Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Στο Cap Cap του Ελληνικού θα φας όλο το Χόγκουαρτς

Βουτυρόμπυρες, bueno mud pies και μωβ κουνουπίδια στον Κήπο των θαυμάτων


Μαρίτα Αλημίση · 6 Μαρτίου 2018

Το Cap Cap στο Αιγάλεω το ξέρουμε και το αγαπάμε καθώς ήταν το πρώτο θεματικό μαγαζί στην Αθήνα που μας μετέφερε κατευθείαν στις χαριποτερικές ιστορίες της εφηβείας μας. Τον Απρίλιο του 2017 άνοιξε και το δεύτερο Cap Cap στο Ελληνικό για να μυήσει έτσι και τα νότια προάστια στις βουτυρόμπυρες, τα cupcakes και τα ζαχαρένια μαγικά φίλτρα που γνωρίσαμε και λαχταρίσαμε μέσα απ’ τις σελίδες του αγαπημένου βιβλίου.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, μάλιστα, το νέο παράστημα επέστρεψε πιο χαριποτερικό από ποτέ αφού έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί εξωτερικά και εσωτερικά  στο Κάστρο του Χόγκουαρτς. Ο Κήπος Βοτανολογίας με τους μανδραγόρες της καθηγήτριας Σπράουτ, η Διαγώνιος Αλέα όπου βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Flourish and Blott’s, το ζαχαροπλαστείο Honeydukes, το ραφείο της Madam Malkin, το Δωμάτιο του Γκρίφιντορ… Είναι όλα εκεί και σε περιμένουν να ξαναζήσεις την ιστορία από την αρχή αφού φυσικά δοκιμάσεις πρώτα όλες τις λιχουδιές που περιλαμβάνει αυτή η γευστική και αισθητική εμπειρία.

Στο παραμυθένιο περιβάλλον θα βρεις μεταξύ άλλων το κλασσικό Red Lion Cake, την αγαπημένη καραμελένια Tάρτα του Harry, το δημοφιλές ζεστό μπισκότο  με λευκή σοκολάτα, σως βουτυρομπύρας και παγωτό, σερβιρισμένο στο μαντεμένιο σκεύος που έχει ψηθεί, το “μεταμορφωμένο” προφιτερόλ με κρέμα πατισερί και βάση από σοκολατένιο μπράουνις, το Cheesecake με βάση κέικ βανίλιας, μαρμελάδα βατόμουρο και επικάλυψη κρέμας φράουλα καθώς και το viral πλέον Mud pie με την λαχταριστή πραλίνα Bueno.

Στις αλμυρές επιλογές του καταλόγου, τώρα, μην παραλήψεις να δοκιμάσεις την Πίτα της Μόλι με μοσχάρι, λαχανικά και πουρέ γλυκοπατάτας, την πλούσια σαλάτα από τον Κήπο Βοτανολογίας με μωβ κουνουπίδι, μανιτάρια πορτομπέλο, ντοματίνια και ξύδι βαλσαμικό με γεύση ροδιού, την Ιταλική πίτσα πάπυρο με λεπτή ζύμη, μοτσαρέλα, ντοματίνια και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας αλλά και τις μπουκιές χοτ-ντογκ με 2 λουκάνικα -γαλοπούλας και κοτόπουλου- τυλιγμένα σε ζύμη γιαουρτιού και πατάτες τηγανητές.

Ωραία έκπληξη αποτελούν, τέλος, και τα new entries πιάτα του καταλόγου, κοσμοπολίτικα και χορταστικά, όπως η γαλλικής και καναδικής προέλευσης Poutine με πατάτες τηγανητές, κοτομπουκιές, σάλτσα gravy και ντοματίνια αλλά και τα stir-fry noodles με μοσχάρι, πιπεριές και μυρωδικά κατευθείαν από τη Σχολή Μαγείας Mahoutokoro της Ιαπωνίας.

Συνοδεία όλων των παραπάνω μπορείς, πάντα να απολαύσεις κάποιο από τα “μαγικά φίλτρα του Χόγκουαρτς” όπως την κλασσική βουτυρομπύρα, τα πολύχρωμα PotterCorn εμπνευσμένα από τους 4 Κοιτώνες του Hogwarts με βάση τον εσπρέσσο και τη σοκολάτα ή ένα από τα δροσερά ροφήματα από φρέσκα φρούτα. Φυσικά, αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα συναντήσεις στο νέο ανανεωμένου μενού του μαγαζιού, The 9 ¾ Menu.


Πριν εξαφανίσεις δια μαγείας το περιεχόμενο του πιάτου σου, όμως, μην ξεχάσεις πάνω απ’ όλα να χαλαρώσεις και να αφεθείς αφού όλος ο χώρος είναι προσεγμένος μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ιδανικός για να σε κάνει να μπεις στο παραμύθι της Ρόουλινγκ και να ξαναβρεθείς απ’ την αρχή στις λογοτεχνικές τοποθεσίες του μαγικού κόσμου του Χάρι.

Cap Cap – O Kήπος των Θαυμάτων
Λεωφ. Ιασωνίδου 10, 16 777, Ελληνικό
Τηλ: 210 96 45 008

Best of internet