Quantcast
guide EVENTS

Οι Crippled Black Phoenix ξανά στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού prog βρετανοί αδερφοί, σε μια ακόμα εμφάνιση στο FUZZ club


Bobol Gordello · 26 Νοεμβρίου 2016

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Μέτα από δύο χρόνια οι βρετανοί progressive/post rockers Crippled Black Phoenix επιστρέφουν για το ελληνικό κοινό δίνοντας δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η progressive rock μπάντα από τη Βρετανία, με τους όλο και περισσότερους φίλους στη χώρα μας, θα εμφανιστεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Hypnotic Nausea, μία post / stoner μπάντα, με ηλεκτρονικά και ambient στοιχεία στον ήχο της, που θα μας απασχολήσει πολύ στο άμεσο μέλλον.

Με τον Justin Greaves (ex-Electric Wizard, Iron Monkey) πάντα στον ηγετικό ρόλο και, πλέον, με οκταμελή σύνθεση, οι Crippled Black Phoenix θα μας προσφέρουν δύο μεγάλες σε διάρκεια συναυλίες, στις οποίες θα ακούσουμε αποσπάσματα από ολόκληρη τη μέχρι τώρα πορεία τους, καθώς και από το επερχόμενο – 6ο στη σειρά – album τους, “Bronze”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου σε CD και διπλό (χρωματιστό) βινύλιο από τη Season Of Mist.

Για τη συναυλία της Αθήνας, εισιτήρια διατίθενται προς 20 ευρώ (το ένα) και 35 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 22 ευρώ.

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Οι Crippled Black Phoenix ιδρύθηκαν το 2004, από τον Justin Greaves, ο οποίος κουβάλησε στην μπάντα τις ιδέες του από τις προηγούμενες μπάντες στις οποίες υπηρέτησε (Electric Wizard, Iron Monkey, Teeth Of Lions Rule The Divine). Το συναπάντημά του με τους Geoff Barrow (Portishead, Beak), Dominic Aitchison (Mogwai), Joe Volk (Gonga), Niall Hone (Hawkwind, Mandragora), Kostas Panagiotou (Pantheist) και άλλους πολλούς με τα βιώματά τους έμελλαν να γεννήσουν το progressive rock σχήμα, με επιρροές από psychedelic doom, stoner και freak folk, που αγαπάμε.

Η αποδοχή από τους κριτικούς έγινε ήδη από το “A Love Of Shared Disasters” του 2007 για να φτάσουν να λατρεύονται από το κοινό τους για τα εκπληκτικά live τους, κομμάτι στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη βάση ως συγκρότημα. Η επίσκεψή τους στη χώρα μας συμπίπτει με την κυκλοφορία της 6ης δισκογραφικής του δουλειάς, ονόματι “Bronze”, που κυκλοφόρησε στις 4 Νοέμβρη από τη Season of Mist, σαν άξια συνέχεια των 2 προηγούμενων EPs τους, φόρο τιμής στους Pink Floyd, “Ech-oes” και “The New Dark Age Tour 2015 AD”.

Για όσους δεν το γνωρίζετε, οι Crippled Black Phoenix είναι μία μπάντα που σχημάτισε ο πρώην drummer των Electric Wizard, Justin Greaves, και γράφουν μερικά από τα καλύτερα tripped-out space rock τραγούδια στην πρόσφατη ιστορία. Η μεγαλύτερη επιρροή τους είναι συγκεκριμένη, αλλά οι CBP μοιάζουν σα να συνθέτουν τα καλύτερα κομμάτια που θα έγραφαν οι Pink Floyd στον 21ο αιώνα./ New Noise Magazine

Η λέξη ‘επικό’ είναι εντελώς υπερ-χρησιμοποιημένη, αλλά όταν μιλάμε για τη μουσική των Crippled Black Phoenix αισθάνομαι πως η χρήση της είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Αν έχεις το παραμικρό ενδιαφέρον για την progressive – experimental σκηνή, πρέπει να τους ακούσεις./ Louder Than War

 

Best of internet