Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

TULUBEN HUNGER GAMES #1: JR

Μετά απο επιδρομή στο ψυγείο του JR και με τη δική σας βοήθεια, το φαγητό είναι έτοιμο .


LUBEN CREW · 28 Μαρτίου 2013

Το λαίμαργο επιτελείο του Luben κάθε Σάββατο από δω και στο εξής θα πραγματοποιεί πεινασμένες εφόδους σε σπίτια των συνεργατών του Luben ή και μη -απροειδοποίητες ή με προειδοποίηση μιας μέρας. Θα φωτογραφίζει τα ψυγεία τους και θα τα εκθέτει σε σας. Ώστε να πάρετε το ρόλο του μάγειρα και να μας πείτε τι μπορούμε να φτιάξουμε από τα υλικά. Η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρόταση (όσο πιο αλλοπρόσαλλη τόσο το καλύτερο) θα εκτελείται πάραυτα και το επιστημονικό προσωπικό μας θα κορέσει την πείνα του με αυτή, εξετάζοντας το πόσο καλά πήγε.

Αυτό είναι λοιπόν το TULUBEN HUNGER GAMES. Αδειάστε τα ψυγεία σας γιατί το Luben καραδοκεί!

Φωτογραφίες: Αίγλη Δράκου

To ψυγείο του JR


Το πρώτο θύμα της εφόδου μας ήταν ο JR. Mετά το μπουκάρισμα σπίτι του, η φωτογραφία του ψυγείου ανέβηκε στη βορά του κοινού.

Οι προτάσεις ήταν μυριάδες (έξι στο σύνολο) και για να υπάρχει ένα δημοκρατικό κλίμα, αποφασίσαμε να πάρουμε μικρές ιδεούλες από τον κάθε έναν σας ξεχωριστά. Την ιδέα του κεμπάπ την πήραμε αυτούσια από την Elena Kntg, της σαλάτας από τον Jimmy Recard, του γλυκού από δύο άλλα άτομα και από τους υπόλοιπους κρατήσαμε τη σκέψη και την πρόθεση. Αλήθεια.

O Μάγειρας

Όνομα: Μπίλης (μελλοντικός μάγειρας στα καινούργια γραφεία μας στον πύργο Αθηνών)
Εμπειρία στην μαγειρική: Έχει τατουάζ.

To Menu!

Κυρίως πιάτο: Κεμπάπ Γιαουρτλού
Ακολουθήσαμε πιστά τη συνταγή της αναγνώστριάς μας:

«Κεμπάπ σοταρισμένο με κρεμμύδι, μουστάρδα και κρέμα γάλακτος! Μαρούλι σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, βραστά αβγά σε φέτες και σως κοκτέιλ που είναι πίσω απ’τη μουστάρδα! Πίτες ψημένες με λίγο ζαχαρόνερο και αλειμένες με μερέντα ανακατεμένη με λίγο χυμό πορτοκάλι!»

Εμείς κρατήσαμε μόνο το κεμπάπ και την κρέμα γάλακτος και αρχίσαμε για γιαουρτλού. Άλλο που στο τέλος δεν μπήκε ούτε κρέμα γάλακτος ούτε μουστάρδα (ο μάγειρας φταίει).

Υλικά.

Συσκευασία με 6 κεμπάπ από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας.
2 Γιαούρτια 0% (Καλοκαίρι οσονούπω)
1 κρεμμύδι
1 Ντομάτα
2 Βζίτ Βζίτ (αυτά που κάνουν τον φραπέ)

Διαδικασία.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε τηγάνι με ζεστό λάδι. Το ψαλίδι κάνει την καλύτερη δουλειά για ομοιόμορφα κομματάκια. Αφού αφήσουμε τα κρεμμύδια να σιγοψήνονται βάζουμε τα κεμπάμπ στον φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά. Όσο περιμένετε για τα υπόλοιπα ψιλοκόψτε την ντομάτα, με μαχαίρι στην προκειμένη περίπτωση. Η τσαχπινιά της λίγης ζάχαρης στα κρεμμύδια είναι βασικό στοιχείο.


Πάρτε ένα μεγάλο μπόλ, ρίξτε μέσα τα γιαούρτια και και λίγη ketchup. Εφοδιαστείτε τα 2 βζιτ βζιτ και αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να βγει ένα ομοιόμορφο περίεργο χρώμα. Αφού βγάλετε και τα κεμπάπ, ρίξτε από πάνω τους την γιαουρτόσαλτσα και αρχίστε το μασάζ. Βοηθάει στο χοιρινό να χαλαρώσει και να απελευθερώσει ότι ζουμί έχει μέσα του. Ρίξτε από  πάνω τα κρομμύδια και τις ντομάτες και πάμε στο συνοδευτικό.
Σαλάτα απ’ όλα.

Εδώ έβαλε το λιθαράκι του ο Jimmy Recard… ώπα, και η Eleni πάλι. Τι έγινε; Καλά, και οι δύο βοήθησαν.

Υλικά.

2 Zwan (όχι μάρκα κατά προτίμηση)
1 Πακέτο μακαρόνια βίδες (η λέξη Φουσίλι δεν μπαίνει γιατί ακούγεται σαν να ξέρεις τι κάνεις)
1 Μαρούλι ολόκληρο
1 Ντομάτα
2 Αυγά βρασμένα
1 απ’ αυτή τη Σάλτα Κοκτέιλ

Διαδικασία.

Αν το σβάν δεν ανοίγει υπάρχει το σφυρί. Άνοιξε το, κόψε, πέτα το στο μπόλ.

Ρίξε τις βίδες στην κατσαρόλα και άσε να βράσουν.
Κόψε το μαρούλι και τα βρασμένα αυγά και πέταξε τα και αυτά στο μπόλ.

Αφού είναι έτοιμα τα μακαρόνια στράγγιξε τα και ανακάτεψε τα με τα προαναφερθέντα υλικά.

Η sauce μπαίνει στο τέλος για να ακολουθήσει το κατάλληλο ανακάτεμα-μασάζ με υλικά. Τα μη πλυμένα χέρια προσθέτουν την μυρωδιά του χωριού που λείπει από τα πρωτοκλασάτα εστιατόρια και τα πιάτα τους.

Έτοιμο.
Γλυκό.

Υλικά.

1 Σοκολάτα
1 Γιαούρτι
Φρούτα

Διαδικασία.

Όλα μέσα στο γιαούρτι

ΤΕΛΟΣ

 

Κλειδώστε γιατί ερχόμαστε!

Υ.Γ.: Η επιδρομή μας συνεχίστηκε μεθυσμένη αλλού, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, την οποία θα σας παρουσιάσουμε αργότερα.

Best of internet