Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Η επική brunch εμπειρία του Streetwise

Λαχταριστές ομελέτες, εκλεπτυσμένος καφές και εξωτικά cocktails στο αγαπημένο στέκι της Πετρούπολης


28 Δεκεμβρίου 2017

Για το αγαπημένο Streetwise στην Πετρούπολη έχουμε μιλήσει ξανά και ξανά. Το γνωστό στέκι είναι γεμάτο καινούργιες ιδέες, γευστικές εμπειρίες και πολλές ιστορίες να μοιραστεί μαζί μας παρέα με δημιουργικά cocktails, εκλεπτυσμένο καφέ αλλά και ένα uber φανταστικό brunch & breakfast (για να παραφράσουμε τον γνωστό όρο) το οποίο μπορείς να βρεις καθημερινά από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.


Το μαγαζί διαθέτει μια τεράστια ποικιλία σε αυγά, επικά french toast (δοκίμασε το αλμυρό σπανακοpie αλλά και το γλυκό french toast δημητριακών με κρέμα μασκαρπόνε και σπιτική μαρμελάδα φράουλα), μια διαφορετική προσέγγιση στο κουλούρι θεσσαλονίκης (με ραπανάκια και avocado) και, φυσικά, αφράτα pancakes σε πολλές πολλές εκδοχές καθώς και ένα σωρό ακόμη πρωτότυπες γεύσεις. Τα πιάτα του Streetwise υπογράφει ο ευφάνταστος σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης (Odori Vermuteria di Atene) που σ’ αυτό το σημείο πρέπει να του δώσουμε ένα ρισπέκτ και για τα εύστοχα ονόματα που τους δίνει.

Τι θα ήταν, όμως, το brunch χωρίς ένα κοσμοπολίτικο cocktail, αγαπητοί φίλοι;  Ο ταλαντούχος head bartender Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Odori Vermuteria di Atene) είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από τις tailor made ανατρεπτικές συνταγές του Streetwise cocktail καταλόγου. Ο νικητής του ελληνικού τελικού Wordclass Bartender (2015), εκπρόσωπος της Ελλάδας στον παγκόσμιο τελικό του Κέιπ Τάουν, όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση, καθώς και ο πρώτος Έλληνας νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού Martini Grand Prix 2016, άντλησε την έμπνευση του από τα ταξίδια και τις εμπειρίες του και τις μετουσίωσε σε μοναδικές συνταγές.


Έτσι, προέκυψε ένας ευρηματικός κατάλογος που σε ταξιδεύει από τη μία γωνία του κόσμου στην άλλη μέσα από τις γεύσεις και τους πρωτόγνωρους συνδυασμούς υλικών.  Τα 10 signature cocktails είναι 10 προορισμοί εξωτικοί, μεσογειακοί ή υπερατλαντικοί, ο καθένας εμπνευσμένος και ξεχωριστός με παιχνιδιάρικα ονόματα και ενδιαφέρον σερβίρισμα. Στη λίστα μπορείς να δοκιμάσεις κάτι από Ιταλία, Κίνα, Λατινική Αμερική, σαν τα αναμνηστικά ενός κοσμοπολίτη ταξιδιώτη που τυχαίνει να είναι και ο καλύτερος σου φίλος.

Το Streetwise, τέλος, έχει πάθος για τον καλό καφέ, απαραίτητο συστατικό ενός σωστού πρωινού (ξυπνήματος). Έχει διαλέξει δύο εκλεπτυσμένες ποικιλίες καφέ, με διαφορετικό γευστικό προφίλ η καθεμία, για τις οποίες μπορείς πάντα να ενημερωθείς από το πρόθυμο προσωπικό του μαγαζιού. Διεγερτικός εσπρέσο ή κρεμώδες καπουτσίνο, εκλεπτυσμένος cold brew ή ένας άψογα εκτελεσμένος Americano είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του καταλόγου ο οποίος διαθέτει, επίσης, μεγάλη ποικιλία από αρωματικό τσάι και φρεσκοστυμμένους χυμούς.

Streetwise 
25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη
Τηλ.:21 0501 9559

Best of internet