Quantcast
guide EVENTS

Oι Progress of Inhumanity και οι Lunatic Medlar live στο Τemple

Δύο σημαντικά εγχώρια συγκροτήματα ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου


Μαρίτα Αλημίση · 12 Φεβρουαρίου 2018

Progress of Inhumanity και οι Lunatic Medlar ανεβαίνουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στη σκηνή του νεόδμητου Temple.

Οι Lunatic Medlar είναι και πάλι εδώ για να δείξουν τι συμβαίνει όταν τέσσερις φίλοι από τα παλιά αποφασίζουν να περάσουν μαζί ώρα στο studio, απαλλαγμένοι από εξωγενείς πιέσεις και καλλιτεχνικά taboo. Οι Lunatic Medlar είναι ένα (μερικώς instrumental) heavy/ prog rock σχήμα με έδρα την Αθήνα. Αποτελώντας το side project μελών των Tardive Dyskinesia, Universe217, Sun of Nothing και Konkave, θα μπορούσαμε να πούμε –τηρουμένων των αναλογιών- πως συνιστούν ένα χεβιμεταλικό dream team. Το 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Finely Tuned Machine” και οι live εμφανίσεις τους είναι σπάνιες και αρκούντως κατεδαφιστικές.

Οι Progress of Inhumanity σχηματισμένοι το 2006, από ενεργά μέλη της εγχώριας ακραίας σκηνής, εξ΄αρχής κατέστησαν ξεκάθαρη τη διάθεσή τους να παίξουν γρήγορο και ωμό grindcore, επηρεασμένο από τους μπροστάρηδες του είδους Napalm Death, Brutal Truth, Disrupt, Regurgitate κ.α. Παραμένοντας πιστοί στις αρχές τους και αποφεύγοντας τις μουσικές μόδες που από τότε ήλθαν και παρήλθαν, ξεκίνησαν να συνθέτουν υλικό, με αποτέλεσμα το 2010 να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album “Escalating Decay” υπό την αιγίδα της Ιταλικής δισκογραφικής Spew Records.

Οι Progress δεν άργησαν να συγκεντρώσουν πάνω τους τα βλέμματα της underground extreme metal κοινότητας, συνεχίζοντας την πορεία τους με ένα 7″ EP (“Economy Extortion”) και ένα 12″ split LP με τους Θεσσαλονικιούς ομοϊδεάτες τους Head Cleaner και καταφέρνοντας τελικά να σχηματίσουν έναν σφιχτό πυρήνα οπαδών που ενδυναμωνόταν ακόμη περισσότερο κάθε φορά που η μπάντα είτε μοιραζόταν τη σκηνή με τιτάνες του είδους όπως οι Extreme Noise Terror, Dying Fetus, Birdflesh και Brujeria, είτε συμμετείχε σε σημαντικά εγχώρια φεστιβάλ του ήχου όπως τα Greek Death / Grind Scene Fest, New Long Fest και Slap & Panic. Το μεγάλο ατού των Progress of Inhumanity είναι οι ζωντανές εμφανίσεις και εκεί πρέπει να τους απολαύσει κανείς, για να καταλάβει γιατί εδώ μιλάμε για έναν εκ των σημαντικοτέρων εκπροσώπων του είδους τους στην Ελλάδα (και όχι μόνο).

Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Πόρτες: 20:30

Εισιτήρια: 6 ευρώ (μόνο on spot)

Facebook Event

Best of internet