι να πρωτοπώ για τον κυρ Στέφανο. Πέτρα, κουρελούδες, τραπεζάκια μέσα στο πράσινο μέχρι και ένα μικρό κελάρι, φτιάχνουν το καλύτερο σκηνικό για κάθε κιμπάρη καλοφαγά. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν για όσκαρ χωρίς καμία υπερβολή. Αυτή η κοσμογυρισμένη χήνα έχει όλο το πακέτο(που λένε και στα shows) για να κερδίσει την ψήφο του κοινού γιατί την δικιά μας την κέρδισε ήδη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα απλά να περιγράψω τι περιείχε ένα από τα πιάτα όνειρο που έφτασε στον ουρανίσκο μας. Ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας, σάλτσα και άγρια κεράσια Καβάλας, πιάτο βγαλμένο από Χολιγουντιανή παραγωγή που εμάς μα έστειλε έργο.

Extra Tip: Κάποιες βραδιές θα βρεις και μουσικούς να παίζουν live για να μην αφήσουν και τα αυτάκια σου παραπονεμένα. Τσέκαρε το.

Link
Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως 1, Νέα Φιλαδέλφεια

HACIENDA

Το Hacienda άνοιξε το 2009 με σκοπό του να μας ταξιδέψει προς Νότια Αμερική μεριά. Το όνομα -Hacienda- σημαίνει σπίτι με εσωτερική αυλή σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες με τον Pablo και λίγο πολύ όλοι θα θέλαμε κάπως μαγικά να βρεθούμε. Ένα μέρος ταξιδιάρικο, με χρώματα, μουσικές και αρώματα που σε βγάζουν από την πόλη, όλη μέρα αλλά και όλη νύχτα. Οι quesantillas είναι ότι καλύτερο για την απογευματινή λιγούρα και το Cocktail με όνομα -El Patron- μας έβαλε και εμάς λίγο σε ρόλο πρωταγωνιστή Νότιο-Αμερικάνικης παραγωγής. Οι ποικιλίες αλλαντικών, τυριών και λουκάνικων συνοδεύουν ακριβώς όπως θα έπρεπε μια παγωμένη απογευματινή μπυρίτσα(και πιστέψτε με οι ετικέτες που θα βρεις πίσω από την μπάρα είναι τόσες ώστε να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα).
Extra Tip: Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την βάφλα που θα κόλαζε ακόμα και το Patron. Hacienda λοιπόν χωρίς παραπάνω λόγια φίλοι μου.

Link
Σαρδεων 3, Νέα Φιλαδέλφεια

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει κάποιος ανάμεσα μας που να μην του αρέσουν τα μπινελίκια, αυτά που τρώγονται έτσι, όχι αυτά που ακούγονται. (Εντάξει σε κάποιους αρέσουν και αυτά που ακούγονται..) Σε αυτό το μέρος που λες, εκτός από τον ντάκο, τα πιτάκια με τον παστουρμά και την πατάτα με τα μανιτάρια, δοκιμάσαμε μια γουρουνοπούλα που άλλο να στην λέω και άλλο να την αγκαλιάζεις με τα δοντάκια σου. Τραγανή και αγαπησιάρα σαν όνειρο. Και ένα ρακόμελο άλλο πράγμα με όχι μία αλλά τρεις γευστικές επιλογές. Με λουίζα, κάρδαμο και πράσινο πιπέρι, με μανταρίνι και τζίντζερ και φυσικά το κλασσικό με την κανελίτσα του για τους λάτρεις της παράδοσης. Α και μην ξεχάσω να σας πω να αφήσετε και λίγο χώρο στο τέλος για το γλυκό.

Extra Tip: Οι παγωμένες προτάσεις ρακομελακίου για τις ζεστές τούτες μέρες, με καρπούζι αλλά και πεπόνι.

Link
Ν.Τρυπιά 64 και Κυδωνιών, Νέα Φιλαδέλφεια

OLD DOG

Αυτό το παλιόσκυλο είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάπου το έχεις ακούσει η κάποιος σε έχει ήδη προσκαλέσει να πας, και αν όχι ήρθε η στιγμή να συμβεί. Μπαίνοντας μέσα στο μαγαζί αυτό, θα αντικρίσεις μια μπάρα που θα χρειαστείς αρκετά λεπτά για να καταφέρεις έστω να την κοιτάξεις ολόκληρη, και δεν συζητώ πόσα θα θέλεις να μείνεις, για να δοκιμάσεις έστω τρία από τα cocktail που θα σου κλείσουν πονηρά το μάτι. Όλα προσεγμένα και φτιαγμένα από ανθρώπους που είναι ξεκάθαρα εραστές του καλού ποτού και της ποιοτικής εξυπηρέτησης. Και να σου πω και κάτι ακόμα πιο ωραίο. Όταν ρωτήσαμε τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτή την εξαιρετική δουλεία, τι είναι το πιο σημαντικό για ένα πετυχημένο μαγαζί και μας απάντησε με ιδιαίτερη έμφαση -Το προσωπικό του- τότε καταλάβαμε πως εκτός από τα respect μας για την ποιότητα του χώρου, αξίζει και τον ίδιο σεβασμό για την ποιότητα, πίσω από τον χώρο. Παλιόσκυλο σε αγαπάμε και εσένα και το rim με κακάο στο ποτήρι μας.

Extra tip: Να μην ξεχάσεις να ανέβεις στην ταράτσα, το εννοώ.

Link
Σάρδεων 6, Νέα Φιλαδέλφεια

HAMMAM

Το σουβλάκι με άλλα λόγια είναι το τέλειο κλείσιμο μια βραδιάς που τα έχει όλα. Και το συγκεκριμένο μαγαζί έχει χίλιους και έναν λόγους για να το επισκευτείς. Ο γύρος με πίτα ή με φρέσκο κεμπάμπ είναι και θα μείνει σας το λέω εγώ, στην κορυφή των προτιμήσεων όλων μας. Ο χώρος φτιαγμένος με μεράκι εξ ανατολής και όλα όσα έφτασαν στα σαγόνια μας ήταν τόσο καλά όσο και στις περιγραφές των φίλων μας πριν. Το Hammam είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το πιο νόστιμο και το πιο προσεγμένο μέρος για σουβλακοπεριπέτειες στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Extra Tip: Να δοκιμάσεις το τζατζικάκι αν νόμιζες μέχρι χθες ότι δεν σου άρεσε.

Link
Βρυούλων 1 και Σαρδέων, Νέα Φιλαδέλφεια

Best of internet