Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Πως να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα Space Brownies

Μια συνταγή για αυτούς που τους αρέσουν οι πειραματισμοί


The Baker · 16 Οκτωβρίου 2013

 

Είμαστε λάτρεις της σοκολάτας. Η σοκολάτα κάνει τα πάντα να φαίνονται λίγο καλύτερα. Τέλος. Έχουμε δοκιμάσει σοκολάτα σε διάφορες μορφές, από cookies, cake, τρούφες, πάστες, μέχρι κάθε λογής σοκολάτες περιπτέρου. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε λοιπόν και μια διαφορετική συνταγή, τα ξακουστά space brownies που προσφέρονται στα coffee shops του Άμστερνταμ. Λατρεμένη σοκολάτα και κάνναβη μετατράπηκαν σε ζεστά λαχταριστά brownies. Αν δεν έχετε εγκαταλείψει τον υπολογιστή, ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα κομματάκι σοκολάτας, δείτε πως τα καταφέραμε.

 

Υλικά:

(για 18-20 brownies)

 

8 g κάνναβη (ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο οικονομικός είναι ο dealer σας)
225 κουβερτούρα
170 g βούτυρο
160 g αλεύρι
1 κ.τ. baking powder
½ κ.τ. αλάτι
450 g ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες (σκόνη)
1 κ.τ. στιγμιαίος εσπρέσο
Σταγόνες λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180⁰ C.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη για αργότερα.

 

Σε ένα ben-mari λιώστε το βούτυρο και μόλις έχει υγροποιηθεί τελείως προσθέστε την κάνναβη ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μίγμα όσον το δυνατό καλύτερα.

 

 

Στην συνέχεια προσθέστε την κουβερτούρα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και δημιουργηθεί ένα ομογενές μίγμα. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει λίγο.

 

 

Εντωμεταξύ σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια και τον εσπρέσο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μίγμα.

 

 

Ρίξτε το μίγμα της σοκολάτας από το ben-mari στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Μόλις το μίγμα έχει γίνει πλήρως ομοιογενές προσθέστε και το μίγμα του αλευριού και συνεχίστε το ανακάτεμα.

 

 

Μεταφέρετε το τελικό μίγμα σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο για να μην κολλήσει το γλυκό, και ψήστε το στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30-35 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.

 

 

Μπορείτε να δοκιμάσετε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.

 

 

Μπορεί λοιπόν να υπερβάλαμε λίγο στην ποσότητα κάνναβης που χρησιμοποιήσαμε, να τριπάραμε λίγο παραπάνω απ’ ότι περιμέναμε, να χάσαμε ένα βράδυ Παρασκευής κι ένα πάρτι γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας, αλλά τα καταφέραμε. Το πείραμα μας πέτυχε. Σας προτρέπουμε να το δοκιμάσετε.

 

Best of internet