Quantcast
guide EVENTS

Retro Κοζάνη: Η Νυχτερινή Ζωή στα 80ς

Μια σειρά φωτογραφιών δίνει μία περίεργη εικόνα της διασκέδασης στην πόλη του Βορρά πριν 25 χρόνια


Normo Gin · 27 Μαΐου 2013

kozani1

 
 

Δεν έχω πάει ποτέ στην Κοζάνη, αλλά θα ομολογήσω πως δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Πέρα από τη δυσκολία της καθημερινής ζωής, η Κοζάνη είναι εδώ και κάποια χρόνια (με τις πολιτικές ευλογίες της κυβέρνησης Καραμανλή) η πατρίδα της εξόρυξης του λιγνίτη, με τον γεωγραφικό της χώρο να παίζει καταλυτικό ρόλο στην αυξημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα. Θα είχε ίσως ενδιαφέρον να ρωτήσουμε τους ανθρώπους που μένουν εκεί πώς έχει αλλάξει η ζωή τους απ’ τη βρώμικη ιστορία των λιγνιτωρυχείων – είναι και επίκαιρο ζήτημα – αλλά προς το παρόν, ας αρκεστούμε σε κάτι πιο ανάλαφρο.

Το Kozanimedia πρόσφατα αναδημοσίευσε μία σειρά φωτογραφιών που ανέβασε στο Facebook του ένας DJ της πόλης ονόματι Γιώργος Τριανταφύλλου. Οι εικόνες προέρχονται από την περίοδο 1987-1988 και απεικονίζουν γνωστά στέκια της πόλης εκείνη την εποχή. Κάτι τα παλιά μέσα με τα οποία τραβήχτηκαν, κάτι αυτό το φτηνό γυαλιστερό των 80ς, το σύνολο των φωτογραφιών βγάζει μία ντίσκο μελαγχολία και δίνει τροφή στη φαντασία για το πόσο όμοια, αλλά και πόσο διαφορετική ήταν η ίδια η αντίληψη της διασκέδασης σε άλλες γενιές.

Αν κανείς έχει ζήσει την περίοδο αυτή και έχει κάποια πληροφορία, ας γράψει κάτι στα σχόλια να μάθουμε.

Η πάνω φωτογραφία προέρχεται από το Studio 51 που δανείστηκε το όνομά του από το θρυλικό κλαμπ της Νέας Υόρκης Studio 54. Απ’ αυτές που ακολουθούν, οι 4 πρώτες προέρχονται από την Disco Oz και η τελευταία από το Επίκεντρο, που όμως μας πληροφορεί το Kozanimedia, σήμερα ονομάζεται Δίχορδο. Φοβερά ατμοσφαιρικές όλες τους, είναι ευτυχές ότι ήρθαν στη δημοσιότητα.

 
 

kozani2

kozani5

kozani4

kozani3

kozani6

 
 

Best of internet