Quantcast
guide EVENTS

Το DALGA φέρνει τον σύγχρονο χορό σε ένα κλαριτζίδικο στις 4, 5 και 18 Μαρτίου

Η ομάδα Stereo Nero Dance Co κάνει μια σωματική έρευνα στο λαϊκό ιδίωμα του νταλκά που φουσκώνει μέσα μας


Χρήστος Πρόεδρος · 26 Φεβρουαρίου 2018

Nταλκάς: Δυνατή επιθυμία, πόθος συχνά ανεκπλήρωτος, καημός, διακαής έρωτας. Eάν κυκλοφορείτε στο κέντρο της Αθήνας, σε μπαρ, ξενυχτάδικα και σκοτεινά Αθηναϊκά δρομάκια, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε παρατηρήσει κάποιο DALGA στριμωγμένο πάνω από κάποιο καζανάκι, δίπλα από το booth κάποιου dj, ή κάτω από κάποιο γκραφίτι.

Ο νταλκάς που φουντώνει σιγά σιγά στην πόλη, είναι η παράσταση της ομάδας Stereo Nero Dance Co, μιας ομάδας χορού που ιδρύθηκε το 2014 από την Εύη Σούλη και την Κατερίνα Φώτη και που με την χορευτική παράσταση DAGA/ΚΥΜΑ έρχονται να κάνουν μια σωματική έρευνα πάνω στο λαϊκό ιδίωμα – σε όλο αυτό που φουσκώνει και εκρήγνυται από όλα αυτά που ποθήσαμε, αυτά που χάσαμε, που μπορεί να μην έχουμε ποτέ.

Δεν ξέρουμε σε τι χώρους έχετε συνηθίσει να παρακολουθείτε παραστάσεις χορού, ή εάν τέλος πάντων παρακολουθείτε παραστάσεις χορού, αλλά το DALGA/KΥΜΑ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση που φέρνει τον νταλκά εκεί που ανήκει δικαιωματικά. Κάπως έτσι, ο σύγχρονος χορός έρχεται να καταλάβει την πίστα του Χαλκιάς Παλλάς, το κλαριτζίδικο του θρυλικού Πετρολούκα Χαλκιά, και στις 4, 5 και 18 Μαρτίου, νταλκαδιάρικες και φιλότεχνες ψυχές θα λυγίσουν και θα σπάσουν το κορμί τους.

Με μεγάλη χαρά διαβάζουμε ότι στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ και θα παραμείνει ανοιχτό για λίγες ώρες μετά το πέρας της κάθε παράστασης. Είμαστε σίγουροι ότι εσείς όπως και πολλοί άλλοι πλέον ανυπομονείτε να δείτε χορό υπό αυτές τις συνθήκες, γι’ αυτό κάντε από τώρα κανονίσματα για κρατήσεις, μιας και οι θέσεις για τις παραστάσεις είναι περιορισμένες.

 


DALGA / KΥΜΑ

4-5-18 Μαρτίου 2018

Δυνατή επιθυμία , πόθος συχνά ανεκπλήρωτος, καημός, διακαής έρωτας.
Μια απόπειρα σωματικής έρευνας πάνω στο λαϊκό ιδίωμα. Η έκφραση, η εξωτερίκευση ενός συναισθήματος που έρχεται σφοδρό σαν κύμα να ταράξει τον εσωτερικό μας κόσμο. Ένας χορός που αναμετράται με την προσωπική μας ιστορία, τη συλλογική μας μνήμη, το θάνατο, τον έρωτα. Ένας μοναχικός χορός με υπόγειο συντακτικό που άλλοτε με λαγνεία και άλλοτε δωρικά και λιτά προσπαθεί να υπερβεί τη στιγμή. Ένας χορός στοχαστικός, αξιακός, ένας χορός δήλωση. Μια δημόσια εξομολόγηση που χορεύεται νύχτα, σε κατάστημα διασκεδάσεως, με τη συνοδεία λαϊκής μουσικής. Ένα σιγοτραγούδισμα που ψάχνει να βρει το βηματισμό του, λίγο πριν γίνει ένα ουρλιαχτό επίδειξης . Η ανάγνωση μιας κοινωνίας που αναστενάζει και τραγουδά την ίδια στιγμή.

Το έργο είναι επιχορηγούμενο απo το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Arc For Dance Festival/ 22 Οκτωβρίου 2017, υπό 30λεπτη short version.

Συντελεστές
Χορογραφία / Σύλληψη : Eύη Σούλη
Βοηθός χορογράφου : Kατερίνα Φώτη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση : Jan Van de Engel
Ερμηνεία / Συνδημιουργία υλικού : Κατερίνα Φώτη, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Μαργαρίτα Τρίκκα, Δημόκριτος Σηφάκης
Σκηνογραφία : Μαριλένα Γεωργαντζή
Ενδυματολόγος : Αγγελική Κοτρώνη- Maiden Brand
Δραματουργός : Γιώλικα Πουλοπούλου
Video credits: Γιώργος Μπακάλης
Photo credits ¨Stephie Grapes
Φωτισμοί : Μαριέττα Παυλάκη , Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Στέρεο Νερό/ Stereo Nero DanceCo. (Stereo Nero Dance Co.)
Διάρκεια : 45’ λεπτά
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ με μπύρα (στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ και θα παραμείνει ανοιχτό για λίγες ώρες μετά το πέρας της κάθε παράστασης)

ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ-
Ψαρρών 4, Μεταξουργείο, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα

4-5-18 Μαρτίου 2018
τηλ. κρατήσεων 6947739492
ώρες που μπορείτε να καλείτε 11.00 -16.00

Θερμές ευχαριστίες στην Φρόσω Τρούσα και στην DAN.C.CE. Unitiva για την εμπιστοσύνη και την διαρκή υποστήριξη, στους Χριστιάνα Κοσιάρη, Θάνο Παπακωνσταντίνου, Χριστίνα Γαρμπή, Αναστασία Γιαννάκη, Μαριάννα Βαρβιάνη, Στέλλα Σπύρου για τη συνδρομή κατά τη διάρκεια των προβών, στον Τάσο Γκολέτσο για τη πολύτιμη βοήθειά του στις τεχνικές ανάγκες της παραγωγής και στους Νίκο Βλασόπουλο και Χρήστο Καραλιά για τη συνεργασία στα πλαίσια του Arc for Dance 2017, στον Γιώργο Ζαρταλούδη για το σχεδιασμό του λογοτύπου της παράστασης και κυρίως σε όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν να μεταφέρουμε επί σκηνής τον προσωπικό μας νταλκά που είναι πολλοί και ήταν πάντα δίπλα μας.

Best of internet