Quantcast
guide EVENTS

Φέτος όπως κάθε χρόνο όλοι οι δρόμοι (και οι ράμπες) οδηγούν στην γιορτή του skateboarding, το Vans Shop Riot

 Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός street skate διαγωνισμός της Vans έρχεται για άλλη μία φορά στην Αθήνα


Διονύσης Παππάς · 17 Σεπτεμβρίου 2019

5 φορές συνεχόμενες προφανώς δεν ήταν αρκετές: Ήρθε η ώρα να αποκτήσει και το 2019 τη δική του γιορτή του skate. Μιλάμε φυσικά για το 6o Vans Shop Riot, το οποίο έχοντας κάνει μια βόλτα και δώσει και την αντίστοιχη σειρά από skate battles στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα περάσει μία βόλτα κι από τη χώρα μας. Ο στόχος είναι φυσικά όχι μόνο να μάθουμε τους καλύτερους Έλληνες skaters, αλλά να μπορέσουν δώσουν μια ισχυρή ελληνική παρουσία στον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό που θα ακολουθήσει!

Εδώ μπορείτε να δείτε footage από το περσινό event:

Αυτό ήταν ανέκαθεν και νόημα του θεσμού, στα 11 χρόνια που συμπληρώνει φέτος: Αφενός να αναδείξει τους καλύτερους skaters δρόμου της Ευρώπης, και αφετέρου να προσφέρει στην κοινότητα και τα καταστήματα της τον χώρο που αξίζουν, επειδή είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη. Αυτή η γιορτή της skate κουλτούρας, τόσο σε ό,τι αφορά τους ίδιους τους skaters, όσο και τους θαυμαστές του αθλήματος, θα πραγματοποιηθεί στο Maroussi Skatepark του ΟΑΚΑ (Αμαρυσίας Αρτέμιδος & Γ. Πιτταρά) το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, για μια ολοήμερη skate εμπειρία.

Πέρα από το Σάββατο όμως, η μεγάλη φιλοδοξία για τους καλύτερους skaters από Ελλάδα κι από Κύπρο που θα κονταροχτυπηθούν στην ειδική πίστα είναι η θέση για τον Ευρωπαϊκό τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Οκτωβρίου στο Άμστερνταμ. Εκτός όμως από τον τίτλο του καλύτερου και περιζήτητο μαγικό εισιτήριο, θα υπάρχουν πλούσια χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 3.750 ευρώ.

Αναλυτικά τα βραβεία του Vans Shop Riot Greece:

1η θέση: 1500€ & μία θέση στον μεγάλο πανευρωπαϊκό τελικό του Vans Shop Riot, στο Άμστερνταμ, με όλα τα έξοδα πληρωμένα
2η θέση: 1000€
2η θέση: 750€

Και αυτός που θα κάνει το καλύτερο κόλπο όμως θα έχει δικαίωμα στα δώρα, και μάλιστα κάποια από αυτά θα είναι έκπληξη. Αυτό που είναι ήδη δεδομένο θα είναι τα 500 ευρώ που θα κερδίσει ο καλύτερος στο Best Trick contest!

Μερικά από τα καλύτερα skate shops, από Ελλάδα και Κύπρο, θα είναι και φέτος οι πρωταγωνιστές. Συγκεκριμένα, 11 skate shops, με ομάδες των 3 riders, θα δώσουν τη street skate μάχη τους για τη μεγάλη νίκη στην Αθήνα και το ταξίδι στον πανευρωπαϊκό τελικό του θεσμού στο Άμστερνταμ.

Αυτά είναι τα skate shops που θα διαγωνιστούν φέτος, αναλυτικά:Color Skates:  www.colorskates.com
Fifty Fifty:  www.fiftyfiftyboardshop.blogspot.ch
LarnaCan:  www.facebook.com/larnacanskateshop/
MicroXtreme:  www.microxtreme.gr
Ministry of Concrete:  www.ministryofconcrete.com
Minos Sports:  www.facebook.com/minosclothing
Motel Street Boutique:  http://www.motelshop.gr/
Rooms 19-20:  https://www.facebook.com/pg/Rooms1920/
Slut Boardshop:  www.slutboardshop.com
Sublime https://el-gr.facebook.com/SublimeStoreAthens/
Underground Three Sixty https://www.facebook.com/pg/Undergroundthreesixty

Φυσικά το πρόγραμμα του event δεν περιορίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά πιάνει όλη τη γκάμα της skate κουλτούρας, από την τέχνη μέχρι τη μουσική της. Για αρχή, τα κορίτσια και τα σανίδια τους θα έχουν και πάλι μια συνάντηση μόνο για την πάρτη τους, συνεχίζοντας την περσινή all girl κατάσταση της Ασημίνας Μανουσάκη, σε συνεργασία με το Girls on Skateboards crew. Μία αντίστοιχη τιμητική θα έχουν και οι βετεράνοι του ελληνικού skate: οι άνω των 35 θα είναι εκεί για να θυμίσουν τι σημαίνει old school – φυσικά αρκετοί από τη γενιά των πρωτοπόρων θα είναι εκεί.

Επίσης το Darkside Tattoo Society θα μοιράσει δωράκια για να γιορτάσει τα 5α του γενέθλια: Πιο συγκεκριμένα, ο κόσμος θα
έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει limited special gift bags συμμετέχοντας σε ένα skate & fun photobooth activation, ενώ και αυτός που θα κάνει το καλύτερο κόλπο θα πάρει ένα tattoo voucher. Δωράκια θα μοιράσει επίσης και το Barber Rules, το οποίο θα χαρίσει από ένα full treatment στον 1ο του 6ου Vans
Shop Riot, αλλά και σε αυτόν που θα κάνει το καλύτερο κόλπο. Εκτός από αυτά, οι πιο τυχεροί από το κοινό θα πάρουν από μία δωρεάν σανίδα skateboard, την οποία θα παρέχει η Vans.

Κι επειδή skate κουλτούρα σημαίνει skate για όλους, το Vans Shop Riot θα φιλοξενήσει για άλλη μία φορά τον οργανισμό Free Movement Skateboarding, ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει το skate εργαλείο για την ένταξη νεαρών προσφύγων και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Διαθέσιμη θα είναι τόσο η ενημέρωση για τα προγράμματα και τις δράσεις του, όσο και η ενημέρωση για το πως μπορεί κανείς να τον στηρίξει!

Δεν έχουν όμως μόνο οι Αθηναίοι δικαίωμα στο skate, και το Vans Shop Riot κάνει ότι μπορεί για να μπορέσουν όλοι να είναι παρόντες. Αυτό θα γίνει δωρεάν μέσω του Vans Shop Riot bus, το οποίο θα μεταφέρει στο event τους επίδοξους συμμετέχοντες από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ξάνθη.

Αρκεί η επικοινωνία με τα παρακάτω skate shops:

Πάτρα: Fifty-Fifty
Θεσσαλονίκη: MicroXtreme & Zero Gravity
Ξάνθη: Acid
Λάρισα : Motel Shop & MicroXtreme

Tέλος, στηρίζοντας πάντα τη διάδοση του skateboarding, η Vans συμβάλλει στη συντήρηση των εγκαταστάσεων του Maroussi Skatepark και παράλληλα παραχωρεί και ένα χρηματικό ποσό στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 14:00 και το event θα ξεκινήσει στις 16:00, ενώ η είσοδος θα είναι φυσικά ελεύθερη. Μείνετε συντονισμένοι, ενώ κάθε τελευταία πληροφορία θα είναι διαθέσιμη στο: https://www.facebook.com/events/2063180230656838

#vansgr #vansshopriot2019 #vansskateboarding

 

Best of internet