Quantcast
guide EVENTS

I Can Be Famous Me (Κεφάλαιο Πρώτο)

Τα απαραίτητα βήματα για να γίνεις κι εσύ μούρη στην underground Αθήνα και όχι μόνο.


EGO PETRO · 26 Φεβρουαρίου 2013

Διάβασε το καλά αυτό το άρθρο. Διάβασε το πάρα πολύ καλά φίλε μου, γιατί θα σου χρειαστεί. Σου τα λέω εγώ που ακολούθησα τα πάντα και η ζωή μου άλλαξε. Με σταματάνε στον δρόμο πια. Ξέρουν το όνομα μου! “Πέτρο” φωνάζουν και γυρίζω. Επίσης μην περιμένεις αστείες εκφράσεις και άλλα λοιπά.

 


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Στην Πελαγία.

Hipster-Overload

 

Ο Ιnβerta Πέτρος Doumitrakopoulos γεννήθηκε στις τζιτζιφιές το έτος 1985. Γόνος φτωχής οικογένειας, από μικρός δούλευε σαν λούστρος στα στενά σοκάκια της πλάκας για να θρέψει τα 10 στόματα που τον περίμεναν σπίτι του. Μέσα από τις συναναστροφές του με την υψηλή κοινωνία και την παρατηρητικότητα που τον διακατέχει, κατάφερε να γράψει αυτό το μικρό μανιφέστο 2 κεφαλαίων για το πως θα καταφέρει κάποιος να μπει σε αυτόν τον στενό κύκλο της σημερινής κούλ Αθήνας. Ζει και εργάζεται στα Eξάρχεια με λεφτά των γονιών του.

 


ANTIKEIMENO!


Αγαπητέ αναγνώστη θα ξεκινήσω απότομα αυτό το κεφάλαιο χωρίς πολύ μπλά μπλά γιατί ο χρόνος είναι λίγος και ακόμη λιγότερες οι θέσεις που απομένουν σε αυτήν την ουτοπία που λέγεται κούλ τρόπος ζωής. Άρχισε λοιπόν άμεσα βρίσκοντας το αντικείμενο σου. Πιάσε από μουσικό όργανο μέχρι ζωγραφική και βρες αυτό που σε κεντρίζει, αυτό που θα έκανες λιγότερη προσπάθεια να το μάθεις. Μετά από τα κλασικά συμπράγκαλα που θα χρειαστεί να αγοράσεις, άρχισε να ασχολείσαι με αυτό. Οι δύο μήνες είναι μια καλή αρχή, ίσα-ίσα για τα τυπικά και είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Θα ήθελα επίσης να με συγχωρέσεις για την εκτός των τύπων γραφή μου αλλά είναι το σήμα κατατεθέν μου.

 


ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΟΥ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ


deserted_2412896b

η «εικόνα 1» η λεγόμενη

Μπορείς είτε να φτιάξεις κάτι δικό σου , από σχολικές αναμνήσεις με παρατσούκλια, κάτι που σου έρχεται στο μυαλό εκείνη την στιγμή ή πήγαινε εδώ και άσε το ίντερνετ να αποφασίσει για εσένα. Συνέχισε αργότερα με βασικό οδηγό τα μέσα κοινωνικής δικτυώσης. Φτιάξε για αρχή προφίλ στα τρία βασικά: facebook, twitter, instagram. Δεν σου αναφέρω google translate για ευνόητους λόγους (βλέπε εικόνα 1)

Y.Γ. Στην περίπτωση που επέλεξες μουσικό όργανο για αντικείμενο το soundcloud είναι βασικό.

Μία υποσημείωση επίσης  για το όνομα είναι ότι κύριο μέλημα σου πρέπει να είναι το όνομα να διαθέτει το ονοματεπώνυμό σου αλλά και ψευδώνυμο μαζί.. Κάτι σαν Ισπανός, προσδίδει κύρος… π.χ. Πέτρος Inberta Δουμιτρακόπουλος, Σκέτα ψευδώνυμα είναι mainstream. Δημιούργησε τα profile σε όλα τα προαναφερθέντα και πάμε για το επόμενο.

 


ΒΡΕΣ ΤΑ 4 ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Βρες τα τέσσερα βασικά μαγαζία της Αθήνας που διοργανώνουν live και κάνε like στο Facebook (Six dogs, K44, An club, bios). Σου στέλνουν invites για events στα οποία μόνο παρουσίες δεν θα παίρνεις. Κάθε μέρα εκεί. Άρχισε να πρήζεις κόσμο λοιπόν στα friend request και αφού ξεπεράσεις το μαξιλαράκι των 800 φίλων είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Προσοχή: το ότι πέρασες το μαξιλαράκι δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις. Η απόκτηση φίλων στο ίντερνετ είναι ένας συνεχής αγώνας.

511af74136cf0

Πρήξε κόσμο λοιπόν. Ανέβαζε κάθε σου στιγμή στο ίντερνετ και γράφε πιασάρικα πράγματα από κάτω σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι ξενόφερτες εκφράσεις πιάνουν μπόνους, π.χ. “O.M.G! τι ωραίο cappuchino που πίνουμε στο βερολίνο. Ich liebe Berlin” και από κάτω μια φωτογραφία του αυτού cappuchino. Το προηγούμενο παράδειγμα είναι από γνωστή περσόνα η οποία το έχει τερματίσει το θέμα διότι περιέχει  τρεις διαφορετικές γλώσσες στην πρόταση, μιλάει με ιντερνετικές εκφράσεις αλλά υπάρχει και ένας έλληνας που πίνει cappucino στο Βερολίνο.  Μην αγχώνεσαι όμως, με τον καιρό θα τα καταφέρεις.


ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ478144-neil-armstrong
Πάμε στο επόμενο και τελευταίο βήμα
για αυτό το κεφάλαιο. Αφού κατακτηθεί ο ιντερνετικός κόσμος και όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο τύπος πίσω από το ψευδώνυμο, άρχισε να δηλώνεις παρουσία στα events ανά την πόλη. Βασικό συστατικό της εισόδου σου σε αυτά είναι το να βρεις κάποιον γνωστό σου και να του μπαστακωθείς. Αυτό θα είναι το αρχηγείο σου. Από εκεί έχεις την ασφάλεια να συνεχίσεις τις χαιρετούρες με άτομα τα οποία μπορεί να τα έχεις συναντήσει μία φορά στην ζωή σου αλλά εσύ θα συμπεριφέρεσαι λες και είναι χρόνια κολλητοί σου. Βασικό συστατικό εδώ είναι πάλι οι φωτογραφίες. Πολλές φωτογραφίες και πολλά status updates με γνωστές περσόνες της Αθήνας (Petros is with cartoon danty at six dogs). Κόλαση!

Κάνε αυτά τα βήματα και την επόμενη βδομάδα πάμε στο δεύτερο και τελευταίο κεφάλαιο του πώς να γίνεις μούρη στην Αθήνα. Σώσε το κείμενο και βγάλε 2 φωτοαντίγραφα. Ένα να το κολλήσεις στον καθρέφτη σου και ένα να το έχεις πάντα μαζί. Έχουμε πόλεμο. Δεν παίζουμε.

Best of internet