Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Ο Βόσπορος έφερε στης Λάρισας τα στενά ψαγμένο φαγητό και κρασί

Ολοκληρωμένος γαστρονομικός προορισμός με premium ύλες, τεχνικές και δημιουργικές ανησυχίες


LUBEN CREW · 17 Οκτωβρίου 2018

Έχει όμορφη και πολυπολιτισμική αύρα ο Βόσπορος. Έχοντας ξεκινήσει ως μεζεδοπωλείο σε άλλο σημείο της Λάρισας, κουβαλάει σχεδόν δύο δεκαετίες οικογενειακής ιστορίας και τα τελευταία τέσσερα έχει εγκατασταθεί σ’ έναν από τους πιο ζωντανούς πεζόδρομους της πόλης, που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο. Σ’ αυτήν τη νέα του στέγη, ως all-day bar restaurant πλέον, τα αδέρφια Χρήστος και Γιάννης αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα (τι ένα, δηλαδή, πολλά περισσότερα!) και να δημιουργήσουν έναν γαστρονομικό προορισμό για όσους θέλουν να ανεβάσουν επίπεδο στην απόλαυση του φαγητού και του κρασιού.

Έφτιαξαν, λοιπόν, ένα χώρο φωτεινό και μινιμαλιστικό, με απαλά γήινα χρώματα, εμφανή πέτρα, αληθινά φυτά αλλά και ένα δέντρο από τεχνητό χλοοτάπητα, που επεκτείνεται αρμονικά στον πεζόδρομο, κι έβαλαν μπρος να πραγματοποιήσουν το όραμά τους. Με άλλα λόγια, να προμηθεύονται πρώτες ύλες από παραγωγούς σε ακτίνα το λιγότερο 100 χιλιομέτρων (που είναι η πιο σταθερή τάση τα τελευταία χρόνια στα συνειδητοποιημένα εστιατόρια όλου του κόσμου), να ετοιμάζουν μ’ αυτές καλομαγειρεμένο φαγητό με ελληνικές και μεσογειακές καταβολές αλλά και σύγχρονη ματιά (γι’ αυτό χρησιμοποιούν νέες τεχνικές όπως το sous vide), και να εμπλουτίζουν το κελάρι τους με εκλεκτά κρασιά.

Έτσι, θα δοκιμάσεις από μια σαλάτα με βιολογικό πλιγούρι και λεπτοκομμένες φέτες ψαρονέφρι με λάδι σχινόπρασου και μυρωδικών μέχρι χειροποίητο μπιφτέκι σολωμού με σάλτσα μαραθόριζας και κοτόπουλο σε τέσσερις εκδοχές (εμάς μας ξετρελαίνει εκείνο με την κρούστα φιστίκι, παρμεζάνα και σάλτσα λεμόνι). Αν θέλεις να αρχίσεις τις εξερευνήσεις, ζήτα από τους ανθρώπους του Βοσπόρου να σου ετοιμάσουν κρέατα ωρίμανσης σε premium κοπές ή να προσαρμόσουν στην όρεξή σου ένα degustation menu.

Ζήτα τους επίσης να σε ξεναγήσουν στο κελάρι με τις 100 περίπου ετικέτες κρασιού (80 % από τον ελληνικό αμπελώνα και 20% από τον ξένο), γιατί το food & wine pairing είναι μια υπόθεση που την παίρνουν πολύ σοβαρά διαβάζοντας και δοκιμάζοντας. Εδώ άλλωστε, και συγκεκριμένα στο V Room που είναι κρυμμένο στο πίσω μέρος του εστιατορίου και διατίθεται επίσης για δεξιώσεις και εταιρικές εκδηλώσεις, διοργανώνουν τέτοιου είδους γευσιγνωσίες με προσκεκλημένους ντόπιους οινοποιούς. Αυτή είναι μία από τις νόστιμες δράσεις που οργανώνουν τα δύο αδέρφια, μαζί με μπάρμπεκιου στον εντυπωσιακό σκεύος Monolith, καθώς και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως το Goût de France και το Umami Festival. Δηλαδή, από τον Βόσπορο θα φύγεις και χορτασμένος και διαβασμένος ως προς τα γαστρονομικά!

Σου προτείνουμε επίσης να έρθεις νωρίς για brunch (όπου θα φας σωστό club sandwich με ζυμωτό ψωμί και λαχταριστό τσουρέκι με τρεις κρέμες), ενώ μετά το φαγητό να αράξεις στην μπάρα και να λικνιστείς με τη funky και disco μουσική ανακαλύπτοντας το Thessaly Secret, δηλαδή το κοκτέιλ που φτιάχνεται με παλαιωμένο απόσταγμα Τυρνάβου.

         

Βόσπορος
Απόλλωνος 1
2410613407

 

Best of internet