Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Ένιωσα σαν σταρ της Cinecitta

…σαν να ‘μουν ο Αλ Μπάνο με το Φελιτσιτά.


Το Παραισχος · 30 Νοεμβρίου 2013

 
 

Tuluben μετά από καιρό και η μόνη πραγματικά ενδιαφέρουσα στήλη του Luben επιστρέφει. Το γνωρίζουμε ότι πρακτικά δεν ασχολιόσασταν με το site μέχρι να γυρίσουμε, αλλά τα παράπονά σας στην δοιήκηση. Κι όταν λέμε διοίκηση αναφερόμαστε στο γνωστό τερατούργημα, αυτόν τον γνυμνοσάλιαγκα με την χιπστερική χαίτη, τον δυνάστη, κακοποιό των ονείρων κάθε αρθρογράφου. Που ενώ μας το παίζει Αλαφούζος -όλοι μαζί, το Luben μπορεί- και δεν έχει πληρώσει ευρουλάκι για τόσα άρθρα, πήγε και προσέλαβε και γραμματέα! Αλλά το Παραίσχος θα το καταπιεί και αυτό μιας και του δίνεται η ευκαιρία να πάμε να φάμε και να γράψουμε…

Και το κάναμε… Στην Cinecitta.

H Cinecitta είναι μπαράκι που σερβίρει και φαγητό. Μόνο που με τέτοιες αποδόσεις στην κουζίνα θα έπρεπε να είναι εστιατόριο που σερβίρει και ποτό. Το μαγαζί μας το πρότεινε ο συνάδελφος ЕΓΟ ЛЭТЯΟ που το είχε δοκιμάσει, οπότε αποφασίσαμε να πάμε προς την Πεύκη μαζί με τον Dr Pepper, το τέρας και την γραμματεα του. Κόσμος που χόρευε και έπινε στο μαγαζί αλλά εμείς είχαμε έρθει με σκοπό την μάσα, οπότε κάτσαμε στο πιο απόμερο τραπέζι και παραγγείλαμε.

Πήραμε όμως ποτά για αρχή. Ένα Φτωχίτο και ένα Ξεφτίλα Sunrise. Ακολουθεί το μενού για δύο άτομα και έναν χονδρό που προσπαθεί να αδυνατίσει. Τις τιμές θα τις πούμε στο τέλος. Είναι μέρος της παρουσίασης. Απολαύστε την διαδρομή και μετά θα εκπλαγείτε.

 
 

 
 

Σαλάτα του Καίσαρα: Σε μεγάλο μπολ, με κοτόπουλο, μπέικον, κρουτόν και παρμεζάνα. Ντάξει η αλήθεια είναι οτι μια τόσο χιλιοφαγωμένη σαλάτα σπάνια κάνει την διαφορά, αλλά σίγουρα θα ήταν ένα καλό συνοδευτικό για το λουκούλιο γεύμα που ακολουθούσε. Δεν ήταν όμως, γιατί την έφαγε μόνο του το Αφεντικό, εμείς απλά δοκιμάσαμε. Στα συν βέβαια ότι είχε και κοτόπουλο ΚΑΙ μπέικον και όχι ένα από τα δυο.

 
 

 
 

Συνέχεια με μερικά πιτάκια: Με ντοματούλα φρέσκια, από πάνω γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα. Απλό και νόστιμο, αν και ένιωθες ότι του λείπει μια κεμπαπάρα από πάνω για να είναι τέλειο.

 
 

Για την μέση πήραμε

 
 

Πατατόφλουδες: Από την στιγμή που το πιάτο σου θα έχει τηγανιτές πατάτες πάρε κάτι πιο ελαφρύ για την μέση.  Με ντοματούλα σε κύβους, φρέσκο κρεμμυδάκι και σως γιαουρτιού αυτήν την φορά. Ρωτήσαμε τι παίζει με το πιάτο γιατί ήταν άριστο πράγματι. Σπάνια περιμένεις να σου κάνουν τόση εντύπωση πατάτες αλλά ο σεφ το πέτυχε. Απ’ ότι μάθαμε οι φλούδες βράζουν πρώτα και λίγο πριν γίνουν τις περνάνε από το τηγάνι, κάτι που τις έκανε διπλά νόστιμες αλλά και ταυτόχρονα ελαφριές.Την διαφορά όμως την έκανε το γιαούρτι το οποίο ήταν αναμεμειγμένο με λεμόνι και προφανώς άλλα συστατικά που ο φτωχός ουρανίσκος μας δεν ήταν ικανός να εντοπίσει.

 
 

 
 

Κοτόπουλο με σάλτσα Μπάρμπεκιου: Στα κυρίως τώρα. Ο Dr Pepper πήρε φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με μπάρμπεκιου σάλτσα και σουσάμι και φυσικά πατάτες τηγανιτές. Φρέσκες προφανώς. Εξαιρετικό πιάτο. Το κοτόπουλο άριστα ψημένο, ζουμερό και χωρίς κανένα λίπος ή πέτσα. Όχι ότι θα ήταν κακή λίγη πετσούλα. Όταν περάσετε απο την Cinecitta να το δοκιμάσετε με κλειστά μάτια. Το Παραίσχος απλά δοκίμασε οπότε θα σας μεταφέρω τα λόγια του Pepper αυτολεξί. “μμ, μχμμ, αα, αχα…πο μαλάκ…. μμμ”

 
 

 
 

Cinecitta Burger: Τέλος ο αρθρογράφος ζήτησε την Ναυαρχίδα του καταστήματος και δεν ήταν άλλη από το Cinecitta Burger.Η πρώτη επαφή σου με το πιάτο είναι οπτική. Αναρωτιέσαι αν πράγματι είναι τόσο καλό όσο φαίνεται. Σου το σερβίρουν “πεσμένο” προς το πλάι έτσι ώστε να δεις όλες τις στρώσεις νοστιμιάς. Μαρουλάκι, παναρισμένο κρεμμύδι, ένα ευμέγεθες ξεροψημένο μπιφτέκι, τσένταρ, στρώσεις μπέικον, από πάνω τους -τι καλύτερο- από ένα τηγανιτό αυγό και για την πλήρη αποθέωση σάλτσα ντομάτας.

Μιλάμε για ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο μπέργκερ. Βασικά ίσως είναι από τα μεγαλύτερα που έχουμε φάει. Και σίγουρα ένα από τα νοστιμότερα. Ο μάγειρας που το έβαλε στον κατάλογο προφανώς και είναι μερακλής. Γιατί κακά τα ψέμματα, μπέργκερ με τηγανιτό αυγό ξέρουμε οτι γαμάει, αλλα σπάνια το βλέπεις σε μαγαζί. Σου το σερβίρουν μόνο οι μερακλήδες.

Η όλη μαγεία του πιάτου ήταν αλλού όμως. Στην σάλτσα. Εκεί που οι άλλοι θα σου έδιναν το ίδιο μπέργκερ με μαγιονέζα ή σος, η Cinecitta φροντίζει να στο σερβίρει με φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Προσωπικά δεν το είχαμε δοκιμάσει ποτέ σε αντίστοιχο πιάτο και πλέον έχουμε γίνει φανατικοί υπέρμαχοι της συνταγής. Α ναι, ότι από το πιάτο δεν καλύπτει το τεράστιο μπέργκερ, καλύπτεται με πατάτες. Το αγαπημένο μας.

 
 

 
 

Τέλος πήραμε και ένα μπανόφι για την μέση, με καραμελίτσα, μπανάνες και βάση από πτι μπερ αλλά φωτογραφίες δεν έχουμε. Το γλυκό εξαφανίστηκε πριν το πιάτο προλάβει να ακουμπήσει το τραπέζι.

Γενικά η Cinecitta σου προσφέρει φοβερό φαγητό. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πιάτα που είναι εξαιρετικά, αλλά απλά δεν τα δοκιμάσαμε.Οπότε τώρα θα πούμε για τις τιμές. Τα πράγματα είναι απλά. Ότι βλέπετε στον κατάλογο με κάτω από 5 ευρώ ισχύει.Ότι βλέπετε με πάνω από 5 ευρώ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Πολύ απλά ότι αναγράφεται στον κατάλογο με πάνω απο 5, έχει 5.

 
 

 
 

Σαλάτα του Καίσαρα 6.5 ευρώ; -Όχι, 5

BBQ Κοτόπουλο 7.5 ευρώ; -Όχι, 5

Τιτανοτεράστιο Μπέργκερ με αυγά, μπέικον, σάλτσες και της Παναγιάς τα μάτια 7.5 ευρώ; -Όχι, 5

 

Χωρίς καν να το δοκιμάσετε, πείτε μας αν αξίζει.

 

Το Cinecitta θα το βρείτε στην Πεύκη, στην οδό Πίνδου 50.

Η κουζίνα δεν λειτουργεί τις Κυριακές και κλείνει στις 11, φάτε νωρίς και μετά λιώστε στα ξύδια!

 
 

Best of internet