Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Στο «Potato King» οι τηγανητές πατάτες έχουν βασιλική μεταχείριση

Το αγαπημένο street food έδεσμα ταιριάζεται απόλυτα με ζουμερά κρέατα και λαχταριστές σως σ’ ένα μικρό μαγαζί στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας όπου θα σε εξυπηρετήσουν σαν βασιλιά.


Νίκος Βαζαίος · 30 Οκτωβρίου 2018

Υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσουν οι τηγανητές πατάτες; Ωραία, δεν βλέπουμε κάποιον να σηκώνει χέρι, οπότε πάμε με όλους τους υπόλοιπους να επισκεφτούμε ένα street food spot στο Μοναστηράκι, όπου η τηγανητή πατάτα αναδεικνύεται σε… βασιλικό έδεσμα με υπέροχες σάλτσες αλλά και μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών, που θα τα απολαύσεις όλα σε όποιο συνδυασμό επιθυμείς εσύ και με εξυπηρέτηση που θα σε κάνει να αισθανθείς… βασιλιάς!

Στο «Potato King», με φόντο πολύχρωμες τοιχογραφίες με τηγανητές πατάτες και βασιλικά στέμματα, θα σε υποδεχτούν τόσο καλόκαρδα όσο πουθενά αλλού και θα σε κατατοπίσουν αναλυτικά στο concept του μαγαζιού ώστε να απολαύσεις το φαγητό σου με τον καλύτερο τρόπο. Σου περιγράφουν καταρχάς τα είδη πατάτας που χρησιμοποιούν σε μικρή ή μεγάλη μερίδα, τα οποία είναι έξι (κυματιστές, stay crisp, country, γκοφρέ, spicy και smiles), τις οποίες μπορείς να απολαύσεις mixed.

Στη συνέχεια, θα διαλέξεις τη σως σου για να νοστιμίσεις τις τηγανητές πατάτες… κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί υπάρχουν 22 διαφορετικές, όλες χειροποίητες και τόσο καλοδουλεμένες ώστε να έχουν απαλή υφή, σωστό δέσιμο και ξεχωριστή γεύση. Εμείς λατρέψαμε τη δροσιστική σάλτσα πιπεριάς (με γιαούρτι, μαγιονέζα και πράσινη πιπεριά), την pink που έχει φρεσκάδα χάρη στο συνδυασμό μαγιονέζας, γλυκιάς πάπρικας, κέτσαπ, καρότου και bbq sauce, την καρμπονάρα που είναι πληθωρική αλλά όχι βαριά, τη λεμονιού που αφήνει μια σπιρτόζικη επίγευση χάρη στο λεμόνι και στο λάιμ, και την απόλυτη Potato King σως με μαγιονέζα, γιαούρτι, καρότο και κάρυ.

Με το ίδιο μεράκι που έχουν δουλέψει στο «Potato King» ξανά και ξανά τις σως ώστε να πετύχουν το πιο ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα, προετοιμάζουν και ψήνουν τα κρεατικά τους. Υπάρχει ειδική ενότητα στον κατάλογο με κοτομπουκιές, οι οποίες φτιάχνονται από στήθος κοτόπουλο για να έχουν σωστή πυκνότητα, τηγανίζονται σωστά, σερβίρονται με πατάτες και μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε σάλτσα, αλλά και με τριμμένο γκούντα, τσένταρ, μπέικον ή όλα αυτά μαζί!

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης μπριζολοκάλαμα, κοτομπέικον και κεμπάπ, καθώς και το δικό μας αγαπημένο mahal, δηλαδή φιλέτο κοτόπουλου ή χοιρινού που μαρινάρεται σε γλυκές πολύχρωμες πιπεριές – το mahal σερβίρεται με πολύχρωμες πιπεριές πάνω σε τηγανητές πατάτες κι είναι μια πρόταση που ξεχωρίζει. Μιας και μιλάμε για σερβιρίσματα, δοκίμασε τη φαντασία και την όρεξή σου, γεμίζοντας τους χάρτινους κώνους (σε δύο μεγέθη) που είναι σήμα κατατεθέν του «Potato King» με διαφορετικά υλικά. Τα παιδιά του μαγαζιού θα χωρέσουν περίτεχνα ό,τι τους ζητήσεις, για να βγάλεις μια φωτογραφία που θα εντυπωσιάσει τους followers στο Instagram, και για να απολαύσεις τον κώνο είτε στα τραπέζια με τις ειδικές εσοχές στήριξης είτε κάνοντας βόλτα στα στενά της περιοχής.

Stay tuned, γιατί σε λίγο καιρό θα μπουν καινούργια πιάτα στο μενού! Εμείς ήδη δοκιμάσαμε μία μερίδα με λαχταριστές πατάτες και ζουμερά τηγανιτά αυγουλάκια από πάνω, για τα οποία ακόμη παραμιλάμε!

Με τη μικρή μερίδα στα 3.5€ και τη μεγάλη να αγγίζει τα 6.5€ με τα πάντα όλα μέσα, η φάση είναι τόσο τίμια, που εμείς το κάναμε ήδη στέκι μας! Τις μέρες που έχει φακές στο σπίτι, τις φορές που έχεις λιγουρίτσα, τα βράδια μετά από ποτά (Παρασκευή και Σάββατο σε περιμένουν ως τη 1.30), αν βρεθείς στο κέντρο τέλος πάντων και πεινάς, ξέρεις πού θα πας!

Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, 2103315985 

Facebook

Instagram

Best of internet