Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Το γλυκό της εβδομάδας: Μπολάκια σοκολάτας με γιαούρτι, φράουλες και μερικές εκρήξεις

Ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για αυτούς που τους αρέσουν οι χειροτεχνίες


The Baker · 1 Απριλίου 2014

_DSC0126

Αυτή η Κυριακή ξεκίνησε όπως όλες οι άλλες: δυσκολία να ανοίξεις τα μάτια ακόμη κι αν έχει πάει μια το μεσημέρι, άρνηση να κουνηθείς από το κρεβάτι (ακόμη και για να φτιάξεις καφέ και να φας πρωινό) και μια υποβόσκουσα μελαγχολία για την εβδομάδα δουλειάς που πλησίαζε πλέον απειλητικά. Σχεδόν μισή ώρα πέρασε όπου κοίταζες το ταβάνι και σκεφτόσουν, όπως κάθε Κυριακή, πόσο ωραία θα ήταν να σε περιμένει ένα δίσκος έτοιμο πρωινό, με αυγά, μπέικον, βάφλες και λοιπά υπέροχα πράγματα, άλλη μισή ώρα αναλογιζόσουν αν θα έπρεπε να πάρεις κάποιον και να πάτε για βόλτα και “Έχει τόσο ωραία μέρα έξω διάολε!”. Τελικά σηκώθηκες και σκουντουφλώντας έφτιαξες καφέ και κορν φλέικς με γάλα.

Αυτή η Κυριακή όμως δε συνεχίστηκε όπως όλες οι άλλες. Κάπου γύρω στο απόγευμα, μετά από ώρες χαζολογήματος στο ίντερνετ ήρθε η φαεινή ιδέα να υλοποιήσουμε επιτέλους μια συνταγή που είχαμε πετύχει σε κάποιο gif, χωρίς όμως να έχουμε παραπάνω στοιχεία περί υλικών, δοσολογίας κλπ. Ο στόχος ήταν να φτιάξουμε μπολάκια σοκολάτας, τα οποία μπορείς να γεμίσεις με οτιδήποτε θες (ναι η πρώτη σκέψη ήταν φυσικά το παγωτό) για διπλή απόλαυση και overdose γλυκού.

Το απόγευμα τελικά εξελίχθηκε σε μια περιπέτεια, με νερόμπομπες, εκρήξεις, σοκολάτες παντού και τελικά ένα τρομερό γλυκό το οποίο προφανώς και καταβροχθήσαμε όλο μέχρι να σκάσουμε, χωρίς να αφήσουμε κανένα να δοκιμάσει. Η συνταγή αυτή είναι για όσους είναι διατεθειμένοι να λερώσουν τα χέρια (και τα ρούχα τους), για όσους τους λείπουν τα πειράματα που κάνανε στο σχολείο, για όσους δε τρομάζουν εύκολα (σε αυτό είχαμε ένα προβληματάκι) και φυσικά για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα όπως εμείς. Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες, φωτογραφίες και gifs.

Have fun!

Υλικά:
(για 12 μπολάκια)

250g κουβερτούρα
500g γιαούρτι
500g φράουλες
12 νερόμπομπες (μη ρωτάτε που τις βρήκαμε κυριακάτικα)
λαδόκολλα (ή μια αντικολλητική επιφάνεια)

Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την ανακατεύετε μέχρι να γίνει τελείως λεία. Φουσκώνετε και τις νερόμπομπες. Προσοχή μη βάλετε νερό μέσα, με αέρα εννοούμε!

Την αφήνετε στην άκρη 2-3 λεπτά για να κρυώσει ελάχιστα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί όπως διαπιστώσαμε – the hard way – τα πλαστικά μπαλόνια δεν τα πάνε πολύ καλά με την καυτή σοκολάτα και η πρώτη δοκιμή να βουτήξουμε τη νερόμπομπα στη λιωμένη κουβερτούρα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την κουζίνα, τα ρούχα και την ηρεμία μας.

Αφού κρυώσει λίγο λοιπόν βουτάτε μέσα μία μία τις νερόμπομπες και τις στριφογυρνάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία στρώση σοκολάτας στη βάση τους.

Μετά το βούτηγμα στη σοκολάτα τις στερεώνετε πάνω στη λαδόκολλα που έχετε απλώσει στον πάγκο της κουζίνας και περιμένετε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι με την κουβερτούρα που περίσσεψε σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο όσο περιμένετε να πήξει η κουβερτούρα στα μπαλόνια.

Μετά από 30 με 40 λεπτά περίπου κι αφού έχετε ακουμπήσει τη σοκολάτα στα μπαλόνια καμιά δεκαριά φορές για να δείτε αν έπηξε επιτέλους, είναι λογικά έτοιμα τα μπολάκια και πρέπει να πάρετε θάρρος και να αρχίσετε να σπάτε μπαλόνια.

Και βουαλά έτοιμα τα μπολάκια σας για να τα γεμίσετε με ό,τι επιθυμείτε.

Εμείς επιλέξαμε γιαούρτι με σοκολάτα και φράουλες που είναι και της εποχής. Το γιαούρτι ήταν καλή επιλογή επειδή δεν ήταν πολύ γλυκό και έδενε τέλεια με το σοκολατένιο μπολάκι χωρίς να είναι τρομερά λιγωτικό. Θα μπορούσε κανείς μάλιστα να πει πως αυτό είναι ένα “διαιτητικό” επιδόρπιο, όχι βέβαια αν φάει τρία-τέσσερα όπως κάναμε εμείς.

Φωτογραφίες: Αριστέα Ζαγκλιβέρη

Best of internet