Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Ποιο κοκτέιλ θα έπινε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο Kubrick – Pure Social Club;

Το πιο δραστήριο μπαρ της επαρχίας υπηρετεί την κουλτούρα του κοκτέιλ με κάθε τρόπο και έχει τα βράδια ασταμάτητη διάθεση για party


Νίκος Βαζαίος · 8 Οκτωβρίου 2018

Τώρα τελευταία αρχίσαμε να ακούμε για μπαρ εκτός Αθήνας που ασχολούνται σοβαρά με το κοκτέιλ και το καλό ποτό και ανταγωνίζονται στα ίσα εκείνα της Αθήνας. Πριν απ’ όλους όμως στην περιφέρεια, τη δυναμική του κοκτέιλ τη μυρίστηκαν οι δύο Αλέξηδες που έφτιαξαν το Kubrick – Pure Social Club στην άκρη της πλατείας Ταχυδρομείου πριν από οκτώ και κάτι χρόνια. Θα τους έλεγες παλαβούς, εργασιομανείς και σχολαστικούς, όπως η φήμη που είχε ο τεράστιος Αμερικανός σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ από τον οποίο βάφτισαν το μαγαζί τους.

Από τα πρώτα χρόνια κιόλας, λοιπόν, παρακολουθούν από κοντά ό,τι συμβαίνει στην αθηναϊκή και τη διεθνή σκηνή του κοκτέιλ, προσκαλούν μπαρτέντερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να ανταλλάξουν μυστικά της δουλειάς, τρέχουν διαρκώς σε bar shows και σεμινάρια. Το αποτέλεσμα; Έχουν μάθει το κοινό της πόλης να πίνει καλά κοκτέιλ, κάνουν εξαγωγές… μπαρτέντερ (πολλά από τα παιδιά που ξεκίνησαν από την μπάρα του Kubrick δουλεύουν πια στην Αθήνα και στη Γαλλία), ενώ είναι αναγνωρίσιμοι σε όλο τον κόσμο γιατί οργανώνουν στη Λάρισα το Bar Engage, ένα φεστιβάλ πλούσιο σε δράσεις για το κοκτέιλ που κάθε χρόνο γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

Στον εσωτερικό χώρο του Kubrick, γεμάτο με εμφανές τούβλο και πέτρα και ξύλο, όπου ξεχωρίζουν τα καπέλα-φωτιστικά, ο μεγάλος δερμάτινος καναπές κάτω από ένα υπέροχο μπρούντζινο φωτιστικό με μακρύ βραχίονα, και το υπερυψωμένο DJ booth (από πού ανεβαίνουν άραγε οι DJs;), αλλά και στα τραπέζια έξω στην περατζάδα της πλατείας, ο κόσμος μαζεύεται από νωρίς για τον υπέροχο καφέ. Τον ετοιμάζει η Φωτεινή και το team της πίσω από το μαρμάρινο espresso bar, οι οποίοι είναι προθυμότατοι να πιάσουν μαζί σου κουβέντα για τον specialty coffee και να σου προτείνουν διαφορετικές μεθόδους εκχύλισης.

Όσο προχωράει η ώρα, αναζητάς το Miranda’s Cooler (παλαιωμένο ρούμι, ροζ γκρέιπφρουτ, κανέλα, τζίντζερ, ελντερφλάουερ, λάιμ) ή το Chinese Remedy (τζιν αρωματισμένο με τσάι από μπαχαρικά, ροζ γκρέιπφρουτ, σιρόπι ζάχαρης, σπιτική σόδα από τζίντζερ) που είναι τα απόλυτα σούπερ αρωματικά μπεστ σέλερ από προηγούμενους καταλόγους και θα τα βρεις στην ενότητα Kubrick’s Finest. Μην παραλείψεις όμως να ζητήσεις και το κομψότατο καταλογάκι με τα κοκτέιλ που ανανεώνεται κάθε τέσσερις μήνες και κάνει προτάσεις με υλικά εποχής αλλά και καινούργια ποτά που ανακαλύπτουν οι μπαρτέντερ.

Η λίστα με τα spirits είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία 280 ετικετών, που θα την ανακαλύψεις με δύο τρόπους: είτε θα ζητήσεις από τον Γιώργο, τον Χάρη και την Τζω στην μπάρα να σου προτείνουν ένα ρούμι, ουίσκι ή τζιν ανάλογα με τα γούστα σου είτε θα βρεις τη λίστα αναλυτικά και με περιγραφή κάθε ετικέτας κάνοντας log in στο Wi-Fi. Στο μεταξύ, η μουσική θα σε παρασύρει να χορέψεις – οι DJs είναι από τους πιο διαβασμένους της πόλης και παίζουν καλή hip-hop, house και τα πιο αγαπημένα party anthems.

    

Kubrick – Pure Social Club
Πρωτοπαπαδάκη 12
6977356011

Best of internet